Postup přípravy
Krok 1: Kuchyňsky upravenou rybku si vyfiletujeme (shora naříznout k páteři, pak pokračovat podél kostí a totéž z druhé strany). Vzniknou nám 2 krásné filetky z každé rybičky. Každý osolíme, okořeníme.
Krok 2: Pekáč vymažeme olivovým olejem, poklademe rybkami, na každý dáme poctivý kousek másla a dáme péct.
Krok 3: Trochu podlijeme a pečeme nejprve asi půl hodiny pod alobalem nebo poklicí, pak sejmeme a dopečeme kůrčičku (lepší je péct déle a mírně, aby změkly kosti, jsou dost odolné).
Krok 4: Podáváme s farmářským salátem (okurka, paprika, cibule, rajče, farmářský dresing). Dobré je i s bramborovou kaší.
Zveřejněno 10. 11. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pečená bílá ryba
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/7V0B
Moje poznámka
Pečená bílá ryba
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/7V0B
Nejnovější recepty
Uzená kuřecí stehna na víně s česnekem a rozmarýnem
Přidáno před 13 hodinami
Těstoviny s dýňovou omáčkou
Přidáno před 18 hodinami
Tradiční prošívaná deka
Přidáno 17. 9. 2025 20:54:13
Vafle z párků a vajíček
Přidáno 17. 9. 2025 18:02:44
Tokáň z kuřecího masa se smetanou
Přidáno 17. 9. 2025 17:54:39
Tartaletky s jablíčky a karamelem
Přidáno 17. 9. 2025 17:46:02
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kuřecí stehna pečená v jogurtu s hrubozrnnou hořčicí
E. J. K. před 6 hodinami
Pečená švestková povidla
Vivik21 před 6 hodinami
Krenex
dragomirac před 7 hodinami
Domácí vepřovka z krkovice z papiňáku (tlakového hrnce)
Slavista62 před 8 hodinami
Domácí vepřovka
Slavista62 před 8 hodinami
Bílé fazole s bramborami a smetanou
jana1974 před 8 hodinami
Buchta Fešák
LuccHansel před 9 hodinami
Rychlý švestkový koláč
Palusanda před 9 hodinami
Sekaná s cuketou
evik_svistik před 9 hodinami
Vepřenky podle ČSN
Veros51 před 10 hodinami
Tématické fráze:
bila ryba,
pečena ryba,
co je to bílá ryba,
bila ryba recept,
recept na rybu karas,
pecena ryba recept,
pecena plotice,
recepty na ryby karas,
bila ryba recepty,
bila ryba, recept,
ryba karas,
bile ryby,
recept na pečenou rybu,
jak upect rybu,
ryba plotice,
co je bila ryba,
recepty z bílých ryb,
pečené plotice,
www recepty z karase,
plotice pečena
Suroviny:
plotice,
sůl,
pepř,
kmín celý,
česnek,
máslo,
olej olivový
Komentáře (6)
p.s. příště doporučuju opravdu jen tak obalit a usmažit filetky. Pokapat něčím ostrým (tabasco) a super mega grundle jsou na světě
Jinak bílé ryby dělám docela často (v sezóně, když nachytám), většinou do salátu nebo smažené jako řízečky. A zjistil jsem jednu zvláštnůstku, tyhle ryby jsou dobré jen malé, vytáhl jsem 45 cm dlouhou plotici, váha přes kilo a bylo to velmi nedobré maso. Na tolik, že zbytek oběda dojedly naše kočky :)