Marináda na maso na gril nebo pánev
Předem naložené maso má správný šmrnc. Marináda není jen záležitostí letního grilování, ale dá se využít po celý rok. Osvědčený recept na pivní marinádu, která se nejvíce hodí k vepřové krkovici nebo kuřecím stehnům připravíte za pár minut.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 11 942 kJ / 2 854 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 472,98 g |
| Tuky | 72,43 g |
| Vláknina | 8,98 g |
| Cholesterol | 1,10 g |
| Sodík | 10,11 g |
| Sůl | 24,35 g |
| Sacharidy | 62,92 g |
Postup přípravy
Krok 1: Všechny uvedené suroviny důkladně promícháme ve větší uzavíratelné míse, která vejde do lednice.
Krok 2: Naložíme připravené očištěné a osušené plátky masa a necháme v chladu nejlépe 24 hodin marinovat.
Krok 3: Poté klademe na připravený gril a grilujeme do měkka, cca 20 minut z každé strany.
Krok 4: Pokud nemáme možnost grilování v zahradním grilu, osmažíme klasickým způsobem na troše oleje na pánvi.
Zveřejněno 16. 8. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Marináda na maso na gril nebo pánev
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/OLmB
Moje poznámka
Marináda na maso na gril nebo pánev
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/OLmB
Nejnovější recepty
Smažený pórek v těstíčku
Přidáno před 1 hodinou
Jednohubky s tresčími játry, červenou cibulí a řeřichou
Přidáno před 2 hodinami
Rolky ze šunkového salámu
Přidáno před 2 hodinami
Těstovinové vafle jako příloha
Přidáno před 9 hodinami
Kuře na paprice podle Zdeňka Pohlreicha
Přidáno před 10 hodinami
Domácí veka
Přidáno před 23 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Těsto na pizzu
[email protected] před 9 minutami
Tvarohová pizza
veronika_straka před 32 minutami
Salát Coleslaw
ivanc před 52 minutami
Klasický hospodský guláš (vídeňský)
Stesticko před 59 minutami
Asijský pikantní zelný salát
Fitulka před 1 hodinou
Roládky z toustového chleba
Fitulka před 1 hodinou
"Tatarák" z tvarůžků a camembertu
Fitulka před 1 hodinou
Cibulová polévka
AndreaRinger před 2 hodinami
Hovězí plátky na zelenině a houbách
Therak před 2 hodinami
Salát z hlávkového zelí
poirotka před 2 hodinami
Tématické fráze:
jak nalozit maso na gril,
marináda na kuřecí maso na gril,
naložení masa na gril,
naložené maso na gril,
marináda na vepřové maso na gril,
marinada na kuřecí maso na grilu,
jak naložit vepřové maso na gril,
jak naložit kuřecí maso na gril,
jak naložit maso,
marináda na maso,
naložené vepřové maso na gril,
naložení vepřového masa na gril,
do čeho naložit maso,
maso na gril,
marináda na kuřecí maso gril,
naložit maso na gril,
marinády na gril,
do čeho naložit kuřecí maso,
marináda na gril,
marináda na naložení masa
Suroviny:
maso kuřecí,
pivo světlé,
olej,
kečup sladký,
omáčka chilli,
koření grilovací,
pepř mletý,
tymián sušený,
tymián čerstvý,
česnek sušený
Komentáře (36)
Díky za názor
To co píšeš je pravděpodobně sriracha, a to se skutečně používá i v tepelné úpravě. To je pasta z chili, destilované vody, octa, česneku, cukru a soli, původem z Thajska. Viz http://en.wikipedia.org/wiki/Sriracha_sauce
Pivo? Přiznávám, že ho mám rád, je to nejlepší protižízňový nápoj který znám. A neříkej mi prosím, že ji můžu zahnat čajem, ano?
Drobku děkuji za doplnění
Dotaz-víš kolik chemie je např. v kečupu,či chilli omáčce
V mnoha receptech se doporučuje, on se totiž nepřipálí na grilu tak jako čerstvý.
krásná fotodokumentace, moc pěkné, až mi slza..kecám