Kdoulový džem
Kdoule jsou poměrně netradičním ovocem, jsou ale velmi zdravé. Uvařte z nich výborný džem ovoněný skořicí a hřebíčkem, který bude skvělý na krajíčku čerstvého chleba s máslem, ale i na palačinkách.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 11 275 kJ / 2 695 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 4,63 g |
| Tuky | 1,36 g |
| Vláknina | 21,07 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 35 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 655,49 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 26. 9. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kdoulový džem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/B9nN
Moje poznámka
Kdoulový džem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/B9nN
Nejnovější recepty
Šťavnatí švábi
Přidáno před 11 hodinami
Těstoviny zapečené s brokolicí a šunkou
Přidáno před 14 hodinami
Kapustová polévka s houbami
Přidáno před 16 hodinami
Pomazánka z pečeného česneku a špetky parmazánu
Přidáno před 19 hodinami
Boloňská čočková omáčka
Přidáno před 20 hodinami
Domácí qurrito z HF
Přidáno před 21 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Sumec keříčkovec na kmínu
Kajkajak před 3 hodinami
Dršťková polévka
Sahula před 4 hodinami
Dršťková polévka z jižní Moravy
Sahula před 4 hodinami
Kuřecí kousky v zakysané smetaně s česnekem
MarketaAn před 5 hodinami
Škvarkový koláč (placky)
Merylas před 7 hodinami
Indický Naan chléb
Vinka před 7 hodinami
Krupicová kaše
Roobass před 9 hodinami
Hraběnčiny výborné řezy
Nanina před 10 hodinami
Pikantní zeleninovo-těstovinový salát
Jan Nemec před 10 hodinami
Kuře na kari s jablky
hajibuni před 10 hodinami
Tématické fráze:
kdoule recepty,
kdoulová marmeláda,
gdoule,
kdoule,
kdoule marmeláda,
kdoulová marmeláda recept,
kdoule recept,
marmeláda z kdoulí,
jak se dělá kdoulová marmeláda,
gdoule marmeláda,
gdoulový džem,
recepty z kdoule,
marmeláda z kdoule,
marmeláda z gdoule,
džem z gdoulí,
gdoulova marmelada,
marmeláda z gdoulí,
dzem z gdoule,
recepty kdoule,
recepty z kdoulí
Suroviny:
kdoule,
skořice,
koření hřebíček,
cukr krystal,
citron,
voda
Komentáře (17)
Teší ma však váš záujem práve o tento môj recept (máte rád dulový džem, alebo výrobky z dulí?) a celková snaha o rozšírenie vedmostí.
Právě v případě kdoule jde o pravou marmeládu, protože je obsažena i v názvu.
Tak jsem douvařil poslední dáfffku
Také jsem obkrajoval (je to produktivnější a člověk cítí pod nožíkem níže zmiňovaný "písek" a vyhne se mu), ohryzky jsem přefikl a vyvařil zvlášť...
Ukázalo se, že s těmi "sušenými" hruškami to nebyl až tak úplně blbý nápad
Tož tak
Před čtrnácti dny jsem měl pytel kdoulí..., dnes už zbývá tak asi košík..., a už z kdoulí pomalu kdoulovatím
Dělám kde co: mostardu, jam, sýr, "kůži", chystám se na vaši polífku..., teď zkouším imitaci povidel do buchet a cosi na způsob vařených sušených hrušek na táče
*****
Také plody neloupu (pektin)
Zkusil jsem také (jak uvedeno v rcp) vařit i s jadřinci(pektin). Semínka v produktu mi nevadí (nemixuji), spíše naopak
Nyní tedy jadřince vyloupnu i s tím "pískem" vyvařím zvlášť a následně scezený pektin přidám ke kdoulím.
Ach přírodo! Jak jsem dosud mohl existovat bez kdoulí?
*****
Pro všechny případy vložím foto, že aby nedošlo k záměně s kdoulovcem