Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Méďa Brumík za 5 minut

Hodnocení receptu je 4,2 (4×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 5 min Doba přípravy: 5 min

5 min (5 min příprava)

13. 10. 2011 14:01

Suroviny pro 2

2

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie4 291 kJ / 1 026 kcal
Bílkoviny14,61 g
Tuky68,68 g
Vláknina1,32 g
Cholesterol 262 mg
Sodík 138 mg
Sůl0,42 g
Sacharidy86,63 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Formičky jsem koupila v domácích potřebách a jedna stála 22 kaček....no nekupte to...navíc tahle porce je do nich jak dělaná :-). Brumík na fotce je ten méně povedený, vznikly mi tam u dna asi bubliny, páč tam chybí vzorek....toho hezčího okamžitě snědl syn....ještě teplého :-).

Na Brumíky tu recepty jsou (našla jsem 2), ale na tomhle se mi líbí, že se dají upéci dva a ve velmi krátkém čase. Vím, že moc dietní to zrovna není.....ale na mojí obranu.....v původním receptu jsou 4 lžíce cukru a já jsem to skrouhla na 2 (a bohatě to stačí). Olej jsem ale ubírat nezkoušela...a je ho tam také dost...

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Al.

12. 5. 2017 12:36

Bože to je příšerný, jak se tímhle může někdo chlubit?? :-((

aaura aaura

31. 5. 2013 13:52

Tady šlo spíš o tu rychlost.....je to opravdu za pět minut...a vysvětluj dětem, že musí minimálně 40 minut (než se rozpálí trouba, než se to upeče...) počkat. Jasně že normálně pečené jsou lepší, také je peču raději normálně, ale toto je varianta, kterou si lidé běžně "pečou" v hrnku, když mají na něco chuť.Jen jsem to dala do jiné formy a naplnila čokoládou.

Radka

31. 5. 2013 12:16

Mo se omlouvám autorce receptu, ale mě ten Brumík na úvodní fotce připadá více než nechutný :-S. Když už si dám práci s mícháním těsta, tak už mi nepřijde velký rozdíl dát ho do trouby a normálně upéct :-O I děti jedí očima, obzvláště tedy ty mé :-D

Klariska Klariska

13. 10. 2011 15:36

Aauro, tvoji Brumíci jsou jednoznačně lepší než kupovaní http://www.chemievjidle.cz/susenky/bebe-brumik-opa....

aaura aaura

13. 10. 2011 14:58

No, já nevím, poprvé jsem zkoušela 4 lžíce, jak je v tom mém původním receptu a je to opravdu hooodně přeslazené. Ale je fakt, že já nesladím a vůbec sladké nejím ;-). A pravda....s pikaem se to dosladí :-). A Lenko....vždyť to dětem nedávej, ale já na tom nevidím nic špatného....myslíš, že kupovaní Brumíci jsou lepší? Jen se ptám...;-)

Lenka

13. 10. 2011 14:52

Tak takového brumíka bych dětem opravdu nedela. Takto rychle dělané těsto v mikrovlnce bych nevolila jako dobrotu pro své děti!

Sodovka Sodovka

13. 10. 2011 14:51

Co se týče cukru, tak každý si množství cukru přizpůsobí. V původním receptu jsou 3 polévkové lžíce cukru, ale perník vůbec není sladký. Míň cukru nedoporučuji. Pochopitelně, když se do buchty přidá přeslazené pikao, tak 2 lžíce cukru stačí.;-) Perník dělám v kulaté umělohmotné nádobě a po vyklopení mám malý kulatý dortík, který rozkrojím na 4 díly. Dva dílky (trojúhelníčky) dám na talíř špičkou k sobě (vznikne mašlička) a buchtu ozdobím šlehačkou. :-)) Než nečekaná návštěva usedne a uvaří se kafe, buchta je na stole. :yes: Vzhledově i chuťově vypadá báječně :yes: a nikdo nechce věřit, že je to buchta z mikrovlnky za 3 minuty. :-))

aaura aaura

13. 10. 2011 14:36

nooo...ano, to je vlastně ono, jen je tam ten pr. do perníku a to už si nejspíš upravil ten tvůj nadšený kamarád :-). ale v receptu původním je opravdu pol. mouka.
Mno...dobrá...dala jsem si práci a recept jsem našla...tady je odkaz ;-): http://www.stream.cz/?a=discussion_to_video&m=disc...

Sodovka Sodovka

13. 10. 2011 14:32

Již několikrát jsem v mikrovlnce vnila podobný recept- Perník za 3 minuty. Je to stejný recept, jenom místo polohrubé mouky se dává mouka hladká a prášek do perníku. ;-) U uvedeného receptu v komentářích, jsem přidala i odkaz na video.
http://www.toprecepty.cz/recept/22567-pernik-za-3-...

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: brumík recept recept brumik domácí brumík brumík bebe brumík recept domaci brumik recept buchta za 5 minut buchta brumík dort brumík forma brumík recept na brumíka formičky brumík formička brumík formicky na brumiky domácí bebe brumík recepty za 5 minut recepty brumík brumík buchta bebe brumík buchta brumík těsto

Suroviny: mouka polohrubá, prášek do pečiva, cukr, vejce, mléko, olej rostlinný

TopRecepty.cz

Méďa Brumík za 5 minut

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rME2