Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Daňčí maso na kořenové zelenině

Maso z daňka je obecně považováno za nejlahodnější druh zvěřiny díky své výrazné chuti a jemnosti. Pojďte se i vy ve vaší kuchyni přenést na chvíli do podzimního lesa. Umožní vám to recept na daňčí maso na kořenové zelenině.

Hodnocení receptu je 4,7 (8×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 90 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 60 min

90 min (30 min příprava + 60 min tepelná úprava)

24. 10. 2011 21:42

Suroviny pro 4 porce

4 porce

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie8 298 kJ / 1 983 kcal
Bílkoviny219,39 g
Tuky95,17 g
Vláknina18,40 g
Cholesterol 720 mg
Sodík 2,50 g
Sůl6,14 g
Sacharidy30,67 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

KucharOlda

6. 7. 2022 16:21

Dnes uvařeno. Přepasíroval jsem a zredukoval. Mňamka. Přidávám fotky.

mari1912

29. 2. 2012 22:26

pbarva:
Super fotečka,moc děkuji za přidání.Hned je recept o hodně atraktivnější :-K

pbarva pbarva

27. 2. 2012 13:41

Výborný recept, přidal jsem žampiony, podával jsem s Rakouským knedlíkem, náramná bašta, přidávám bodík a foto.

mari1912

25. 10. 2011 22:41

Veronika.Hrozna:Super,děkuji za typ.Masa je tolik,že vyzkouším;-)

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

25. 10. 2011 20:56

mari1912:Mari dančí múžeš vždycky dělat podle receptu na hovězí maso.Proto není v kuchařkách na ně moc recptu. Doporučuji ovšem přidat tymián /ne moc/ aby to mělo jinou chuť! Třeba mohu doporučit roštěnky esterházy + tymián z dančího jsou perfektní,nebo srbské hovězí s lečem a česnekem do toho ovšem tymián nepřidávej.

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

25. 10. 2011 20:49

Simona Kucerova:Jistě Simonko,ale já zase nejsem takový profík a expert. Každý když něco chce vědet tak se zeptá.Velice ráda napíšu,když to budu vědět.
Já zase nikdy nedělala zajíce bez odstranění toho kloubního tuku/nemám na to odvahu/ naučila mně to tchýně a to byla opravdu dobrá kuchařka ,to já jsem jenom učeň, i to špatný.

mari1912

25. 10. 2011 18:53

Děkuji za komentáře;-)Mám v mrazáku ještě asi tři balíčky dančího takže pokukuji po receptech a uvítám radu a recept.Máme známého myslivce a tak je přísun.Nedávno jsem dělala guláš z jelena-výborný
Ten jalovec jsem chtěla dokoupit,ale zapomněla jsem a asi to nějak nevadilo.Mimochodem to červené víno je výborné k tomu-už taky nezbylo:-D

Simona Skolakova Simona Skolakova

25. 10. 2011 13:15

Veronika.Hrozna:zajímalo by mne to u toho zajíce přesně!!!;-)Nikdy jsme to nedělali,tak nevím!:-(zajíc nepáchl;-)

Myslím,že to chtělo udělat rubriku zvěřina do diskuze a né tady pod recept s daňkem;-)myslíš,že by to šlo???Jistě by to zajímalo více lidí!!!;-)

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

25. 10. 2011 12:55

Pro ty kteří nemají zkušeností s divinou :maso je potřeba pořádně odblanit ořezat tuk a pak připravovat,zajíc je osobitá kapitola a jeho příprava je pracnější,také ho musíte odblanit ,ale dukladně a ze zadních nohou ve zhybu kloubu mezi stehnem a během vyřezat tukový váček ! Velmi duležité ,jinak bude jídlo nepříjemně páchnout. A jalovec je potřeba přidávat opatrně jinak jídlo zhořkne, nanejvýš na kilo masa 1 až 2 kuličky.

Anna Kocikova Anna Kocikova

25. 10. 2011 11:02

Moc hezky připravené chutné jídlo:-KNedivím se,že jsi nestihla blýsknout;-)Tady asi hrála roli rychlost strávníků:-D:-p+4:yes:

Simona Skolakova Simona Skolakova

25. 10. 2011 07:43

Pěkný receptík,škoda,že jsi nestačila vyfotit,ale nevadí!!!;-)+1

Jinak nevím proč jsou přidaný u receptu podobný recepty??To tam musí být podobný za každou cenu????Srnka - daněk to je jedno???
Já vím,že je to zvěřina,ale přeci jen takto si myslím by to nemělo být!!!

JanaDorazinova JanaDorazinova

24. 10. 2011 22:04

Marie, vítej na Topreceptech:-K. Já se ani nedivím, že jsi nestačila vyfotit:-), určitě bych si s chutí dala:-p. Jenže dančí maso není tak častá surovina a vůbec s divočinou nemám moc zkušeností. Dobře si sladila suroviny, ten jalovec si myslím by tam měl být, mám taky pár kuliček pro jistotu;-) PLUS;-)

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Další recepty

Tématické fráze: recepty z dančího masa dančí ragů dańčí žebra recept daňčí žebra dančí příprava dančího masa pečené dančí maso danči recepty dančí plec recepty recept na danči daněk na zelenině recept na dančí žebra recepty na dančí žebra dančí plec pečená dančí žebra cena dančího masa dančí maso cena recepty danci pečená dančí žebra recept maso na kořenové zelenině

Suroviny: maso dančí, mrkev, petržel, celer, cibule, slanina, sůl, bobkový list, koření nové koření, pepř, jalovec, pepř, sádlo, víno červené, marmeláda brusinková, šťáva citronová

TopRecepty.cz

Daňčí maso na kořenové zelenině

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/L5nX