Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Rumunská sarma

Hodnocení receptu je 4,9 (25×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 90 min Doba přípravy: 90 min

90 min (90 min příprava)

20. 11. 2011 17:14

Suroviny

Porce: 4-6

Nutriční hodnoty

Energie9 052 kJ / 2 163 kcal
Bílkoviny139,48 g
Tuky121,22 g
Vláknina7,05 g
Cholesterol 384 mg
Sodík 415 mg
Sůl0,85 g
Sacharidy126,30 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Podle Kluků v akci. Je to pokrm z rumuského Banátu, z obce Svatá Helena.

Sarmu jsem vždycky dělávala tak, že jsem povařila čerstvé zelné listy v octové vodě. Letos jsem při nakládání zelí zkusila naložit i celou půlku zelné hlávky kvůli tomuto pokrmu. Kysané listy jsou mnohem chutnější, už jinak dělat nebudu ;-)

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Betina

20. 11. 2011 22:05

tak jo snad až bude trochu času

maris maris

20. 11. 2011 21:59

Betina: Betinko, budeme se těšit na Tvůj recept, snad Ti to někdy vyjde a budeš mít trochu času ho sem přidat;-):-)

Betina

20. 11. 2011 21:52

Holky koukam že mate recept z me vesnice Svate Heleny a přiznam se že recept jsem jsem chtěla vložit už davno ale nebyl na to čas a recept je poupraveni mamka moje děla trochu jinak i babička.

senky senky

20. 11. 2011 21:12

Dělám stejně:-p balím do čerstvých listů a je to obrovská dobrota:yes::yes: Recept mám od kolegyně,která je Bulharka a moc nám chutná:-p:yes:

Merylas Merylas (moderátorka)

20. 11. 2011 20:55

Pročítám....moc hezký recept;-):yes: Určitě by mi chutnalo:yes:

mysulka mysulka

20. 11. 2011 20:55

Tohle bych také mohla;-):yes:

zizala zizala

20. 11. 2011 20:49

Mary-Kay: No jo, tolik času já neměla :-8;-) Věřím, že delším vařením se zintenzivní chuť :-p:yes: Tak příště :-)

Mary-Kay

20. 11. 2011 20:46

Jenom jedna zajimavost tu sarmu tady varime nejmin 4 hodiny i vice, a neni to rozvarene :):)

zizala zizala

20. 11. 2011 20:40

Mary-Kay: Jj, některá jídla na celém Balkánu si jsou hodně podobná, mívají jen drobné odlišnosti :-)

zizala zizala

20. 11. 2011 20:39

lomačka : Já také, ale rýži tam napůl uvařím, tady se dává syrová, pěkně tu náplň zahustí :-)

zizala zizala

20. 11. 2011 20:38

Bibinka: Já vím, porovnávala jsem oba recepty a protože jsem našla dost rozdílností, rozhodla jsem se recept přidat ;-)

Mary-Kay

20. 11. 2011 20:34

Jinak sarma je jedno narodni jidlo Chorvatu a ostatnich statu byvale Jugoslavie (vari se určite na Novy rok), my tu hlavičky kyseleho zeli kupujeme nebo nakladame, doporučuji k sarmičkam dat varit kousek nečeho uzeneho, pak je to ješte lepši.

maiva maiva

20. 11. 2011 20:27

Plněný zelný list jako klasiku jsem dělala, z kysaného nikdy a teď už je taky pozdě, zelí naložené:-Dale snad příště. Určitě je příjemná změna:-p+:yes::yes:

lomačka

20. 11. 2011 20:24

Tu náplň dávám i do paprik ;-):-p

zizala zizala

20. 11. 2011 20:16

Děkuju všem za milé komentáře:-K

1 2 3

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Další recepty

Tématické fráze: rumunské národní jídlo sárma recept plněný zelný list rumunsko sárma rumunská jídla balené zelí v receptech rumunské jídlo balené zelné listy balene zeli rumunske recepty jugoslávská sarma rumunské jídla rumunská kuchařka mail scarma.it loc:cz rumunská jídla recepty recept sarma sarmy kluci v akci sarma zelný salát kluci v akci recept na balene zeli

Suroviny: listy zelné kysané, ocet, voda, sůl, cibule, olej, maso mleté, pepř, paprika sušená sladká, sůl, rýže, kopr, rajče loupané, chléb bílý, smetana kysaná

TopRecepty.cz

Rumunská sarma

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/DJ2B