Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kandovaná pomerančová kůra

Domácí kandované ovoce nebo kůra jsou výborné jen tak na mlsání nebo coby součást moučníků. Připravit je není složité, jen trochu časově náročnější. Pokud ale máme doma chemicky neošetřené citrusy, byla by opravdu škoda voňavou kůru likvidovat bez užitku a nezkusit ji zpracovat.

Hodnocení receptu je 5,0 (45×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 30 min Doba tepelné úpravy: 30 min 4 dny máčení

30 min (30 min tepelná úprava, 4 dny máčení )

14. 12. 2011 18:39

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

Nutriční hodnoty

Energie3 347 kJ / 800 kcal
Bílkoviny0,00 g
Tuky0,00 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 0 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy200,00 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Je to velice jednoduchá a levná příprava kandované kůry. To, co nám nabízejí v obchodech se s tímto nedá srovnat. Ani chuťově, o ceně nemluvě.

Tak dobrou chuť! Budu ráda, když někdo vyzkoušíte.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

rebeka rebeka

19. 3. 2013 18:07

lea: omlouvám se, že odpovídám až teď.. fakt nevím, nezkoušela jsem, ale proč ne;-) dobrý nápad:-):yes:

lea

19. 3. 2013 11:42

chtěla jsem se zeptat,jestli je možno použít tento recept na celá pomerančová kolečka?děkuji

Martina

28. 2. 2013 19:05

Děkuji za recept, přesto ale musím dodat, že vydrbat kůru kartáčkem a horkou vodou nepomůže, protože ty chemické látky jsou rozpustné v tucích, ne však ve vodě.Ze stejného důvodu by ale neměly pronikat z kůry dovnitř plodů. I když nejsem zastáncem BIO, v tomhle případě bych si radši bio pomeranče koupila. :-)http://www.toxicology.cz/modules.php?name=News&fil...

AniCiz

18. 12. 2012 14:58

:-*jdu na věc..děkuji:-K:-K:-K

rebeka rebeka

18. 12. 2012 14:42

AniCiz: moc děkuju, Anízku:-K jistě, že by šla;-):yes:

AniCiz

18. 12. 2012 14:39

ten recept je geniální,hodí se skvěle i do čaje..ještě jednou děkuji..a florentýnky od Bahulky s touto kůrou opravdu bez konkurence..:-K:-K:-K
ps. šla by takto i kůra z bio citronů? ?

rebeka rebeka

9. 12. 2012 19:43

jarka skrobakova: co povídáš:-O:-? fotičky máš krásné:-*:-*
moc ti děkuju, Jaruško;-):-):-K

jarka skrobakova

9. 12. 2012 19:21

Milá Rebuško, Tvá úžasná pomerančová kůra, kterou jsem udělala je fantastiská:-O:-O:-!:-!:-K posílám bodík a dík za super recept budu dělat a kupovat už nic nebudu;-) Voní perfenktně a je moc dobrá. Posílám foto, ale nevím jestli Ti to nezkazím, já fotit jako Ty neumím, když tak smázni, to také neumím:-p:-p:-p:yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::-K:-K:-K:-K:-K:-K:-K:-K:-8:-)

Bibinka Bibinka

4. 12. 2012 19:26

rebeka:Rebí, zrovna kůru máčím, recept mi nějak utekl a jsem ráda, že se objevil v náhodných, v pátek jsem jí chtěla koupit v Kaufu na Marokánky a tak jsem našla ve 12 hod. Bod 26 letííí:yes:

hosta hosta

4. 12. 2012 14:34

rebeka: mám podobný recept po tetě, kůru jsme zbavovali bílé dužiny, ta dělá tu hořkost. Pokud uvařenou, ještě teplou obalíš v jemném cukru - krupici a necháš zaschnout v troubě nebo na radiátoru, dá se zobat z misky s ostatním kandovaným ovocem. Nebo obalit v hořké čokoládě a je zas jedno mňam cukroví:-p:yes:

rebeka rebeka

3. 12. 2012 08:37

Milada:;-):-) to jsem ráda, že se rcp hodí:-K já to tak "obšlehla" podle babi;-):-D

Milada

3. 12. 2012 01:38

děkuji za recept:yes:dělávala jsem kůru takto kdysi zapoměla jsem že se namáčela.Bez namočení je moc hořká:-//

rebeka rebeka

7. 9. 2012 23:15

Miluše: nesmírně mě to těší, děkuji moc;-):-):-K

Miluše

7. 9. 2012 22:50

Ůžasná záležitost. Dnes jsem dělala , paráda. Moc to celé rodince chutná. Děkuji za recept. Dávám sto bodov!!!!!!:yes::yes::yes::-)):-K

rebeka rebeka

27. 2. 2012 14:04

Laďka: asi je to jedno, ale já jsem dala čerstvou;-)

zviratko21::-K moc děkuji, jsem ráda, že recept přišel vhod:-)

1 2 3 4 5

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Další recepty

Tématické fráze: pomerančová kůra kandovaná kůra recept na kandovanou pomerancovou kuru pomerančová kůra v cukru kandovaná kůra recept pomerančová kůra recept jak kandovat pomerančovou kuru pomerančová kůra v čokoládě recept nakládaná pomerančová kůra kura z pomerance domácí kandovaná kůra výroba kandované kůry domácí pomerančová kůra kandovaná kúra z pomela jak udelat kandovanou pomerancovou kuru recept na pomerančovou kůru recept na kandovanou kůru kandování kůry recept na kandováné ovoce kura z pomerancu

Suroviny: pomeranče, voda, cukr krystal

TopRecepty.cz

Kandovaná pomerančová kůra

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ZmQ8