Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 16 962 kJ / 4 054 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 7,00 g |
| Tuky | 4,00 g |
| Vláknina | 23,00 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 42 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 461,00 g |
Postup přípravy
Krok 1: Citrony důkladně omyjeme a poté z nich škrabkou nebo nožem oloupeme tenkou vrstvičku kůry. Je třeba odříznout skutečně jen kůru, pokud bychom sloupli i bílou část, bylo by limoncello hořké. Škrabkou na brambory to však jde velmi dobře.
Krok 2: Jeden citron poté zcela zbavíme bílé části a nakrájíme na osminky. Ty spolu s kůrou vložíme do velké sklenice se širokým hrdlem. Přilijeme alkohol, láhev překryjeme celofánem, zajistíme gumičkou a uložíme na 14 dní do tmavé chladné místnosti. Každý den obsah nádoby promícháme.
Krok 3: Po 14 dnech svaříme cukr s vodou na sirup. Necháme zcela vychladnout a vlijeme do láhve s alkoholovým základem. Ideálně necháme ještě den odstát, pokud však spěcháme, můžeme pokračovat rovnou.
Krok 4: Obsah láhve důkladně promícháme, vyndáme velké kousky citronů a vše pečlivě přecedíme přes tenké plátýnko (stačí čistý kapesník). Přelijeme do lahví a můžeme konzumovat.
Zveřejněno 19. 4. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Limoncello podle Itala
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mGr3
Moje poznámka
Limoncello podle Itala
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mGr3
Nejnovější recepty
Štrůdl z pomazánkového másla s jablky
Přidáno před 16 hodinami
Speciální bramborový sálát
Přidáno před 16 hodinami
Kulajda se žampiony a ztraceným vejcem
Přidáno před 17 hodinami
Cookies s bílou a mléčnou čokoládou
Přidáno před 19 hodinami
Krémové těstoviny s kuřecím masem, žampiony a špenátem
Přidáno před 19 hodinami
Pudinkové řezy se smetanovým krémem
Přidáno před 21 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Polévka z dýně hokaido
Monika146 před 30 minutami
Jablečný štrúdl z domácího těsta
Jitkazmecka před 5 hodinami
Vepřové karé na špeku dušené v papiňáku
misula29 před 6 hodinami
Kuře pečené s brambory ve vývaru
Kajkajak před 10 hodinami
Rychlá celerová polévka
MoniTom před 11 hodinami
Polévka z uzeného masa
Kajkajak před 11 hodinami
Katův šleh a bramboráčky
scorpioon01 před 12 hodinami
Výborné lasagne
1.Ditouche před 12 hodinami
Rychlá thajská kari polévka s krevetami
blazeklubos57 před 13 hodinami
Tématické fráze:
limoncello recept,
limoncello,
domácí limoncello,
limončelo,
limoncello koktejl,
recept na limoncello,
lemoncello,
domácí limoncelo,
limoncello+recept,
limončelo recept,
recept limoncello,
recept na limoncelo,
lemoncelo,
limocelo recept,
limoncello koktejly,
limonchelo recept,
vyroba limonccela,
limocelo,
vyroba limončela,
lemoncello recept
Suroviny:
citron,
líh,
voda,
cukr
Komentáře (12)
A tohle domácí limoncellko je opravdu skvělé, sílu i sladkost si může každý upravit různým stupněm naředění, a když už jsme u té diety, lepek taky nepotkalo
To jsi mě pobavila, vůbec jsem si to neuvědomila. Měla jsem jen maličkého panáčka na ochutnání, alkohol mi nedělá dobře, a to i ten bezlepkový