Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 5 047 kJ / 1 206 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 13,40 g |
Tuky | 76,79 g |
Vláknina | 14,97 g |
Cholesterol | 177 mg |
Sodík | 83 mg |
Sůl | 0,10 g |
Sacharidy | 108,48 g |
Postup přípravy
Krok 1: Porce ryby omyjeme, osušíme, dobře nasolíme a posypeme sušeným koprem (čerstvý by při tepelné úpravě ztrácel na chuti, sušený ji naopak rozvine).
Suroviny na marinádu prošleháme a potřeme s ní rybí filety. Necháme marinovat cca 2 hodiny. Krok 2: Poté přikryjeme alobalem a pečeme přikryté půl hodiny. Odkryjeme, poklademe plátky másla a 15 minut dopečeme. Podle potřeby podléváme malým množstvím vývaru. Krok 3: Mezitím oloupeme brambory a celer a společně uvaříme v osolené vodě doměkka (asi 20 minut). Vodu scedíme, obsah hrnce rozšťoucháme s máslem a přilijeme horkou smetanu. Pomocí ručního šlehače vyšleháme pyré a dochutíme ho solí, případně špetkou muškátového oříšku.
Suroviny na marinádu prošleháme a potřeme s ní rybí filety. Necháme marinovat cca 2 hodiny. Krok 2: Poté přikryjeme alobalem a pečeme přikryté půl hodiny. Odkryjeme, poklademe plátky másla a 15 minut dopečeme. Podle potřeby podléváme malým množstvím vývaru. Krok 3: Mezitím oloupeme brambory a celer a společně uvaříme v osolené vodě doměkka (asi 20 minut). Vodu scedíme, obsah hrnce rozšťoucháme s máslem a přilijeme horkou smetanu. Pomocí ručního šlehače vyšleháme pyré a dochutíme ho solí, případně špetkou muškátového oříšku.
Zveřejněno 24. 11. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Rybička hoki v marinádě na bramborovo-celerovém pyré
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/kXn6
Moje poznámka
Rybička hoki v marinádě na bramborovo-celerovém pyré
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/kXn6
Nejnovější recepty
Tradiční prošívaná deka
Přidáno před 7 hodinami
Vafle z párků a vajíček
Přidáno před 10 hodinami
Tokáň z kuřecího masa se smetanou
Přidáno před 10 hodinami
Tartaletky s jablíčky a karamelem
Přidáno před 10 hodinami
Bramborovo-cuketový bramborák plněný hermelínem
Přidáno před 10 hodinami
Rajčatový salát se šunkovým salámem a Camembertem
Přidáno před 11 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Brokolice s rajčaty, vejci a tofu
Dede. před 9 hodinami
Kynutý ovocný koláč s tvarohem
Tynaja před 9 hodinami
Sněhový rybízový koláč
Gablik před 10 hodinami
Rajská omáčka s masovými kuličkami
ilonkakulisek před 10 hodinami
Fofr broskvový koláč
GumovaKachnicka před 11 hodinami
Brokolice s Nivou
Dede. před 11 hodinami
Švestkový koláč kynutý-nekynutý
slunecnice666 před 12 hodinami
Buřtguláš
Rosiwannabe před 12 hodinami
Mirabelková marmeláda
vojfrancezska před 13 hodinami
Mirabelkový sirup
vojfrancezska před 14 hodinami
Tématické fráze:
hoki filet,
hoki,
hoki filet recept,
hoki recept,
hoki filety,
hoki recepty,
hoki filet recepty,
hoki na kmíně,
treskovník recept,
filet hoki,
recepty hoki,
treskovník,
filety hoki,
recept hoki,
bramborovo celerové pyré,
hoki filety recept,
hoki filety recepty,
treskovník recepty,
recept celerové pyré,
co je hoki
Suroviny:
filet hoki,
kopr,
máslo,
sůl,
vývar zeleninový,
olej olivový,
šťáva citronová,
omáčka ústřičná,
marmeláda meruňková,
česnek,
sůl,
kmín mletý,
pepř,
brambory,
bulva celerová,
smetana ke šlehání,
máslo
Komentáře (11)