Kdoulový džem
Kdoule jsou poměrně netradičním ovocem, jsou ale velmi zdravé. Uvařte z nich výborný džem ovoněný skořicí a hřebíčkem, který bude skvělý na krajíčku čerstvého chleba s máslem, ale i na palačinkách.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 11 275 kJ / 2 695 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 4,63 g |
| Tuky | 1,36 g |
| Vláknina | 21,07 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 35 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 655,49 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 26. 9. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kdoulový džem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/B9nN
Moje poznámka
Kdoulový džem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/B9nN
Nejnovější recepty
Hruška se zmrzlinou
Přidáno 23. 12. 2025 19:47:54
Sýrová roláda
Přidáno 23. 12. 2025 18:34:02
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno 23. 12. 2025 18:18:06
Rychlý krém z tvarohu a Salka do dortu
Přidáno 23. 12. 2025 16:44:49
Zapečený kapr se žampiony
Přidáno 23. 12. 2025 14:03:02
Kaťák z Bořetic (kuřecí katův šleh)
Přidáno 23. 12. 2025 13:14:59
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Dvojctihodná zelňačka
Leni1970 před 13 hodinami
Jednoduché máslové sušenky
Malibu002 před 13 hodinami
Hrnkový drobenkový koláč s povidly
Malibu002 před 13 hodinami
Nejlepší vaječný koňak
Malibu002 před 14 hodinami
Pochoutkový salát retro (podle ČSN z roku 1976)
Joushef před 15 hodinami
Jednoduché Raffaelo kuličky
Danstejn před 16 hodinami
Pečené nudličky z kapra
TondaJ před 16 hodinami
Bílá vánoční zelňačka
LenkaF. před 17 hodinami
Lilek dušený s mrkví na česneku a rajčatech
Alamatej před 17 hodinami
Tématické fráze:
kdoule recepty,
kdoulová marmeláda,
gdoule,
kdoule,
kdoule marmeláda,
kdoulová marmeláda recept,
kdoule recept,
marmeláda z kdoulí,
jak se dělá kdoulová marmeláda,
gdoule marmeláda,
gdoulový džem,
recepty z kdoule,
marmeláda z kdoule,
marmeláda z gdoule,
džem z gdoulí,
gdoulova marmelada,
marmeláda z gdoulí,
dzem z gdoule,
recepty kdoule,
recepty z kdoulí
Suroviny:
kdoule,
skořice,
koření hřebíček,
cukr krystal,
citron,
voda
Komentáře (17)
Teší ma však váš záujem práve o tento môj recept (máte rád dulový džem, alebo výrobky z dulí?) a celková snaha o rozšírenie vedmostí.
Právě v případě kdoule jde o pravou marmeládu, protože je obsažena i v názvu.
Tak jsem douvařil poslední dáfffku
Také jsem obkrajoval (je to produktivnější a člověk cítí pod nožíkem níže zmiňovaný "písek" a vyhne se mu), ohryzky jsem přefikl a vyvařil zvlášť...
Ukázalo se, že s těmi "sušenými" hruškami to nebyl až tak úplně blbý nápad
Tož tak
Před čtrnácti dny jsem měl pytel kdoulí..., dnes už zbývá tak asi košík..., a už z kdoulí pomalu kdoulovatím
Dělám kde co: mostardu, jam, sýr, "kůži", chystám se na vaši polífku..., teď zkouším imitaci povidel do buchet a cosi na způsob vařených sušených hrušek na táče
*****
Také plody neloupu (pektin)
Zkusil jsem také (jak uvedeno v rcp) vařit i s jadřinci(pektin). Semínka v produktu mi nevadí (nemixuji), spíše naopak
Nyní tedy jadřince vyloupnu i s tím "pískem" vyvařím zvlášť a následně scezený pektin přidám ke kdoulím.
Ach přírodo! Jak jsem dosud mohl existovat bez kdoulí?
*****
Pro všechny případy vložím foto, že aby nedošlo k záměně s kdoulovcem