Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jelení kýta na smetaně

Jste milovníci zvěřiny? Křehká a voňavá jelení kýta, jemná smetanová omáčka, nadýchaný knedlík a lžička brusinek vykouzlí úsměv na tváři celé rodině a ohromí všechny vaše blízké. Určitě recept vyzkoušejte.

Hodnocení receptu je 4,9 (18×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 150 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 120 min bez doby marinování masa

150 min (30 min příprava + 120 min tepelná úprava, bez doby marinování masa)

12. 2. 2012 17:20

Suroviny pro 4 porce

4 porce

Nutriční hodnoty

Energie16 639 kJ / 3 977 kcal
Bílkoviny148,60 g
Tuky326,50 g
Vláknina35,29 g
Cholesterol 412 mg
Sodík 2,60 g
Sůl6,28 g
Sacharidy70,87 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Doba pečení je odvislá od stáří zvěřiny. Já jsem pekla asi 90 minut a maso bylo krásně měkké a křehké. Pokud nemáme vývar ze zvěřiny, použijeme vývar z hovězího bujonu.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Marie Svarcova Marie Svarcova

4. 6. 2020 11:52

:yes::yes::yes::-K

Ivusa Ivusa

22. 12. 2019 13:43

Krásná záležitost :-O:yes:,dnes jsem vařila podobně,jen jsem měla daňčí kýtu ,přidávám foto :yes:

Coleta

15. 9. 2012 19:27

Recept vyzkoušen a hodnotím kladně. Uděla jsem však několik změn. Maso bylo jelení plec. Nedávala jsem víno, ale marinovala jsem cca 24 hodin ve větším množství citronové štávy a oleje a většího množstvví oleje. Podlévala jsem hovězím vývarem z kostí a dochucovala rybízovou zavařeninou místo brusinkovou. Jinak, jak píše Bahula, recp je podobný svíčkové, ale přeto jiný díky koření na zvěřinu. Tady doporučuji koření na divočinu od fa Avocado pro menší objem soli.

Bahula Bahula

15. 9. 2012 07:14

Coleta: Z uvedeného množství připravíte asi 4 porce, takové jako na obrázku. Pokud nechcete dávat víno, tak nemusíte. Chuť omáčky a masa dělá hlavně koření a brusinky. Víno se přidává, aby omáčka byla pikantnější a maso křehčí. Pro mne by to bez vína nebylo ono:-K:-K:-K

Coleta

14. 9. 2012 08:07

Dobrý den, chci zkusit Váš recept, mám však několik doplňujících dotazů. Vadí chuti, nedám-li do základu to červené víno? Vzhledem k množství bych předpokládala, že nikoliv..Kolik tak porcí je zhruba z tohoto množství? 4? |Je to podobné svíčkové (základ je stejný). Děkuji za odpověď.

varilamyskakasicku varilamyskakasicku

19. 2. 2012 20:05

Moc bych si u Vás pochutnala Evi:-K:yes:

Anna Kocikova Anna Kocikova

15. 2. 2012 21:40

Krásně připravená bašta:-K+12:yes:

Eliza Eliza

15. 2. 2012 10:12

To je opět převeliká krása...:yes::-) Jelena jsem ještě nejedla, ale určitě to bude vynikající.

Bahula Bahula

13. 2. 2012 21:39

1974andrea:Tak to Ti závidím, protože u nás je zvěřina zcela výjmečně a taky se po ni hned zaprášilo :-p
Všem děkuji za zájem:-K

1974andrea 1974andrea

13. 2. 2012 09:16

Vzhledem k tomu, že mám stále v mrazáku nějakou zvěřinu, tenhle recept je u nás zaběhnutou klasikou. Moc pěkná fotka Evi;-):yes:

maris maris

12. 2. 2012 21:05

Jelena taky nemám;-(, fotky jsou nádherné:-):yes:

suslajda suslajda

12. 2. 2012 20:19

:-Knení co dodat jen sehnat toho jelena:yes::yes:+8

BILKOVAI BILKOVAI

12. 2. 2012 19:51

:-p:-*:yes:...+1

Bibinka Bibinka

12. 2. 2012 19:47

Bahula:ale to jsou pořád nějaké dobroty pro mne nedostupné, i když zvěře je tu dost a dost-včera to byl divočák, dneska jelen:-O Určitě je to vyjímečná chuť, kterou bych ráda ochutnala, takto dám jen 6.boda:yes:

Ivana Ch

12. 2. 2012 19:10

Jelení maso už jsme dlouho neměli, sakryš musím na tu mysliveckou bandu trochu zaútočit.

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: jelení kýta na smetaně jelení kýta jelení kýta recept jelen na smetaně jeleni svičkova na smetaně jelení kýta recepty jelení maso na smetaně jelení na smetaně svíčková z jelení kýty jelení maso kýta recepty daněk na smetaně danci kyta na smetane recept na jelení kýtu jelení svíčková recept jelení kýta zvěřina na smetaně recepty jeleni kyta recepty z jelení kýty svíčková na smetaně z jelena jelení maso kýta recept

Suroviny: kýta jelení, slanina, bobkový list, jalovec, pepř, koření nové koření, olej, mrkev, petržel, celer, cibule, citron, koření na divočinu, víno červené, smetana, mouka hladká, marmeláda brusinková, vývar masový, cukr, sůl

TopRecepty.cz

Jelení kýta na smetaně

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Xn58