Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 4 639 kJ / 1 109 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 91,09 g |
Tuky | 69,42 g |
Vláknina | 1,20 g |
Cholesterol | 798 mg |
Sodík | 4,92 g |
Sůl | 11,82 g |
Sacharidy | 29,30 g |
Postup přípravy
Krok 1: Květák naskládáme do zapékací misky a posypeme na kostičky nakrájeným uzeným masem.
Krok 2: Lžíci másla rozpustíme na pánvi, zasypeme moukou a usmažíme světlou jíšku, kterou zalijeme mlékem a vyšleháme do hladka a asi 5 minut vaříme. Pak přidáme nastrouhanou nivu, muškátový oříšek, petrželku a necháme rozpustit sýr.
Krok 3: Odstavíme, vmícháme 2 vejce a vše nalijeme na květák s masem. Solíme podle slanosti nivy. Posypeme strouhankou, poklademe pár plátky másla a zapečeme do růžova.
Zveřejněno 30. 11. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Květák zapečený s uzeným a nivovým bešamelem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/qMkR
Moje poznámka
Květák zapečený s uzeným a nivovým bešamelem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/qMkR
Nejnovější recepty
Jahodový džem s mandlemi
Přidáno před 14 hodinami
Třešňovo-kakaový moučník
Přidáno před 15 hodinami
Srbská fazolová polévka s koprem
Přidáno před 17 hodinami
Jahodový jogurt
Přidáno 13. 6. 2025 21:33
Lotus poháry s ovocem
Přidáno 13. 6. 2025 14:31
Rýže s brokolicí, kapií, žampiony a kukuřicí
Přidáno 13. 6. 2025 08:39
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kynuté buchty, plněné marmeládou
Vladik. před 37 minutami
Skořicový pletenec (Estonský kringel)
káťa před 8 hodinami
Hrníčková bábovka s tvarohem a olejem
Vytvarnik před 11 hodinami
Ostravská kapustnice
Kajkajak před 12 hodinami
Brambory s brynzou a smetanou
Ana_Kreb před 13 hodinami
Velikonoční hlavička
ivka315 před 14 hodinami
Zapečené žampiony s nivou
oligarda před 15 hodinami
Kedlubnové zelí
vanilj před 15 hodinami
Kefírové muffiny s borůvkami
Denade před 17 hodinami
Tématické fráze:
zapečený květák s uzeným masem,
zapečený květák s bešamelem,
jak uchovat květák,
zapečený květák,
květák recepty,
recepty z květáku,
květák zapečený s bešamelem,
zapečený květák recepty,
kvetak s uzenym,
zapekany kvetak s uzenym,
květák s bešamelem,
zapékaný květák s uzeným masem,
květák s uzeným masem,
zapečený květák s bramborama a uzeninou,
zapékaný květák s bešamelem,
recept z květáku,
recept na květák,
zapečený květák s mletým masem, šunkou a sýrem,
zapeceny kvetak s uzenym masem a syrem,
zapečený květák s mletým masem a bešamelem
Suroviny:
květák,
maso uzené,
sýr niva,
máslo,
mouka hladká,
vejce,
mléko,
ořech muškátový,
sůl,
strouhanka,
petrželka zelená
Komentáře (15)
Podle těchto krásných fotek