Rumunská sarma
Tato varianta balkánské speciality - plněných zelných listů - pochází dle kuchařských mistrů „Kluků v akci” z rumunského Banátu. Připravují se zde s nakládánými kysanými zelnými listy a můžete je nechat rozležet do druhého dne, kdy jsou ještě lepší.
Suroviny pro 6 porcí
6porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 11 328 kJ / 2 707 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 144,28 g |
Tuky | 166,42 g |
Vláknina | 8,25 g |
Cholesterol | 384 mg |
Sodík | 456 mg |
Sůl | 0,85 g |
Sacharidy | 155,20 g |
Postup přípravy
Krok 1: Pokud nemáme naložené kysané listy, povaříme čerstvé v octové osolené vodě asi 10 minut. Po zchladnutí vyřízneme košťál.
Krok 2: Cibuli nakrájíme a orestujeme na oleji dosklovata. Přidáme k mletému masu, ochutíme paprikou, pepřem, solí a promícháme s propláchnutou rýží.
Krok 3: Do zelných listů vložíme postupně válečky z masové směsi, zabalíme a utěsníme. Závitky naskládáme natěsno do kastrolu nebo pekáčku, položíme snítku kopru, podlijeme trochu vodou a rajčatovou šťávou a dusíme v troubě asi 45-60 minut při 150 °C.
Krok 4: Šťávu obvykle nezahušťujeme, můžeme na talíři doplnit kysanou smetanou. Podáváme s bílým pečivem.
Zveřejněno 20. 11. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Rumunská sarma
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/DJ2B
Moje poznámka
Rumunská sarma
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/DJ2B
Nejnovější recepty
Minimuffinky
Přidáno před 4 hodinami
Zapékané pirohy
Přidáno před 8 hodinami
Vepřové závitky s paprikami a hráškem
Přidáno před 9 hodinami
Vepřová panenka plněná slaninou a nivou, smetanový pórek.
Přidáno před 10 hodinami
Husí prsa s bramborovo-hráškovým pyré
Přidáno před 10 hodinami
Kuřecí sendvič
Přidáno před 15 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kulajda se sušenými houbami
Moanka před 2 hodinami
Pečená bylinková vepřová kýta
Tomas_K před 4 hodinami
Sváteční maková bábovka
Eri86 před 4 hodinami
Svěží jahodový dort
Lauri74 před 5 hodinami
Jablečný koláč s ovesnými vločkami
Nikola73 před 5 hodinami
Chleba s vajíčkem - snídaně nebo večeře
bobnak před 5 hodinami
Kedlubny v sýrovém těstíčku
Sahula před 5 hodinami
Provensálská vepřová kýta
Monkrizova před 6 hodinami
Ovocný jogurťák
danila před 7 hodinami
Tématické fráze:
rumunské národní jídlo,
sárma recept,
plněný zelný list rumunsko,
sárma,
rumunská jídla,
balené zelí v receptech,
rumunské jídlo,
balené zelné listy,
balene zeli,
rumunske recepty,
jugoslávská sarma,
rumunské jídla,
rumunská kuchařka,
mail scarma.it loc:cz,
rumunská jídla recepty,
recept sarma,
sarmy,
kluci v akci sarma,
zelný salát kluci v akci,
recept na balene zeli
Suroviny:
listy zelné,
ocet,
voda,
sůl,
cibule,
olej,
maso mleté,
pepř mletý,
paprika sušená sladká,
sůl,
rýže,
kopr,
šťáva rajčatová,
chléb bílý,
smetana zakysaná
Komentáře (44)
magdalenka: Naložit jednotlivé listy je dobrý nápad
http://www.toprecepty.cz/recept/15504-nakladane-ze...
Recept je lákavý