Špenátová rolka

pbarva Kuchař: pbarva

Doba přípravy: 50 minut 6 porcí Studená kuchyně 13 názorů

Suroviny

150 g listového špenátu
100 ml smetany ke šlehání
3 vejce
1 lžíce strouhaného parmazánu
1 lžíce polohrubé mouky
čerstvý sýr ( lučina, žervé )
250 g uzeného lososa
špetka soli
špetka pepře
Recept si zatím oblíbilo 16 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Do kastrůlku vložíme špenát, přidáme smetanu, žloutky, pepř, parmazán a mouku. Směs při zahřívání mícháme do zhoustnutí.

  2. Z bílků uděláme tuhý sníh a vmícháme do vychladlé hmoty.

  3. Těsto rozetřeme na plech, na kterém již máme pečící papír a dáme péci na 7 - 10 minut při 180°C.

  4. Upečený plát necháme vychladnout, překlopíme na potravinářskou fólii, odstraníme pečící papír, potřeme sýrem, poklademe plátky lososa a pevně zavineme, zabalíme do fólie a necháme v lednici ztuhnout.

  5. Před podáváním ji vybalíme a krájíme na dvoucentimetrové plátky.

Poznámka

Tento recept jsem udělal z pořadu Prostřeno, je výborný, vřele doporučuji.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 23 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Špenátová rolka

  • ambrozinka ambrozinka

    Tak jsem vyzkoušela, vypadá opravdu krásně na pohled ale chutí mě nezaujala. Není moc výrazná...taková kapku mdlá. Jinak je určitě lepší naležená - do druhého dne. Do budoucna využiju to špenátové pečené těstíčko, roládka s ním opravdu lahodí oku.:yes:

    Odpovědět

  • Pajaska Pajaska

  • Eliza Eliza

    Noóó, tak na to si také pamatuju - i na to odhodlání recept vyzkoušet... Takže jsem ráda za připomenutí a vložení sem. :yes:
    Doufám, že se mi to povede alespoň z poloviny tak krásně...:-p;-)

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

    Sakriš, to ale vypadá velice hezky:-K+10:-p:yes:

    Odpovědět

  • nofrona nofrona

  • varilamyskakasicku varilamyskakasicku

    Dávám bodíčka, chci zkusit rolku s lososem a kapustou, už ji plánuji, také bezva, no uvidím:-K;-):yes:

    Odpovědět

  • jarka skrobakova jarka skrobakova

    :-p:-O:-K:-)):yes::yes:+ bodík, super rcp

    Odpovědět

  • rebeka rebeka

    pbarva: děkuju:-) receptík si ukládám, poněvadž se mě moooc líbí;-):yes::yes::-K

    Odpovědět

  • pbarva pbarva(autorka receptu)

    Může být čerstvý, já použil mražený od Bonduell

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

  • rebeka rebeka

    listový špenaát čerstvý nebo mražený:-?

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka

    Pbarvo, prostřeno sleduji a tobě se to báječně povedlo a máš to moc pěkné i na oko- o tom, že je to dobré ani neváhám a neváhám ani zda dát boda,máš 3.bod:yes:

    Odpovědět

  • 1974andrea 1974andrea

    Tenhle díl, kde ten hoch roládu dělal, jsem vyjímečně shlédla a taky se mi to moc líbilo. Pěkné:yes:

    Odpovědět

Tématické fráze: špenátová rolka špenátová roláda z listového těsta spenatova rolka s lososem rolka z listového těsta špenátová rolka recept špenátová roláda s lososem špenátová roláda s lososem prostřeno špenátová roláda prostřeno špenátová rolka z listového těsta prostřeno špenátová roláda rolka se špenátem špenátová roláda s lososem v pořadu prostřeno prostřeno spenatova rolka špenátová rolky špenátové rolky špenátové rolka špenátová kuřecí rolka špenatova roladka špenatova roladka jako předkrm pečená špenátová roláda