Vepřové kostky - ala moravský vrabec, se zelím a knedlíkem z řapíku a slaniny

varilamyskakasicku Kuchařka: varilamyskakas…

Vepřové maso 11 názorů

Suroviny

2-3 větší cibule
1000 g vepřového libovějšího bůčku
2 PL sádla
sůl
mletý pepř
6 stroužků ( i více ) česneku
sladká mletá paprika
2 lžičky kmínu
voda
Recept si zatím oblíbilo 17 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Maso očistíme a pokrájíme na velké kostky. Cibuli i česnek pokrájíme nadrobno. Ve větší nádobě rozehřejeme dvě lžíce sádla a osmahneme na něm cibuli s česnekem. Přídáme kostky masa, které pěkně orestujeme, dokud nepustí šťávu. Maso prosolíme, řádně pokmínujeme, opepříme, posypeme sypkou červenou paprikou a podlijeme vodou. Přikryjeme pokličkou a dusíme asi 25 minut.

  2. Maso i s výpekem přendáme do pekáčku a pečeme ve vyhřáté troubě na 170 stupňu dozlatova. Maso občas zkontrolujeme a podle potřeby podlijeme.

  3. Mezitím si připravíme sudové kysané zeli a při dušení k němu přidáme jedno nahrubo nastrouhané jablko a dochutíme solí a cukrem. Podlijeme při dušení trochou výpeku z masa. Zelí má pak výbornou chuť. Připravím si i bramborové knedlíky:

  4. Z restovaného řapíkatého celeru a slaninky a knedlíků z práškového těsta.

Poznámka

Recept na knedlíky je zde také v receptech jako přílohy:

Podobně dělávám kachnu se zelím a knedlíkem.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 785 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Vepřové kostky - ala moravský vrabec, se zelím a knedlíkem z řapíku a slaniny

Tématické fráze: moravský brabec se zelím veprove vrabci vepřoví vrabci recept na vepřové vrabce vepřové kostky se zelím vrabci se zelím veprový vrabci vepřove vrabce vepřové maso s knedlíkem pecene veprove kostky vrabci z vepřového masa vepřoví vrabci recept veprove brabci moravský vrabec z vepřového masa moravský vrabec z vepřového masa vrabci, knedlík, zelí vrabci s knedlíkem vepřové s knedlíkem vepřové se zelím vepřove brabec

Zapomněl/a jsem heslo