„Nejen pro těhotné s cukrovkou“: Jahodový moučník
Jahodový nepečený moučník má korpus ze špaldových sušenek a náplň z tvarohu, ricotty a smetany. Odlehčená verze odpoledního zákusku, která voní po jahodách, vanilce a slazená je stéviovým extraktem.
Suroviny pro 8 porcí
dortová forma o průměru 24 cm
8porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 3 121 kJ / 746 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 76,40 g |
Tuky | 33,31 g |
Vláknina | 4,00 g |
Cholesterol | 221 mg |
Sodík | 305 mg |
Sůl | 0,74 g |
Sacharidy | 33,13 g |
Postup přípravy
Krok 1: Mletou želatinu smícháme se 4 lžícemi studené vody a necháme 5 minut nabobtnat.
Krok 2: Mezitím sušenky válečkem rozdrtíme co nejjemněji. Můžeme použít i mixér. Smícháme je se dvěma lžícemi horké vody a lžící rozpuštěného tuku nebo másla.
Krok 3: Důkladně vše promícháme a vsypeme do dortové nebo koláčové formy. Pomocí lžíce upěchujeme těsto ve formě tak, aby rovnoměrně zakrylo její dno a dáme ztuhnout do lednice.
Krok 4: V kastrůlku na mírném, plameni zahřejeme smetanu těsně pod bod varu. Přidáme želatinu a důkladně promícháme, aby se beze zbytku rozpustila. Nakonec přidáme lžičku vanilky a odstavíme z plotny.
Krok 5: Jahody rozmixujeme (nebo rozmačkáme vidličkou) a ve větší míse rozmícháme s tvarohem a ricottou v hladkou směs.
Krok 6: Přidáme vanilkovou smetanu a ještě jednou důkladně promícháme. Nakonec přidáme 24 kapek (nebo podle chuti) tekutého extraktu ze stévie a všechny suroviny důkladně promícháme. Necháme pár minut zchladnout na pokojovou teplotu a vlijeme na sušenkový základ.
Krok 7: Necháme v lednici asi 4 hodiny (ale klidně i přes noc) ztuhnout. Nakrájíme na úhledné kousky a podáváme vychlazené, ozdobené jahodou.
Zveřejněno 9. 6. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
„Nejen pro těhotné s cukrovkou“: Jahodový moučník
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pBBX
Moje poznámka
„Nejen pro těhotné s cukrovkou“: Jahodový moučník
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pBBX
Nejnovější recepty
Tradiční prošívaná deka
Přidáno před 2 hodinami
Vafle z párků a vajíček
Přidáno před 5 hodinami
Tokáň z kuřecího masa se smetanou
Přidáno před 5 hodinami
Tartaletky s jablíčky a karamelem
Přidáno před 5 hodinami
Bramborovo-cuketový bramborák plněný hermelínem
Přidáno před 5 hodinami
Rajčatový salát se šunkovým salámem a Camembertem
Přidáno před 6 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Brokolice s rajčaty, vejci a tofu
Dede. před 4 hodinami
Kynutý ovocný koláč s tvarohem
Tynaja před 4 hodinami
Sněhový rybízový koláč
Gablik před 5 hodinami
Rajská omáčka s masovými kuličkami
ilonkakulisek před 5 hodinami
Fofr broskvový koláč
GumovaKachnicka před 6 hodinami
Brokolice s Nivou
Dede. před 6 hodinami
Švestkový koláč kynutý-nekynutý
slunecnice666 před 7 hodinami
Buřtguláš
Rosiwannabe před 7 hodinami
Mirabelková marmeláda
vojfrancezska před 8 hodinami
Mirabelkový sirup
vojfrancezska před 9 hodinami
Tématické fráze:
recepty při těhotenské cukrovce,
stévie při těhotenské cukrovce,
jidelniček při těhotenské cukrovce,
tehotenske recepty,
recepty při cukrovce,
jahodový moučník,
moučníky při cukrovce,
moučníky ze stevie,
dieta při cukrovce recepty,
jahody při cukrovce,
zdrave recepty pro tehotne,
moučník bez sacharidů,
dietní recepty pro těhotné,
stévie moučníky,
zdravý jahodovy moucnik,
cukrovi pri tehotenske cukrovce,
recepty pro deti s cukrovkou,
moučník při cukrovce,
stevia při těhotenské cukrovce,
moucnik pri tehotenske cukrovce
Suroviny:
jahody čerstvé,
sušenky,
tvaroh nízkotučný,
sýr ricotta,
smetana 12%,
želatina,
extrakt ze stévie,
tuk,
voda,
vanilka mletá
Komentáře (10)
Nevím, proč je zákusek zrovna pro těhotné, já bych si ho dala s chutí a těhotná nejsem, ani nebudu