Jablečný štrúdl z domácího těsta
Z osvědčeného domácího taženého těsta vytvoříme jablečný štrúdl jedna báseň. Klasické těsto překvapí svou chutí a vláčností. Jablečný závin podle tohoto receptu se určitě stane naším "majstrštykem".
Suroviny pro 2 kusy
2 kusy
Nutriční hodnoty
Energie | 5 517 kJ / 1 319 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 40,88 g |
Tuky | 35,16 g |
Vláknina | 8,40 g |
Cholesterol | 259 mg |
Sodík | 503 mg |
Sůl | 1,21 g |
Sacharidy | 205,45 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Tento štrúdl jsem dělala poprvé a s výsledkem jsem nadmíru spokojená. S těstem se výborně pracovalo, bylo úžasně vláčné, tvárné, netrhalo se (jak se mi někdy u běžných kupovaných listových těst stává).
Štrúdl se mi nepřipekl na plech, dokonce mi při vytahování doslova lítal po plechu. Paráda, paráda. Jediné, co mě možná trošku zarazilo, byla křupavá spodní strana štrúdlu, která nebyla klasicky měkká, jak u běžných štrúdlů, které dělám.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
3. 4. 2014 12:51
Pani (slečna) Petra mozna ocekavala testo podobne listovemu. To jsou pak strudly doslova "rozblemtane".. Toto testo po upeceni ze shora krasne krupe a uvnitř je prijemne a vlacne. Napadá me však, zda Petra nezapomněla testo před nanesenim jablek pomaslit... Ja na to s jednou pulkou zapomněla a je pravda, ze je testo vice suche. Jinak mi moc chutna :)
28. 11. 2013 12:25
Žaneta : Stačí dát na nějaké teplé místo a přikrýt třeba utěrkou.
28. 11. 2013 11:34
Chtěla jsme vědět vážně to musí být pod tím hrncem nedá se to udělat bez toho..?
27. 9. 2013 11:36
Mne sa toto cesto moc páčilo,dokonca som pridala ešte trochu mlieka,tak neviem prečo mala Petra ten problém Robila som tvarohové a jablkové,som moc spokojná,cesto išlo vymiesiť doslova samo
22. 6. 2013 14:06
Moc dobré, povedlo se a to jsem pekla ze špaldové mouky, ani jsem podloužku nemusela pomoučit :)
25. 1. 2013 15:01
zizala: k Petře
Těžko by ztvrdnutí zavinilo máslo (na půl kila mouky by čtvrtka másla byla dost), spíš půjde o mouku. Ne o mnořství, ale o kvalitu.
Těžko by ztvrdnutí zavinilo máslo (na půl kila mouky by čtvrtka másla byla dost), spíš půjde o mouku. Ne o mnořství, ale o kvalitu.
28. 8. 2012 16:18
Super recept,těsto bylo skvělé,dobře se s ním pracovalo a štrůdl je vynikající autorce děkuji
10. 7. 2012 13:23
Tína: Jsem ráda, že chutnaly.
10. 7. 2012 08:18
teda nepřežily ty štrůdly, kluci to přežili :)
10. 7. 2012 08:16
Pekla jsem jich rovnou z téměř kila mouky, klukům moc chutnal, jen pro příště bez strouhanky - byl vláčnější ale i tak nepřežili do dalšího dne, takže
15. 1. 2012 21:37
Ne, opravdu jsem tam máslo nedala.štrůdl chutově byl dobrý ale vážně hodinu pak byl tvrdý nedal se ani ukousnout oba dva letěly slepicím.
14. 1. 2012 22:50
Štrůdly máme rádi v jakékoliv podobě, takže ukládám a vyzkoučím. a přidávám bodík
14. 1. 2012 13:47
Petra : Těsto znám také, mám ho od babičky, takže recept je naprosto O.K., a jak píše žížalka, zvorala sis to sama nevhodným postupem
14. 1. 2012 13:45
Ingredience jsem trochu upravila, aby to bylo jasné opravdu každému
14. 1. 2012 13:43
Petra : Nenapadá mě jiný důvod, než ten, že jsi do těsta dala i to rozpuštěné máslo, kterým se jen potírá hotový štrúdl. Kolik jsi ho tam dala, celou kostku, že? Protože tohle těsto znám a vím, že je OK, tak to může být jedině Tvou nepozorností při čtení receptu. Pak ale naprosto nechápu, proč dobrý recept kvůli tomu pohaníš a ještě tak odsuzujícími slovy
Moje poznámka
Nejnovější recepty Více
Hovězí žebra s BBQ omáčkou
Přidáno před 6 hodinami
Kulajda podle Radka Davida
Přidáno před 6 hodinami
Červená řepa s fenyklem - salát
Přidáno před 7 hodinami
Drůbeží paštika s portským vínem
Přidáno před 8 hodinami
Francouzské řízečky
Přidáno před 14 hodinami
Palačinkové rolky
Přidáno před 16 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Kuřecí miniřízečky
Libca1954 uvařila před 4 hodinami
Pohanková kaše se skořicí
gedzitka uvařila před 5 hodinami
Čočková polévka
1Marketa2 uvařil před 5 hodinami
Medvědí máslo
Merylas uvařil před 5 hodinami
Bábovka (hrníčková, olejová)
MartinaKucharka uvařila před 5 hodinami
Jarní bramborový salát
Kanaj uvařila před 5 hodinami
Gnocchi s kuřecím masem a špenátem
Ryngle uvařila před 6 hodinami
Jogurtová bublanina (bez mouky)
Kaca_ uvařila před 6 hodinami
Drůbeží paštika s portským vínem
VencaUplotny uvařil před 6 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jablka mají v kuchyni široké využití, od moučníků a sladkých jídel přes kombinace s masem po různé saláty
Jak správně zabalit štrúdl, aby nevytekla náplň? Poradíme, jak na jednoduché a rychlé balení
Croissant z listového těsta s jablíčky provoní celou naši kuchyň podzimem a potěší rodinu i blízké přátele
Další recepty
Tématické fráze: těsto na štrůdl těsto na jablečný štrůdl těsto na štrůdl recept jablečný štrůdl štrudl těsto na štrůdl s octem menu domů recepty strudl testo jablecny štrůdl recept štrůdl na plech štrúdl z octa jablečný štrůdl na plech recept na těsto na štrúdl těsto na štrůdl bez tuku kynutý jablečný štrudl štrudl z oleje jablečný štrůdl z listového těsta těsto na jablečný závin štrůdl recept štrůdl ocet
Suroviny: mouka hladká, voda, olej, šťáva citronová, vejce, sůl, jablko, strouhanka, cukr, skořice mletá, ořechy, rozinky, cukr moučkový, máslo
Jablečný štrúdl z domácího těsta
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/zxz7
35 názorů