Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Francouzské bagety

Není nad to vytáhnout z trouby křupavou bagetu se zlatou kůrkou a měkkou střídkou. Chcete si doma upéct francouzské bagety, ale chybí vám odvaha? Teď už se bát nemusíte, máme pro vás osvědčený recept.

Hodnocení receptu je 5,0 (52×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 57 min Doba přípravy: 35 min Doba tepelné úpravy: 22 min bez dob kynutí

57 min (35 min příprava + 22 min tepelná úprava, bez dob kynutí)

14. 10. 2011 23:59

Suroviny pro 4 kusy

4 kusy

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie7 729 kJ / 1 847 kcal
Bílkoviny60,05 g
Tuky10,17 g
Vláknina16,36 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 10 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy370,68 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Zdroj: Pečeme 100 x jinak, velmi mírně poupraveno.

Taky jsem zkusila nechat bagety vykynout a pak teprve udělat zářezy. Tady je ale třeba větší opatrnosti, aby nám těsto nekleslo, lépe je dělát zářezy před kynutím. Taktéž jsem už bagety dávala péct i bez potření vodou. Přidávám fotky ze dvou pečení. Jednou jsem měla bagety trochu kratší a po vykynutí a upečení spíše připomínaly malé večky . Taky by šly udělat 3 ks a péct na délku plechu.

Vodu spíš doporučuji vážit, je to přesnější, než použití odměrek, některé nejsou přesné. Je to rada od Cathleen.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Merylas Merylas

9. 3. 2024 09:55

jituliska: Děkuji, jsem moc ráda, že recept nezklamal.:-K

jituliska

8. 3. 2024 23:11

Dnes jsem pekla a moc povedené, je to jednoduché a výborné 👍

Merylas Merylas

27. 12. 2023 13:50

Teeska: Děkuji za vyzkoušení receptu, jsem ráda, že nezklamal. :-K

Teeska

27. 12. 2023 08:37

Bagety jsou super měkké ❤️skvělý recept, pěkně se s těštem pracuje :yes:

Domina Domina

11. 12. 2023 17:30

<3

lachout

15. 5. 2023 17:10

já dávám lžíci olivivého oleje. Jinak je těsto super a upečené bagety se dají jíst i za tři dny.

Merylas Merylas

26. 2. 2023 13:00

HankaR.: Děkuji. :-K Morfeus1984: Taktéž děkuji a to i za přidané obrázky. :-K

Morfeus1984

23. 2. 2023 19:50

Rychlé a dobré

HankaR. HankaR.

22. 4. 2022 17:45

Vynikající recept :yes: , bageta krásně křupe. U nás byla s lučinou, uzeným lososem a zeleninou. Skvělá večeře <3

Merylas Merylas

27. 12. 2021 09:56

Dittka: Děkuji za komentář a jasně, že je možné množství soli upravit dle své chuti. :-K

Dittka

26. 12. 2021 18:29

Výborná bageta ale příště přidám pouze jednu lžičku soli namísto dvou, byla celkem výrazně slaná <3:-8

Merylas Merylas

24. 12. 2020 16:17

jitka.veverkova: Děkuji, jsem moc ráda, že recept nezklamal. :-K

jitka.veverkova

24. 12. 2020 13:18

úžasný recept, krásně vláčná a chutná bageta. :yes:

Merylas Merylas

11. 2. 2020 11:38

Radek 17: Dobu pečení a teplotu jsem dopsala do receptu. Kdysi jsem měla plynovou troubu, tak jsem teplotu jen odhadovala a v receptech jsem ji neuváděla. :-K

Radek 17

8. 2. 2020 16:40

Není tu uvedeno na kolik se peče a jak dlouho, budu experimentovat:-):-)

1 2 3 4

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: bageta recept bagety recept recept na bagety recept na křupavé francouzské bagety bagety bageta recept na francouzskou bagetu recept na bagetu domaci francouzská bageta domácí francouzské bagety testo na bagety bagety recepty recept bageta domácí francouzská bageta recept francouzka bageta francouzské bagetky francouzka bageta recept pravá francouzská bageta recept jak upéct bagetu domácí francouzské bageta

Suroviny: mouka hladká, sůl, cukr, voda, droždí čerstvé, olej

TopRecepty.cz

Francouzské bagety

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/R5ME