Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vaječný koňak 3

Vaječný koňak patří neodmyslitelně k Vánocům. Hledáme v rodinných receptech s snažíme se jej letos nějak vylepšit. Pro ty, kteří se obávají likéru ze syrových žloutků, přinášíme vařenou variantu.

Hodnocení receptu je 4,8 (6×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 30 min

45 min (15 min příprava + 30 min tepelná úprava)

28. 9. 2008 21:42

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

Nutriční hodnoty

Energie7 714 kJ / 1 844 kcal
Bílkoviny56,24 g
Tuky53,07 g
Vláknina0,40 g
Cholesterol 1,34 g
Sodík 478 mg
Sůl1,21 g
Sacharidy285,07 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Žloutkový krém houstne v teplotním rozmezí od 70 do 85 °C. Čím vyšší teplota, tím je krém hustší. Nemáte-li teploměr, nevadí. V momentě, kdy krém ulpívá na lžíci a při fouknutí na ni dělá pěkné vlnky, máte hotovo.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Brandtnerovi

16. 12. 2020 21:26

Výborně chutná i bez alkoholu.

ZaSolanem ZaSolanem

11. 5. 2020 16:10

Zkusila jsem, většinou používám recept bez pudinku a bez vaření, tady je vše, vejce i pudink, cukr i salko.. a stejne to chutná jak řídký pudink s rumem, možná by byl lepší místo pudinku jen škrob, nebo zkrátka jen přidat žloutky protože ten pudink to přerazí vše, salko tam ani byt nemuselo.. a. doufám, že to v lednici ještě trochu zhoustne. Ale jinak fajn, určitě se to vypije, dělala jsem jen tak na chuť:-)

Simona Skolakova Simona Skolakova

21. 12. 2018 23:26

A kdepak je rum v surovinách???Asi se vloudila chybička,ale už od roku 2008:-D:-D:-D

spagetka spagetka

19. 12. 2015 19:06

kikisek: autorka rum nemá v Surovinách, v Postupu v závěru ano;-);-)

kikisek

19. 12. 2015 18:58

:-O:-O:-O:-O:-O:-O:-O neni rum :-O:-O:-O:-O:-O

Ivana

23. 12. 2011 12:18

Výborný recept, ale musí být dvojitá dávka.Pěkne vánoce

Jurajda

5. 12. 2011 20:35

dnes jsem dělala druhou várku :-) pomooooooooc :-))

Jurajda

28. 11. 2011 18:55

Právě jsem ho stočila do lahví a dala do lednice. Nedělala jsem ho ale ve vodní lázni, ale normálně na sporáku (v hrnci se silnějším dnem)a hned po zhoustnutí jsem hrnec ponořila do studené vody. Je výborný, děkuju za recept :-)

JanaDorazinova JanaDorazinova

9. 12. 2010 13:56

cathleen, až teď jsem si všimla..tady nejde rum?:-O

JanaDorazinova JanaDorazinova

7. 12. 2010 13:59

:yes::yes:

cathleen cathleen (moderátorka)

4. 7. 2009 07:38

Dělávám, máme moc rádi a používám i na výrobu zmrzliny :http://www.toprecepty.cz/recept/5621-zmrzlina-vaje...

mardosa mardosa

6. 6. 2009 18:33

jj,znám,super!!:-!:-!:yes::yes:

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Další recepty

Tématické fráze: výroba vaječného konaku výroba domácího vaječného konaku domácí výroba vaječného koňaku vaječný koňak výroba domácí vaječný końak jak vyrobit vaječný koňak vaječny ko vaječný koňak recept vaječný końak vaječní konak recep na vaječný końak vyroba vajecny konak vaječný koňak ve vodní lázni vaječný konak domácí výroba vyroba domaciho vajecneho vaječný konak z pudinku vaječný koňak vařený výroba koňaku recept na vaječný koňak recept vaječný końak

Suroviny: mléko, žloutek, cukr, pudink vanilkový, salko, rum

TopRecepty.cz

Vaječný koňak 3

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/YEXO