Postup přípravy
Krok 1: Nejdříve oloupeme a nastrouháme na struhadle brambory, přidáme vejce, mouku, sůl, majoránku a prolisovaný česnek.
Krok 2: Upečeme klasický bramborák, nejlepší je péct na co největší pánvi, aby byl bramborák co největší a co nejtenčí (pro snadnější pozdější přehýbání).
Krok 3: Již v průběhu pečení bramboráků si na druhé pánvi rozpálíme menší množství oleje a osmažíme na něm na velmi malé kostičky (max.do 1x1cm) pokrájenou vepřovou kýtu, kterou zhruba po 3 min. zakápneme sójovou omáčkou, opepříme a ještě krátce prohřejeme. Solit snad ani není třeba, protože sójovka dodá slanou chuť.
Krok 4: Cibuli nakrájíme na kostičky a vrhneme se na dokončení.
Krok 5: Na bramborák namažeme tak 2 polévkové lžíce majonézy (Hellmanns je fakt nej nej), dále rozložíme po bramboráku opečenou kýtu a zasypeme syrovou pokrájenou cibulí. Přeložíme na polovinu a ozdobíme třeba snítkou petrželky. Chuť, která se snoubí se všemi ingrediencemi, včetně syrové cibule, je přímo božská, to se nedá popsat, to se musí ochutnat! Přeji dobrou chuť!!! :-)
Zveřejněno 13. 11. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Bramborák á la milaaano
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/yJ5W
Moje poznámka
Bramborák á la milaaano
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/yJ5W
Nejnovější recepty
Vepřové nudličky s cibulí v alobalovém balíčku v horkovzdušné fritéze
Přidáno před 2 hodinami
Grilované mleté placičky s karamelizovanou cibulkou a rebarborou
Přidáno před 9 hodinami
Zapečený sýr s jahodovo-rybízovým chutney
Přidáno před 9 hodinami
Tartaletky s jahodovým tvarohem
Přidáno před 9 hodinami
Jahodový dortík s marcipánovou ohrádkou
Přidáno před 10 hodinami
Zbytkový pohár
Přidáno před 10 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Indické placky naan z pánve (bez droždí)
stepankov.s před 26 minutami
Sirup z lipového květu
Jana2017 před 2 hodinami
Pečený vepřový bůček na cibuli
Tomasfaix před 2 hodinami
Pečené vepřové koleno
Eviip před 3 hodinami
Játra po tyrolsku (na způsob svíčkové)
Sahula před 3 hodinami
Vepřová tyrolská játra
Sahula před 3 hodinami
Buchta "Orgasmus"
Lokomotiva před 5 hodinami
Kefírka - bleskovka s ovocem
Alamatej před 5 hodinami
Francouzská třešňová bublanina (Clafoutis)
iveta.kroul před 9 hodinami
Tématické fráze:
čínský bramborák,
jaka mouka se dava do bramboraku,
nejlepší bramboráky,
jak ohřát bramborák,
kaplický bramborák,
kýta bramborak,
recept na cmundu,
kaplické bramboráky,
recepty kaplická cmunda,
kaplická cmunda recept,
nejvetsi bramboráky,
cinske bramborák,
jak péct bramborák,
struhadlo na bramborák,
bramborák,
nápln do bramboráku s kýty,
babicovy dobroty recepty 13.11.2011,
kaplický cmunda,
kaplický bramboráky,
vepřové ve cmundě
Suroviny:
brambory,
mouka hladká,
česnek,
vejce,
majoránka,
olej,
kýta vepřová,
pepř,
omáčka sojová,
cibule,
majonéza,
olej
Komentáře (21)
U nás je přes bramboráky paní casinová
No a ich bych podle tohoto rcp jedlý bramborák vytvořit nedokázal, že
hezký a zajímavý recept umocněný překrásným obrázkem
víc netřeba dodávat
Jak píšeš, ta syrová cibule dodá skvělou, takovou odlehčenou chuť. Měla jsem ještě čerstvé čínské zelí ze skleníku, který se k sytému bramboráku skvěle hodil.
Bylo to výborné, není co dodat
Díky za recept a doporučuji vyzkoušet. Já osobně nemám ráda takové ty kečupové majdy v bramboráku - s tímto se to nedá rovnat
Když je tohle on line kuchařka,očekával bych, že se tady bude propagovat majonéza doma dělaná. Kdo to neumí, stačí zalistovat, receptů je tu dost.
To už by se tu mohly objevovat recepty typu "ohřát konzervu guláše a ukrojit si k tomu chleba".
Tento recept znám pod názvem"Kaplická cmunda" a také jí občas dělám, je to moc fajnový a já ti dávám 3.bod
Raději si recepty po sobě několikrát přečti, než rp.pošleš, naše korektorky s tím mají nepříjemnou práci, jinak OK