Kadlíkova vepřojátrová paštika
Pokud jste milovníci poctivých paštik, jistě oceníte recept na tuto paštiku, ve které můžete upotřebit čerstvé vepřové maso a játra. Nejlepší paštika je totiž ta, kterou si uděláte doma.
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
Nutriční hodnoty
Energie | 13 503 kJ / 3 227 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 413,30 g |
Tuky | 58,68 g |
Vláknina | 92,15 g |
Cholesterol | 6,16 g |
Sodík | 2,37 g |
Sůl | 6,75 g |
Sacharidy | 240,95 g |
Postup přípravy
Poznámka autora receptu
U masných výrobků, se uplatňuje opakovaná pasterizace v průběhu jednoho i více dnů. První pasterizaci přežijí spory, po zchladnutí vyklíčí a jsou zničeny další pasterizací. Proto je dobré zavařit paštiku ještě jednou.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
14. 5. 2012 11:46
perfektní! A moc hezký popsaný postup Také si doma děláváme podobnou, kupované paštice se v obchodech vyhýbáme už spoustu roků.
Jen - nemáš strach, že se ti to zkazí, když máš zavařeno pod šroubovacíma víčkama? Byla by to škoda práce i výborné paštiky....a jde taky o zdraví.
Jen - nemáš strach, že se ti to zkazí, když máš zavařeno pod šroubovacíma víčkama? Byla by to škoda práce i výborné paštiky....a jde taky o zdraví.
14. 5. 2012 11:17
Kadlik:Kadlíku, strašně ráda čtu tvoje recepty-dodávají dobrou náladu a zároveň reklamují každý tvůj recept, protože díky tomu tvému charakteristickému Kadlíkovského slohu není možné, nedat bod Finanční vyčíslení taky nemá chybu Tak ode mne jde ten 7.bod
14. 5. 2012 11:10
Jsem přímo hotová z toho, jak zábavně umíš popsat recept. Určitě to bude lepší, než kupovat to svinstvo.
14. 5. 2012 11:02
vyzkousim, napsal jsi to tak motivacne, ze prekonam i strach ze zavarovani masa
14. 5. 2012 10:57
Frantiska: Šmankote, koleno, bůček... já vzal ty hlavy, protože to bylo nejlevnější.. a podle mě i ideální poměr tučného, kůže a libového. Ovšem celou tu paštiku jsem dělal podle náhodného hnutí mysli, bez receptu, bez nějaké představy. Teď mě mrzí, že jsem tam nedal česnek.. ale příště vyzkouším, možná i s pomletýma podušenýma houbama!
14. 5. 2012 10:52
jake jine maso by jsi doporucil, kdyz nemam hlavy a nejsem si jista,ze bych je sehnala a pak obrala?
14. 5. 2012 10:41
Hezky jsem si zase početla
Většina kupovaných paštik se opravdu nehodí na nic jiného než zalít granule
U nás je jeden řezník, který si vyrábí paštiku sám, zavařuje ji do malých kompotovek a je skoro taková, jako si pamatuju z dětství a mládí, když ještě babička a naši každý rok zabíjeli čuníka. Naši polovinu jater upekli na té cibuli a druhou půlku dávali syrovou
Většina kupovaných paštik se opravdu nehodí na nic jiného než zalít granule
U nás je jeden řezník, který si vyrábí paštiku sám, zavařuje ji do malých kompotovek a je skoro taková, jako si pamatuju z dětství a mládí, když ještě babička a naši každý rok zabíjeli čuníka. Naši polovinu jater upekli na té cibuli a druhou půlku dávali syrovou
14. 5. 2012 10:41
bravomiluju tvoje postupy
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Ovocný koláč podle Josefa Maršálka
Přidáno před 16 hodinami
Kokosový dort bez mouky
Přidáno před 16 hodinami
Opečený domácí lančmít s bramborami se špenátem
Přidáno před 17 hodinami
Pizza šneci z listového těsta
Přidáno před 20 hodinami
Uzené stehno s těstovinami
Přidáno 9. 5. 2024 21:32
Mandlové šneky
Přidáno 9. 5. 2024 09:39
Právě bylo uvařeno:
Kynuté Honzovy buchty s povidly
Kikaa uvařila před 3 hodinami
Hrníčková bábovka
Ester71 uvařil před 4 hodinami
Rychlé vafle bez vajec a cukru
Sujan uvařila před 8 hodinami
Jednoduchá zeleninová polévka s krupičkou pro začátečníky
Romana20 uvařila před 9 hodinami
Banánová bábovka
chiipss uvařila před 9 hodinami
Krůta na divoko
Chumelice uvařila před 9 hodinami
Rebarborový koláč s pudinkem
MartinaR uvařila před 9 hodinami
Jemné noky
Zizalinka uvařil před 10 hodinami
Plněné žampiony se sýrem
Marcela0123 uvařila před 11 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Ceny občerstvení na MS v hokeji v Praze: Pivo za 110 Kč, hranolky za 80 Kč a 70 Kč „vysolíte“ za vodu v „petce“
Těchto pět znamení nepouštějte ke grilu: Berani umí jen poučovat, Lvi se nesoustředí a snadno spálí všechno maso
Další recepty
Tématické fráze: zavařování paštiky zavařená domácí paštika paštika z vepřové hlavy zavařená paštika jak dlouho zavarovat pastiku jak dlouho vařit paštiku jak zavařit paštiku konzervace paštiky zavařování pastiky do sklenic zavařování paštik domácí paštika zavařená jak dlouho se zavařuje paštika zavařovaná paštika zavařování domácí paštiky konzervace paštik jak zavařit domácí paštiku domaci zavařena paštika zavarovani pastiky v troube paštika zavařování domácí paštika z vepřové hlavy
Suroviny: hlava vepřová, játra vepřová, cibule, kuře, rohlík, bobkový list, pepř celý, sůl, tymián, pepř mletý, majoránka, chilli
Kadlíkova vepřojátrová paštika
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/y78P
38 názorů