Sušené houby z trouby
Našli jste v lese spoustu hříbků a nevíte co s úrodou? Usušte je v troubě a poté skladujte v zavařovacích sklenicích v chladné a suché místnosti. Budete si tak moci vychutnat hříbková jídla po celý rok.
Postup přípravy
Krok 1: Hříbky očistíme suchým hadříkem nebo ubrouskem a nakrájíme je na slabé plátky.
Krok 2: Na rošt do elektrické trouby položíme pečicí papír a plátky hub na něj rozložíme. Můžeme použít i plech.
Krok 3: Troubu vyhřejeme na 50 °C a vložíme do ní rošt s houbami. Troubu necháme asi na 10 cm pootevřenou - pokud se zavírá, zajistíme dvířka vhodným předmětem.
Krok 4: Sušíme asi 12 hodin. Usušené houby musí chrastit a lámat se.
Krok 5: Uchováváme je v suchu v uzavřené nádobě. K sušeným houbám vložíme jeden bobkový list a kuličku nového koření.
Zveřejněno 7. 10. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Sušené houby z trouby
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/w7Rw
Moje poznámka
Sušené houby z trouby
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/w7Rw
Nejnovější recepty
Tradiční prošívaná deka
Přidáno před 3 hodinami
Vafle z párků a vajíček
Přidáno před 6 hodinami
Tokáň z kuřecího masa se smetanou
Přidáno před 6 hodinami
Tartaletky s jablíčky a karamelem
Přidáno před 6 hodinami
Bramborovo-cuketový bramborák plněný hermelínem
Přidáno před 6 hodinami
Rajčatový salát se šunkovým salámem a Camembertem
Přidáno před 7 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Brokolice s rajčaty, vejci a tofu
Dede. před 5 hodinami
Kynutý ovocný koláč s tvarohem
Tynaja před 5 hodinami
Sněhový rybízový koláč
Gablik před 6 hodinami
Rajská omáčka s masovými kuličkami
ilonkakulisek před 6 hodinami
Fofr broskvový koláč
GumovaKachnicka před 7 hodinami
Brokolice s Nivou
Dede. před 7 hodinami
Švestkový koláč kynutý-nekynutý
slunecnice666 před 8 hodinami
Buřtguláš
Rosiwannabe před 8 hodinami
Mirabelková marmeláda
vojfrancezska před 9 hodinami
Mirabelkový sirup
vojfrancezska před 10 hodinami
Tématické fráze:
sušení hub v troubě,
jak sušit houby v troube,
suseni hub v elektricke troube,
jak dlouho sušit houby v troubě,
jak sušit houby,
sušené houby recepty,
sušené houby,
jak ususit houby v troube,
suseni hribu v troube,
sušení hub v el. troubě,
jak dlouho varit houby,
jak dlouho vařit sušené houby,
sušení hub,
jak se susi houby,
sušené houby recept,
dosušení hub v troubě,
jak dlouho sušit houby,
jak susit hriby v troube,
recepty ze sušených hub,
jak usušit houby
Suroviny:
houba hřib,
pečící papír
Komentáře (39)
jinak dvanáct hodin je podle mě fakt moc, možná je to tím deseticentimetrovým otevřením, stačí jen na tloušťku vařečky, kterou vsuneme do dvířek.
Taky je můžeme podsušit na vzduchu a do trouby zasunout jen na dosušení tak na půl hodiny
Byl to od Tebe dobrý nápad,tento typ tady přidat
Jinak už jsem k těm houbičkám nacpala kdeco - v podstatě vše podle vašich rad. Děkuji za ně.
Molů se až tak nebojím, ale jednou mi sušené houby nějak "zasmrádly" a po uvaření vůbec nebyly dobré.
Šenky,nevím,jaký pepř přidává Ivana Ch,ale já,pokud mám větší množství nasušených hříbků,tak prosypávám mletým pepřem.Takto to dělávala i moje prababička