Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kadlíkova vepřojátrová paštika

Pokud jste milovníci poctivých paštik, jistě oceníte recept na tuto paštiku, ve které můžete upotřebit čerstvé vepřové maso a játra. Nejlepší paštika je totiž ta, kterou si uděláte doma.

Hodnocení receptu je 5,0 (38×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 240 min Doba přípravy: 120 min Doba tepelné úpravy: 120 min

240 min (120 min příprava + 120 min tepelná úprava)

14. 5. 2012 10:21

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie13 503 kJ / 3 227 kcal
Bílkoviny413,30 g
Tuky58,68 g
Vláknina92,15 g
Cholesterol 6,16 g
Sodík 2,37 g
Sůl6,75 g
Sacharidy240,95 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autora receptu

U masných výrobků, se uplatňuje opakovaná pasterizace v průběhu jednoho i více dnů. První pasterizaci přežijí spory, po zchladnutí vyklíčí a jsou zničeny další pasterizací. Proto je dobré zavařit paštiku ještě jednou.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

cathleen cathleen (moderátorka)

14. 5. 2012 11:46

:yes:perfektní! A moc hezký popsaný postup:-D Také si doma děláváme podobnou, kupované paštice se v obchodech vyhýbáme už spoustu roků.
Jen - nemáš strach, že se ti to zkazí, když máš zavařeno pod šroubovacíma víčkama? Byla by to škoda práce i výborné paštiky....a jde taky o zdraví.

Bibinka Bibinka

14. 5. 2012 11:17

Kadlik:Kadlíku, strašně ráda čtu tvoje recepty-dodávají dobrou náladu a zároveň reklamují každý tvůj recept, protože díky tomu tvému charakteristickému Kadlíkovského slohu není možné, nedat bod;-) Finanční vyčíslení taky nemá chybu;-) :-D Tak ode mne jde ten 7.bod:yes:

JanaDorazinova JanaDorazinova

14. 5. 2012 11:10

Jsem přímo hotová z toho, jak zábavně umíš popsat recept:-D. Určitě to bude lepší, než kupovat to svinstvo.;-):yes:

Frantiska Frantiska

14. 5. 2012 11:02

vyzkousim, napsal jsi to tak motivacne, ze prekonam i strach ze zavarovani masa

Kadlik Kadlik

14. 5. 2012 10:57

Frantiska: Šmankote, koleno, bůček... já vzal ty hlavy, protože to bylo nejlevnější..:-( a podle mě i ideální poměr tučného, kůže a libového. Ovšem celou tu paštiku jsem dělal podle náhodného hnutí mysli, bez receptu, bez nějaké představy. Teď mě mrzí, že jsem tam nedal česnek..;-) ale příště vyzkouším, možná i s pomletýma podušenýma houbama!

Frantiska Frantiska

14. 5. 2012 10:52

jake jine maso by jsi doporucil, kdyz nemam hlavy a nejsem si jista,ze bych je sehnala a pak obrala?

zizala zizala (moderátorka)

14. 5. 2012 10:41

:-)):-)) Hezky jsem si zase početla :yes:
Většina kupovaných paštik se opravdu nehodí na nic jiného než zalít granule :-S
U nás je jeden řezník, který si vyrábí paštiku sám, zavařuje ji do malých kompotovek a je skoro taková, jako si pamatuju z dětství a mládí, když ještě babička a naši každý rok zabíjeli čuníka. Naši polovinu jater upekli na té cibuli a druhou půlku dávali syrovou :-p:-p

rebeka rebeka

14. 5. 2012 10:41

:-D:-D:-D:-D:-D bravo:yes::yes::yes:miluju tvoje postupy:-D:-D:-D:-D:yes::yes:

1 2 3

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: zavařování paštiky zavařená domácí paštika paštika z vepřové hlavy zavařená paštika jak dlouho zavarovat pastiku jak dlouho vařit paštiku jak zavařit paštiku konzervace paštiky zavařování pastiky do sklenic zavařování paštik domácí paštika zavařená jak dlouho se zavařuje paštika zavařovaná paštika zavařování domácí paštiky konzervace paštik jak zavařit domácí paštiku domaci zavařena paštika zavarovani pastiky v troube paštika zavařování domácí paštika z vepřové hlavy

Suroviny: hlava vepřová, játra vepřová, cibule, kuře, rohlík, bobkový list, pepř celý, sůl, tymián, pepř mletý, majoránka, chilli

TopRecepty.cz

Kadlíkova vepřojátrová paštika

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/y78P