

Vepřové kostky - ala moravský vrabec, se zelím a knedlíkem z řapíku a slaniny
Suroviny
- 2-3 větší cibule
- 1000 g vepřového libovějšího bůčku
- 2 PL sádla
- sůl
- mletý pepř
- 6 stroužků ( i více ) česneku
- sladká mletá paprika
- 2 lžičky kmínu
- voda
Postup přípravy receptu
Maso očistíme a pokrájíme na velké kostky. Cibuli i česnek pokrájíme nadrobno. Ve větší nádobě rozehřejeme dvě lžíce sádla a osmahneme na něm cibuli s česnekem. Přídáme kostky masa, které pěkně orestujeme, dokud nepustí šťávu. Maso prosolíme, řádně pokmínujeme, opepříme, posypeme sypkou červenou paprikou a podlijeme vodou. Přikryjeme pokličkou a dusíme asi 25 minut.
Maso i s výpekem přendáme do pekáčku a pečeme ve vyhřáté troubě na 170 stupňu dozlatova. Maso občas zkontrolujeme a podle potřeby podlijeme.
Mezitím si připravíme sudové kysané zeli a při dušení k němu přidáme jedno nahrubo nastrouhané jablko a dochutíme solí a cukrem. Podlijeme při dušení trochou výpeku z masa. Zelí má pak výbornou chuť. Připravím si i bramborové knedlíky:
Z restovaného řapíkatého celeru a slaninky a knedlíků z práškového těsta.
Poznámka od kuchařky
Recept na knedlíky je zde také v receptech jako přílohy:
Podobně dělávám kachnu se zelím a knedlíkem.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Vepřové kostky - ala moravský vrabec, se zelím a knedlíkem z řapíku a slaniny
-
Uvařila jsem a jídlo bylo vynikající. Měli jsme boule za ušima.
-
jarka skrobakova: tak dojdi, ještě máme, díky jinak všem za milé větičky
-
Klasická dobrota
-
já bych si prosík chtěla nandat
-
mňááám
krásné papáníčko, Myšičko
-
ivulinka: jo, občas vidím nějaký komentářek, budu ráda, když se objeví zase Tvé krásné recepty
-
Jsem tu a ani o mě kolikrát nevíš
.
Už bude více času, zůstala jsem Topkám věrná -
ivulinka: děkuji
ano, byla Ivulinko, zkusila jsem tento knedlík, zase jinak, zelí z jablkem a masíčko se pěkně propeklo, takže jsme si pochutnali, kde jsi, dlouho jsem Tě zde neviděla
-
Ohromná mňamina to byla, co Ivi?
-
-
Ivčo máš to prudce jedlé