Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Křehký koláč s mákem a hruškami

Křehký koláč, který je kombinací jemného těsta, aromatického máku a sladkých šťavnatých hrušek. Ideální pro víkendové pečení, běžný den, nebo malou oslavu. Nikdy nevyjde z módy a vždy dokáže navodit příjemnou atmosféru.

Hodnocení receptu je 4,9 (27×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Lenika

Snadný

Doba přípravy 80 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 50 min

80 min (30 min příprava + 50 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 kus

1kus

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie17 708 kJ /
4 232 kcal
Bílkoviny93,37 g
Tuky222,49 g
Vláknina48,90 g
Cholesterol 795 mg
Sodík 268 mg
Sůl0,53 g
Sacharidy439,65 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Prosátou mouku, cukry, máslo a žloutky vypracujeme v těsto. Odložíme na chvíli do chladu. Krok 2: Mléko s cukrem přivedeme k varu. Přisypeme mák a krátce povaříme. Krok 3: Z bílků vyšleháme tuhý sníh. Krok 4: Po vychladnutí do máku vmícháme rozdrcené piškoty a pevný sníh z bílků. Krok 5: Hrušky zbavené jádřinců nakrájíme na plátky a pokapeme citronovou šťávou, aby nezhnědly. Krok 6: Těsto rozválíme (nebo namačkáme) do dortové formy a vytvoříme vyšší okraj. Na těsto rozetřeme makovou náplň a poklademe hruškami. Krok 7: Vložíme do trouby vyhřáté na 160 °C a pečeme asi 50 minut, až okraje zezlátnou.

Zveřejněno 17. 9. 2012

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Křehký koláč s mákem a hruškami

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/7V9y

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Křehký koláč s mákem a hruškami

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/7V9y

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (9)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Výborný koláč, docela snadná příprava. Těsto jsem dala předpéct, a až pak jsem na to dala makovou náplň. Příště to podmažu ještě povidly nebo kyselou marneládou.<3

krásný koláč.. hmmmm:-K:-K:-K:-):yes::yes:

JaneeS: na 20 dkg máku dávám mimo cukru,mléka 1 lžíci povidel :yes: (při vaření máku ta povidla (marmeláda)povolí a zjemní máček)- můžeš ochutnat - ta povidla by neměla přebít chuť máku

To musí být dobrůtka :-K Ukládám a musím vyzkouušet. Dana61 kolik těch povidel?Nerada bych to zkazila...

Dana61: tak to jsi mne potěšila Danuš, já to zkusím s povidlama, díky:-K

no to je dobrota:yes::-D dělám téměř stejně a já opravdu přidávám do máku povidla a lžíci medu (pokud nemám povidla, tak dávám i jakýkoliv zbytek marmelády - mák pak není suchý)

Ukládám si Leniko, vypadá to moc dobře na řezu, co kdybych přidala k máku i povidla? Jednou jsem to zkusila a bylo to moc dobré:-p;-):yes:

Hmmm, "hlamst":-):-p:yes:

Tématické fráze:
hruskovy kolac s makem, křehký koláč s mákem, piškot s hruškami, koláče s hruškami, koláč s hruškami, piškot s mákem, koláč mák hruškami, koláč hrušky mák, piškot s s mákem, buchty s hruskami a mákem, koláč s mákem a hruškou, hrušková buchta s mákem, buchta s makem a hruskami, křehky kolač s povidly, buchta hrušky mák, koláč hruškový s makem, řezy z kynuteho těsta s hruškami a s makem, koláč s hruškou a makem, kolac shruskami a makem, buchta s hruskami a makem

Suroviny:
mouka hladká, cukr moučkový, cukr vanilkový, máslo, žloutek, mléko, cukr krupice, mák mletý, piškoty dětské, bílek, hruška, šťáva citronová

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu