Kdoulový džem
Kdoule jsou poměrně netradičním ovocem, jsou ale velmi zdravé. Uvařte z nich výborný džem ovoněný skořicí a hřebíčkem, který bude skvělý na krajíčku čerstvého chleba s máslem, ale i na palačinkách.
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
Nutriční hodnoty
Energie | 11 275 kJ / 2 695 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 4,63 g |
Tuky | 1,36 g |
Vláknina | 21,07 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 35 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 655,49 g |
Postup přípravy
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
20. 10. 2015 14:53
27. 12. 2014 21:39
Teší ma však váš záujem práve o tento môj recept (máte rád dulový džem, alebo výrobky z dulí?) a celková snaha o rozšírenie vedmostí.
27. 12. 2014 21:18
Právě v případě kdoule jde o pravou marmeládu, protože je obsažena i v názvu.
21. 12. 2014 12:33
21. 12. 2014 12:10
23. 11. 2014 08:55
23. 11. 2014 00:51
Tak jsem douvařil poslední dáfffku (vlastně podle vašeho rcp to byly 2,5 dávky)
Také jsem obkrajoval (je to produktivnější a člověk cítí pod nožíkem níže zmiňovaný "písek" a vyhne se mu), ohryzky jsem přefikl a vyvařil zvlášť...
Ukázalo se, že s těmi "sušenými" hruškami to nebyl až tak úplně blbý nápad někteří se při pojídání "frgálů" ptali, kde že jsem sehnal sušené hrušky
Tož tak
18. 11. 2014 20:58
17. 11. 2014 23:14
Před čtrnácti dny jsem měl pytel kdoulí..., dnes už zbývá tak asi košík..., a už z kdoulí pomalu kdoulovatím
Dělám kde co: mostardu, jam, sýr, "kůži", chystám se na vaši polífku..., teď zkouším imitaci povidel do buchet a cosi na způsob vařených sušených hrušek na táče
*****
Také plody neloupu (pektin)
Zkusil jsem také (jak uvedeno v rcp) vařit i s jadřinci(pektin). Semínka v produktu mi nevadí (nemixuji), spíše naopak Nevím, zda jste se s tím setkala, ale měl jsem problém s těmi "kamínky" či jak to nazvat? ...snad "pískem"? kolem jadřinců
Nyní tedy jadřince vyloupnu i s tím "pískem" vyvařím zvlášť a následně scezený pektin přidám ke kdoulím.
Ach přírodo! Jak jsem dosud mohl existovat bez kdoulí?
*****
Pro všechny případy vložím foto, že aby nedošlo k záměně s kdoulovcem A věřte nevěřte, stalo se to
22. 10. 2014 20:02
22. 10. 2014 15:09
28. 9. 2012 09:26
27. 9. 2012 19:38
26. 9. 2012 23:46
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Krémová míchaná vajíčka
Přidáno před 58 minutami
Hovězí žebra s BBQ omáčkou
Přidáno před 14 hodinami
Kulajda podle Radka Davida
Přidáno před 14 hodinami
Červená řepa s fenyklem - salát
Přidáno před 15 hodinami
Drůbeží paštika s portským vínem
Přidáno před 16 hodinami
Francouzské řízečky
Přidáno před 22 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Hovězí vývar s játrovými knedlíčky
Kattyy uvařila před 1 minutou
Pečená marinovaná krůtí stehna
Dohnalova uvařila před 10 minutami
Klasické české rohlíky
Hanci166 uvařila před 27 minutami
Nejlepší stehna
jardas uvařil před 51 minutami
Nudle s mákem
ctomala uvařila před 1 hodinou
Mrkvový dort
Princezna@Lada uvařil před 4 hodinami
Kuřecí miniřízečky
Libca1954 uvařila před 12 hodinami
Pohanková kaše se skořicí
gedzitka uvařila před 13 hodinami
Čočková polévka
1Marketa2 uvařil před 13 hodinami
Medvědí máslo
Merylas uvařil před 13 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Kdouloň a její využití: Dřevina našich babiček nám nabízí příjemně aromatické plody k výrobě proslulého želé
V troubě snadno zavaříme větší množství sklenic i bez zavařovacího hrnce. Poradíme, jak na to
Další recepty
Tématické fráze: kdoule recepty kdoulová marmeláda gdoule kdoule kdoule marmeláda kdoulová marmeláda recept kdoule recept marmeláda z kdoulí jak se dělá kdoulová marmeláda gdoule marmeláda gdoulový džem recepty z kdoule marmeláda z kdoule marmeláda z gdoule džem z gdoulí gdoulova marmelada marmeláda z gdoulí dzem z gdoule recepty kdoule recepty z kdoulí
Suroviny: kdoule, skořice, koření hřebíček, cukr krystal, citron, voda
Kdoulový džem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/B9nN
14 názorů