Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Empanada Gallega (plněný koláč)

Hodnocení receptu je 4,8 (11×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 55 min Doba přípravy: 55 min

55 min (55 min příprava)

24. 1. 2013 13:54

Suroviny pro 12

12

Nutriční hodnoty

Energie16 540 kJ / 3 953 kcal
Bílkoviny196,81 g
Tuky175,10 g
Vláknina18,16 g
Cholesterol 658 mg
Sodík 8,91 g
Sůl21,71 g
Sacharidy388,40 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

José

24. 1. 2013 17:28

Kamili:
Jedna z najrozšírenejších je plnená tuniakom zmiešaným so zeleninou (napr.: cibuľa, paprika, pór) a tepelne upravená pred vložením do cesta, ktorého príprava (domáca, nie priemyselná) je dosť pracná.
V obchodoch sa predáva tiež hotová (ako napr.: pizza) s niekoľkotýždňovou zárukou alebo mrazená. Treba ich v rúre dokončiť piecť. Oba druhy s rôznou náplňou, aj keď prevláda tuniaková - pobrežie Galície bolo kedysi bohaté na tuniakové ryby a tak tradícia pokračuje, aj keď dnes je lov tuniakových rýb prísne kontrolovaný.

JanaDorazinova JanaDorazinova

24. 1. 2013 15:22

:yes::yes::yes::yes:

Bibinka Bibinka

24. 1. 2013 14:42

Kamili:Kamili, to znám přímo ze Španělska, kde jsem to jedla poprvé a několikrát opakovala jak to chutnalo, jen to nebylo tak veliké, jak to máš ty, ale může to mít jakýkoliv tvar. Doma jsem to zkoušela jako Pajaska s ochuceným mletým a je to šťavnatější:-p;-)Dávám ti 5.bod:yes:

jarda Kadic jarda Kadic

24. 1. 2013 14:27

Já si tenhle recept brzo vyzkouším, co tam zahalim, to ještě nevím, ale takové slané “věci“ mám rád:yes::yes:

nofrona

24. 1. 2013 14:25

:-p:-)

Pajaska Pajaska

24. 1. 2013 14:25

Moc pěkné.:yes::yes: Dělávám také a plním čímkoliv,nejvíce nám chutná ochuceným mletým masem,to předem restuji,s trochou protlaku a zeleninou,nej je porek.Hodí se na oslavy, v létě atd.Dělávám na výlety,cestování - malé kapsy.;-)
Kvituji domácí těsto,není to obligátní tučné listové.:yes:
Tedy nic proti listovému.V tomto případě,je ale toto mnohem chutnější.:-K

Kamili Kamili

24. 1. 2013 14:21

Nadja: Empanada pochází ze španělského slovesa "empanar", což znamená obalit nebo zabalit do chleba. :-) Jinak Empanada může mít jakýkoliv tvar:-) nemusí to být jenom obdélník.. Koláč je rozšířený v mnoha zemích západní Evropy, latinské Ameriky a části jihovýchodní Asie.

Jo a zeleninu můžete klidně přidat, věřím, že tím nic nezkazíte;-)

Nadja Nadja

24. 1. 2013 14:01

Pěkný koláček se sýrem a šunkou, určitě by se mohla přidat i nějaká zeleninka.
Odkud pochází, že má takový španělský název?
:yes:+1.:yes:

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Další recepty

Tématické fráze: empanada empanadas recept empanáda s mletým masem empanada recept koláč plněný masem empanady koláč plněný sýrem recept empanada recept na empanada empenady plneny slany kolac recept empanady enpanada empamada recept kynuty kolac plneny s mletym masem spanelsky recept španělsko empanadas recepty nej-recepty slaný koláč s mletým masem vegetarianske empanada kolac recept co je to empanada empanadas plnene mletym masem

Suroviny: mouka hladká, voda, olej, droždí sušené, sůl, paprika sušená sladká, šunka, sýr tvrdý, vejce

TopRecepty.cz

Empanada Gallega (plněný koláč)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/QL6G