Suroviny
Porce: 1 porcia
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 942 kJ / 225 kcal  | 
|---|---|
| Bílkoviny | 36,09 g | 
| Tuky | 6,87 g | 
| Vláknina | 5,03 g | 
| Cholesterol | 85 mg | 
| Sodík | 94 mg | 
| Sůl | 0,22 g | 
| Sacharidy | 2,53 g | 
Postup přípravy
Zveřejněno 4. 6. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
						
					
Dukanove telecí proužky se zázračnými nudlemi shirataki
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/kB6Y
Moje poznámka
					
				
Dukanove telecí proužky se zázračnými nudlemi shirataki
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/kB6Y
Nejnovější recepty
	
			
	
Špekové knedlíky se zelím
Přidáno před 1 hodinou
	
			
	
	
Silný základ na omáčky podle Petra Hajného
Přidáno před 4 hodinami
	
			
	
	
Poctivý vývar z hovězích kostí podle Petra Hajného
Přidáno před 17 hodinami
	
			
	
Fleky se zelím
Přidáno před 20 hodinami
	
			
	
Čočkové karbanátky II
Přidáno před 20 hodinami
	
			
	
Brynzové halušky
Přidáno před 22 hodinami
Přečtěte si
	
			
		
	
	
			
	
	
			
	
	
			
	
	
			
	
	
			
	
	
			
	
	
			
	
Nejnovější články
	
			
		
	
			
		
	
			
		
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
	
			
	
Dvojctihodné koláčky podle Josefa Maršálka
Massa před 6 minutami
	
			
	
Rajská omáčka s masovými kuličkami a knedlíkem
klarence před 2 hodinami
	
			
	
Bramborová kuřecí polévka
chachar před 2 hodinami
	
			
	
	
Mrkváče
ZdenaUvizlova před 3 hodinami
	
			
	
Maso po Sečuánsku
Rudisek před 3 hodinami
	
			
	
	
Margotková kolečka
Miiichiii21 před 4 hodinami
	
			
	
	
Květáková polévka
Eva_H před 13 hodinami
	
			
	
Cheesecake od Evy
Ivvettaa před 15 hodinami
	
			
	
Bílé fazole nakyselo
Milerka před 16 hodinami
	
			
	
Svačinové sendviče
Kajkajak před 16 hodinami
						Tématické fráze:
						
							těstoviny shirataki, 
						
						
							bílkovinové recepty, 
						
						
							shirataki těstoviny, 
						
						
							konjak nudle, 
						
						
							dukanové recepty, 
						
						
							bilkovinove testoviny, 
						
						
							shirataki brno, 
						
						
							těstoviny z konjaku, 
						
						
							těstoviny shirataki koupit, 
						
						
							schirataki, 
						
						
							kde koupit v brně mleté krůtí maso, 
						
						
							bílkovinové nudle, 
						
						
							shirataki těstoviny kde koupit, 
						
						
							kde koupit testoviny shirataki, 
						
						
							bilkovinove testovuiny, 
						
						
							shirakati, 
						
						
							těstoviny schirataki, 
						
						
							těstoviny shirataky, 
						
						
							úprava těstovin shirataki, 
						
						
							těstoviny s konjaku
						
					
						Suroviny:
						
							kýta telecí, 
						
						
							omáčka rajčatová, 
						
						
							olej olivový, 
						
						
							česnek sušený, 
						
						
							koření oregáno, 
						
						
							tymián, 
						
						
							koření italské bylinky, 
						
						
							sůl, 
						
						
							pepř mletý, 
						
						
							paprika sušená pálivá, 
						
						
							nudle shirataki
						
					
	
			
	
	
	
	
	
Komentáře (20)
E526
Charakteristika
Hydroxid vápenatý slouží k úpravě pH, prodloužení trvanlivosti vajec nebo ke zpevňování potravin při jejich konzervování. Bílé nebo skoro bílé pecičky, vločky, roubíky, odlitky a podobně. Považuje se za bezpečný. Nejsou známy nepříznivé ani vedlejší účinky na lidské zdraví.
Použití
Používá se ke korekcím kyselosti ovocných šťáv, vína nebo jako pomocná látka ke zpracování potravin. Dříve se ve velkém používal k prodloužení trvanlivosti vajec, dnes se s tím to postupem setkáme pouze v některých domácnostech, kdy se vejce naloží do veliké lahve naplněné vodným roztokem hydroxidu vápenatého o malé koncentraci – vejce se tak rychle nezkazí jako v lednici. V současnosti se spíše využívá při výrobě náhražky vajec z mléka. Z melasy nám pomáhá získávat zbytkový cukr, muškátový oříšek získává bílý povrch. Používá se při zpracování sladové vody nebo tresek. Používá se k přípravě malty, bílení stěn chlévů, nalezneme jej i v některých depilačních přípravkách jako korektor pH.
Nežádoucí účinky
Nejsou známy nepříznivé ani vedlejší účinky na lidské zdraví.Hydroxid vápenatý se v potravě vyskytuje ve velmi malém množství a je tedy zcela bezpečný. Dá se v přesných dávkách použít proti pálení žáhy nebo chronickému průjmu (doporučuji konzultaci s lékařem nebo lékárníkem)
Nebezpečí jsou vystaveni pracovníci potravinářství, kterým při styku s pokožkou může způsobit popáleniny, puchýře nebo jiné poškození pokožky a očí. Při práci s ním je nutno dodržovat bezpečnostní pokyny uvedené na obalu, pracovním návodu nebo v bezpečnostním listě (výrobce má povinnost je zdarma poskytovat uživatelům – většinou na internetu). Vyjmenovaná rizika neplatí pro potraviny, které jej obsahují, ale pro přímý kontakt.
http://www.sportujeme.sk/ecka-E526
Nerobme z kazdeho ecka utocnika na nase zdravie.
btw....v mexiku, kym sa nespriemyselnilo spracovanie kukurice na vyrobu tortill, tak sa kukurica najprv namacala prave do E526. Musim sa pooztriet nabuduce ci tortilly , alebo kukuricna muka z mexika neobsahuje e526 stale.
no a nie som si celkom ista, ci e526 nahodou nie je ako jedna z prisad do anacidovych tabletiek...ale to len tak teraz strielam, pretoze ozaj neviem ci nestrielam od boku.