Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Chleba podle Romana Vaňka

Uvítání hostů chlebem a solí byl zvyk našich předků. I dnes je chleba každodenní jídlo v mnoha domácnostech a nesmí chybět v žádné kuchyni. Dopřejte si možnost vytvořit vlastní chléb podle chutí vaší rodiny.

Hodnocení receptu je 5,0 (31×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 125 min Doba přípravy: 65 min Doba tepelné úpravy: 60 min cca 50 minut kynutí

125 min (65 min příprava + 60 min tepelná úprava, cca 50 minut kynutí)

4. 11. 2012 19:07

Suroviny pro 1 kus

1 kus

1 velký bochník

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie15 053 kJ / 3 598 kcal
Bílkoviny109,75 g
Tuky18,40 g
Vláknina53,65 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 10,02 g
Sůl25,00 g
Sacharidy721,45 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Chleba je opravdu výtečný,tak jako všechny ostatní jeho recepty.

Pan Vaněk v kuchařce radí, rozdělit těsto na dva díly a upéci dva bochánky, jelikož nemám dvě ošatky, udělala jsem jeden velký.

Dále pak radí jak zapařit troubu - rozprašovačem na kytky - dokud se nevytvoří oblak páry. A těsto na chleba nedělá v pekárně, ale všechny suroviny smíchá v míse a pak to vše přendá do robotu a míchá 10 min.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Dana61

7. 11. 2012 14:58

pozor na tu dortovou formu - mám obavy, že se do dortové formy tato gramáž nevejde :-D- tento chlebík má podle mě tak váhu cca 1200-1350g - ale zkus dát do oválného pekáče nebo širší hluboké mísy utěrku, posyp ji moukou, dej těsto a nech nakynout, pak vyklop na plech - nebo udělej z poloviční dávky,ale aby zase nebyl v té dortovce moc placatý:-D

Khase

7. 11. 2012 00:56

koukala jsem na internet jak to dělají ostatní,když nemají ošatku a jedna pani dávala kynout chleba do dortové formy,přikládám stránku,snad se to může:-8 http://rucnipracehk.blog.cz/1106/domaci-chleb-se-s...

monika17

6. 11. 2012 13:55

socatko: Tady má některá fotku, že neměla ošatku a pekla chleba v květináči, ale nevím kdo:-// To si nedělám srandu, fakt to tady někdo má:yes:

socatko socatko

6. 11. 2012 13:06

mam stejnou zkusenost jako zuzun, tady ty ,,chleby,, stoji za prd!!! takze pravy krasny cesky chlebicek, no mnam mnam, uz se na nej chystam, zrovna jsem si rikala, ze oprasim pekarnu, jen se trosku bojim, jak chleba vytvaruju, podobne jako Jitkas nemam osatku :( :-K

Jitkas

6. 11. 2012 11:12

Khase,jelikoz nevlastnim osatku,prosim Vas,pujde to i bez?Staci dat vykynout bochnik(asi bude lepe udelat dva mensi),jen tak na plech?

zuzun

6. 11. 2012 10:02

Super recepty, uzasne provedeny, krasnej ceskej chleba, kterej mi tady tak chybi. Snad se mi jednou konecne povede ho upict, protoze zatim se mi povedli chutove, ale ne "strukturove". Tento recept vyzkousim jako dalsi:yes:

konicek

5. 11. 2012 21:16

Pokud nemáte rozprašovač, vystačíte si s PET láhví. V jejím víčku stačí udělat několik dírek (např. jehlou rozpálenou nad svíčkou), láhev naplnit voudou do 3/4, zašroubovat a vodu po chvilkách stříkat na rozpálené dno trouby.

Dana61

5. 11. 2012 16:36

úžasný chlebík:yes::-D

Vaclav Fronek Vaclav Fronek

5. 11. 2012 11:41

To je bomba. Vypadá to parádně. Já nevím zda si troufnu, ale zkusím to. Dnešní chleby nestojí za nic,. zvláště ty zmrazené a opět ohřáté. Snad se povede. Tobě + bodík 8. Moc spolehlivá je Cathleen.

Khase

5. 11. 2012 00:23

Zapaření trouby já rozprašovač na kytky nemám, a tak jsem si dala na dno trouby mělký hrnec do něho jsem dala vodu a než se nahřála trouba tak jsem tam tu páru měla a po těch třech minutách, když už tam byl chleba,jsem hrnec vyndala.
Mám starou troubu tak nevím jak to funguje u horkovzdušné trouby,ale třeba poradí někdo jiný,kdo s tím má zkušenosti.
Za bodíky děkuji a vyzkoušejte a napište jestli vám taky chutná;-)

yanull yanull

4. 11. 2012 21:24

Chlebík se mi jeví jako výborný a ráda bych ho upekla. Stejně jako Majdulka mám dotaz ohledně "paření" trouby. Khase, můžeš nám to prosím podle sebe nebo originální rady více popsat? Děkuji pěkně a za chlebík posílám 5. bodík :yes:;-):-K

Majdula

4. 11. 2012 21:13

Můžu se zeptat na to zapaření trouby? Jak se to dělá? nejdřív vyhřeji na požadovanou teplotu a pak jen nastříkám vodu.....? Díky moc- a pečete na klasiku nebo můžu i horký vzduch? Co by to udělalo s tou párou? Díky za každou radu :-8:yes::yes::yes:

Jitkas

4. 11. 2012 19:18

Khase,ty a Roman,jste dva velikani-uzasne!!

1 2 3

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: roman vaněk recepty roman vaněk vaněk recepty roman vaněk kuchařka recepty recepty roman vaněk recepty vaněk roman vaněk kuchařka roman vaněk chleba vaněk kuchařka recepty od vanka roman vaněk nový pořad vaněk roman vaněk jak zapářit troubu vaněk chleba roman vaněk recept kuchař vaněk chleba z trouby kuchařka od vaňka roman vaněk chléb

Suroviny: mouka hladká pšeničná, mouka žitná, ocet, sůl, droždí čerstvé, kmín celý, voda

TopRecepty.cz

Chleba podle Romana Vaňka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mNPn