Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kandovaná pomerančová kůra

Domácí kandované ovoce nebo kůra jsou výborné jen tak na mlsání nebo coby součást moučníků. Připravit je není složité, jen trochu časově náročnější. Pokud ale máme doma chemicky neošetřené citrusy, byla by opravdu škoda voňavou kůru likvidovat bez užitku a nezkusit ji zpracovat.

Hodnocení receptu je 5,0 (45×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 30 min Doba tepelné úpravy: 30 min 4 dny máčení

30 min (30 min tepelná úprava, 4 dny máčení )

14. 12. 2011 18:39

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie3 347 kJ / 800 kcal
Bílkoviny0,00 g
Tuky0,00 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 0 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy200,00 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Je to velice jednoduchá a levná příprava kandované kůry. To, co nám nabízejí v obchodech se s tímto nedá srovnat. Ani chuťově, o ceně nemluvě.

Tak dobrou chuť! Budu ráda, když někdo vyzkoušíte.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

rebeka rebeka

16. 12. 2011 10:09

finneta: já jsem to taky dala do slenice se šrubovacím uzávěrem a přemístila do ledničky;-) nedělám toho moc do zásoby, raději si vždy udělám čerstvé...ale v té ledničce to jistě nějaký ten týden vydrží;-):yes::-)

finneta

16. 12. 2011 08:14

tak tohle dneska zkusím ;-). jen by mě zajímalo, jak dlouho to vydrží? a mohla bych to dát do skleničky a nechat v ledničce? aby se mi to nezkazilo.

rebeka rebeka

15. 12. 2011 17:40

Merylas::-8 děkuji..vyzkoušej Maruško, snad tě nezklame..jo..a vonět... opravdu voní:-8;-):yes:

Merylas Merylas (moderátorka)

15. 12. 2011 17:10

Je fakt, že s kupovanou kand.kůrou moc spokojená nejsem. Takže ukládám;-). Máš krásné foto a taky jako bych i cítila tu krásnou vůni:-D:yes::-K

Pajaska Pajaska

15. 12. 2011 02:40

Rebí,tohle jsme dělávali na Vánoce doma taky a je to už hodně dávno.Jenže jsme to stačili sníst jen tak a do moučníků nezbylo,výborné a jak to provonělo byt.:yes:.Já kandované ovoce nejím,ale tohle je vyjímka,tedy takhle domácí.Já pokud potřebuji kůru z citrusů a není bio,tak omyji rejžáčkem s mýdlem v horké vodě a pořádně opláchnu.Dělám to spíš vyjímečně a jestli je to něco platné,čert ví.:-8 Úplně cítím tu vůni a tu chuť.....:-p:-p:-p:yes::yes:

alena.kyp alena.kyp

15. 12. 2011 00:01

Rebi, přidávám bodík:yes: vždyť ta kůra v obchodě spíš smrdí:-(( něž že by voněla po pomerančích:-D:-D

maiva maiva

14. 12. 2011 22:55

Pěkné, voní i přes monitor:yes::yes:

rebeka rebeka

14. 12. 2011 22:07

Betyna::-D:-D:-D taky si myslím;-) a komu vadí, koupí holt hotovou..bez chemie;-) nebo bio pomeranče;-)
holky, děkuju..potěší to:-8:-K:-):-)

senky senky

14. 12. 2011 21:59

:-O:-O že sem lezu;-):-D:-D bezva :yes::yes: A fotka na výstavu:yes::-*

Betyna

14. 12. 2011 21:46

:yes: ta troška chemie nás nezabije, kdyby tam zůstala +1

magdalenka magdalenka

14. 12. 2011 21:22

Super receptík :yes:...ochutnala som u tety a bola som nadšená!

Irrena Irrena

14. 12. 2011 21:08

Skvělé:yes:Až budu mít čas zkusím;-)Zatím dávám bodík:yes:

rebeka rebeka

14. 12. 2011 21:06

spagetka::-D:-D:-D:-D nestraš:-O:-! mám to opravit:-?:-D:-D:-D
jo, i my..citronovou..a proč jsem ji teda neudělala, nevíš:-?:-?:-8:-D:-D:-D

spagetka spagetka

14. 12. 2011 21:03

Rebí neblbni, píšeš H2o a někdo si to splete s H2SO4:-D:-D:-D, ale vážně, dělali jsme to tak i s citronovou kůrou takže :yes::yes::-p:-p

rebeka rebeka

14. 12. 2011 20:57

jéé, holky..já tu tluču špačky a vy mi tu tak hezky píšete:-8
moc děkuji za zájem, hezké komentíky i bodíky:-K:-K:-)

Nadja: Nadi, hořké to není, čestně:-);-):yes: a ta chemie:-//:-?:-? to je sporné..možná by to chtělo bio kvalitu, ale to už by vyšlo podstatně dráž..já tohle dělám už leta, zatím žádná zdravotní újma(až na moji paměť:-8:-D)
a nevěřím , že to, co nám nabízejí v obchodě, je v bio kvalitě..a těch peněz, co to stojí..hrůza:-//
tady tě to stojí 200g cukru, pomeranče stejně sníme, takže kůra je zadara:-D:yes:

ještě jednou děkuji a vyzkoušejte, nebudete zklamáni:-)

ivulinka: na tebe jsem si vzpomněla..a tvoji pomerančovou bábovičku;-):-K:yes:

1 2 3 4 5

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Další recepty

Tématické fráze: pomerančová kůra kandovaná kůra recept na kandovanou pomerancovou kuru pomerančová kůra v cukru kandovaná kůra recept pomerančová kůra recept jak kandovat pomerančovou kuru pomerančová kůra v čokoládě recept nakládaná pomerančová kůra kura z pomerance domácí kandovaná kůra výroba kandované kůry domácí pomerančová kůra kandovaná kúra z pomela jak udelat kandovanou pomerancovou kuru recept na pomerančovou kůru recept na kandovanou kůru kandování kůry recept na kandováné ovoce kura z pomerancu

Suroviny: pomeranče, voda, cukr krystal

TopRecepty.cz

Kandovaná pomerančová kůra

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ZmQ8