Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pečená vepřová plec s bramborovými slejšky a zelím

Připravte si podle našeho receptu opravdu syté jídlo z vepřového masa. Dobře propečené vepřové je pro zachování šťavnatosti špikované špekem. Spolu se zelím, či okurkou se k bramborové příloze, krajově zvané "slejšky" opravdu hodí.

Hodnocení receptu je 4,7 (8×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 90 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 60 min

90 min (30 min příprava + 60 min tepelná úprava)

5. 10. 2011 19:02

Suroviny pro 6

6

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie21 205 kJ / 5 068 kcal
Bílkoviny267,24 g
Tuky264,48 g
Vláknina33,65 g
Cholesterol 1,08 g
Sodík 4,68 g
Sůl11,21 g
Sacharidy387,90 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autora receptu

Tento recept mám od Libora Luňáčka.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

zuzi777a zuzi777a (moderátorka)

12. 3. 2024 12:52

Šlejškami (šiškami) naše babička vykrmovala husy. 😁Ovšem v téhle podobě a s flákotou dobře propečeného masa bych to husám nenechala!👌😋

mika59 mika59

6. 6. 2022 17:14

Dnes jsme měli k obědu s raným zelím..:-) Foto jako důkaz :-)

Irrena Irrena

4. 12. 2011 20:16

Výborný recept:yes::yes:Asi jsem tochu natvrdlá:-8proč je v surovinách u slejžků 800 ml studené vody a ještě 2000 ml vroucí vody:-?:-?

1974andrea 1974andrea

6. 10. 2011 13:22

Anna Kocikova:Naše prababi taky, dělaly je z uvařených brambor a šrotu.

Anna Kocikova Anna Kocikova

6. 10. 2011 13:18

1974andrea::-))Prababička šlejškama ty husy opravdu krmila a já jsem jí je kradla:-Dmoc mi chutnaly:-p
Recept je hezký,líbí se mi:-p+5:yes:

rebeka rebeka

5. 10. 2011 20:20

Bibinka Bibinka

5. 10. 2011 20:11

:yes:Honzo.mat., vítám tě v naší Topkové rodině jako nového člena a přeji ti, aby se ti u nás líbilo;-)
jinak recept je skvělý, ale polemizovala bych s tebou o tom, že "šlejšky" vymyslel Libor Luňáček:-O já je znám a dělávala je moje babička a to je sakra dávno;-) Škoda, že není foto, ale dávám ti 4.bod

1974andrea 1974andrea

5. 10. 2011 20:10

Nevím, ale šlejšky jseou docela velké šišky (7x3 cm), je to podle šlejšek, kterými se vykrmovaly dříve husy. Teda, pokud mě paměť neklame;-)

rebeka rebeka

5. 10. 2011 19:34

toto bude ukrutně dobrééé:-p:-p:yes::yes:
ještě, že tu není foto...už bych olizovala monitor:-8:-D:-D:-D:-D

spagetka spagetka

5. 10. 2011 19:19

Jana Remkova: jj, už jsem si našla, nočky ;-);-)aháá, už jsem zas chytřejší a dá se to prý dělat i přes cedník;-)

JanaDorazinova JanaDorazinova

5. 10. 2011 19:18

spagetka: spagi, jako nočky, nemáme to tady někde? Fakt nevím. Zkusíme zadat... Vlastně jsou to malé bramborové šištičky;-)

spagetka spagetka

5. 10. 2011 19:16

Jana Remkova: dobře, ale jaký to tedy má tvar? Jako knedlíky, noky?

JanaDorazinova JanaDorazinova

5. 10. 2011 19:14

spagetka: nene, jsou to šlejšky, u nás se tomu tak říká;-) Honzo, škoda, že není fotopostup, ale jinak vím, že je to skvělé jídlo;-)
Vítej na Topreceptech:-K

spagetka spagetka

5. 10. 2011 19:10

Slejškami myslíš asi šišky? Jinak podobně dělám :-p:-p:yes::yes:

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Další recepty

Tématické fráze: pečená vepřová plec recepty vepřove plecko se zelim pečená vepřová plec šlejšky pečená vepřová plec recept plecko pečené se zelím veprova se zelim pečené vepřové se zelím pečené plecko se zelím pečené vepřové plecko plecko se zelím vepřová plec slejšky pro husy vaříme z vepřové plece vepřová plec pečená recept na slejsky peceni vepřove plece teplota pecena vepr.plec vepřová plec s knedlikem vepřová plec bez kosti se zelím

Suroviny: plec vepřová, špek, olej, koření na vepřové maso, majoránka, kmín mletý, paprika sušená sladká, sůl, pepř mletý, brambory, mouka hrubá, vejce, sůl, voda, zelí, petrželka

TopRecepty.cz

Pečená vepřová plec s bramborovými slejšky a zelím

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/1BGq