Patizon na pivu - s těstovinami
Variace na italské těstoviny, kde je roli cukety přebírá patizon a roli vína pivo. Nezvyklá kombinace zeleniny, hub a piva spolu však krásně ladí a pokrm vás jistě nezklame.
Suroviny pro 3 porce
3porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 2 264 kJ / 541 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 7,26 g |
Tuky | 32,17 g |
Vláknina | 14,24 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 44 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 44,47 g |
Postup přípravy
Krok 1: Houby spaříme v hrnci s horkou vodou. Přivedeme k varu a krátce povaříme.
Krok 2: Patizon očistíme, oloupeme a nakrájíme na kostky.
Krok 3: Na olivovém oleji opečeme rozmáčknutý stroužek česneku, až začne pěnit. Přidáme kostičky patizonu a opečeme. Podlijeme pivem a dusíme do poloměkka.
Krok 4: Česnek vyjmeme a vyhodíme. Přidáme pokrájená rajčata a později protlak. Za dalších 5 minut i slité houby. Osolíme a opepříme. Dle potřeby opět podléváme pivem.
Krok 5: Na závěr přidáme téměř uvařené těstoviny a také trochu vody z jejich vaření. Směs se jejich škrobem zahustí. Vše spolu důkladně promícháme a servírujeme.
Krok 6: Na talíři dozdobíme petrželkou.
Zveřejněno 29. 9. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Patizon na pivu - s těstovinami
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/O5yQ
Moje poznámka
Patizon na pivu - s těstovinami
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/O5yQ
Nejnovější recepty
Fazolový stroganoff se žampiony a cuketou
Přidáno před 4 hodinami
Hovězí maso na pivě
Přidáno 17. 10. 2025 21:23:34
Plněná kuřecí prsa na pórku
Přidáno 17. 10. 2025 18:14:00
Rybí závitek z makrely
Přidáno 17. 10. 2025 18:01:29
Salát s řapíkatým celerem a pomerančem
Přidáno 17. 10. 2025 17:53:01
Cuketové knedlíky a cuketové zelí
Přidáno 17. 10. 2025 17:37:31
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vepřová krkovička na žampionech se smetanou
Rmdra před 1 hodinou
Buchta Fešák
kabelka.ondrej před 2 hodinami
Pečené kaštany z horkovzdušné fritézy
romanzabr123 před 2 hodinami
Snadný štrúdl
Ivace před 2 hodinami
Domácí škvařené sádlo
Mathilda před 3 hodinami
Pudink v mikrovlnné troubě
D.strelcova@seznam.cz před 3 hodinami
Celerová pomazánka à la humr
Tonja před 4 hodinami
Skoro rybí salát z květáku
Tonja před 4 hodinami
Budapešťská pomazánka
Tonja před 4 hodinami
Tvarohová pomazánka s mrkví - „Falešná treska“
Tonja před 4 hodinami
Tématické fráze:
těstoviny s patizonem,
patizon recept,
uprava patizonu,
patizon recepty,
patizon,
patizon se žampiony,
vařený patizon,
jak varit patizon,
uprava patisonu,
patizon úprava,
recepty patizon,
recept špagety s patizonem,
špagety s patizonem,
zapečený patizon s těstovinami,
patizon na žampionech,
patison s těstovinou,
patizon se špagety,
patison uprava,
patyzon na pivu,
patison testoviny
Suroviny:
olej olivový,
česnek,
patizon,
rajče,
houby sušené,
protlak rajčatový,
pivo světlé,
petrželka hladkolistá,
sůl,
pepř mletý,
těstoviny
Komentáře (10)