Suroviny
Porce: 12ks
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 10 716 kJ / 2 561 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 121,45 g |
| Tuky | 56,95 g |
| Vláknina | 22,05 g |
| Cholesterol | 401 mg |
| Sodík | 5,16 g |
| Sůl | 12,58 g |
| Sacharidy | 379,69 g |
Postup přípravy
Krok 1: Na vlažné mléko nasypeme mouku tak, abychom zcela zakryli hladinu. Přidáme sůl, cukr a máslo. Uprostřed mouky uděláme malý důlek a nasypeme droždí. Prohněteme do kompaktního těsta, přikryjeme vlhkou utěrkou a dáme na teplé místo kynout na 30 minut. Poté těsto promáčkneme, abychom vytlačili nežádoucí plyny. Přikryjeme a necháme další 1hod kynout.
Krok 2: Olej smícháme s nastrouhaným zázvorem, sójovou omáčkou a medem. Přidáme nakrájené kuřecí maso a promícháme. Maso nakrájíme na malinké kostičky nebo můžeme i namlít. Nádobu přikryjeme a necháme alespoň 1hod marinovat. Za stálého míchání směs orestujeme na pánvi. Přidáme nakrájenou jarní cibulku a necháme další 2-3min restovat.Vmícháme nasekaný koriandr, ochutíme solí a pepřem. Necháme vychladnout.
Krok 3: Těsto vyndáme na vál, jemně prohněteme a rozdělíme na 12 dílů. Každý kousek těsta vyválíme do placky o průměru 10-15 cm. Kuřecí směs rozdělíme doprostřed placek. V malé misce rozšleháme žloutek s vodou, potřeme okraje placek a uzavřeme, abychom schovali náplň. Těsto přitiskneme k sobě a položíme spojem dolů na pečící papír. Potřeme zbytkem žloutkové glazury, posypeme sezamem a necháme 30 minut kynout. Mezitím předehřejeme troubu na 200°C. Pečeme 20-25 minut do zlatava. Necháme trochu vychladnout na mřížce a podáváme ještě teplé, ale chutné jsou i studené.
Krok 4: Místo kuřecí náplně můžete použít třeba šunku se spařeným baby špenátem.
Zveřejněno 4. 2. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kuřecí bochánky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/4Kq2
Moje poznámka
Kuřecí bochánky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/4Kq2
Nejnovější recepty
Hruška se zmrzlinou
Přidáno před 23 hodinami
Sýrová roláda
Přidáno 23. 12. 2025 18:34:02
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno 23. 12. 2025 18:18:06
Rychlý krém z tvarohu a Salka do dortu
Přidáno 23. 12. 2025 16:44:49
Zapečený kapr se žampiony
Přidáno 23. 12. 2025 14:03:02
Kaťák z Bořetic (kuřecí katův šleh)
Přidáno 23. 12. 2025 13:14:59
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Dvojctihodná zelňačka
Leni1970 před 4 hodinami
Jednoduché máslové sušenky
Malibu002 před 4 hodinami
Hrnkový drobenkový koláč s povidly
Malibu002 před 4 hodinami
Nejlepší vaječný koňak
Malibu002 před 4 hodinami
Pochoutkový salát retro (podle ČSN z roku 1976)
Joushef před 5 hodinami
Jednoduché Raffaelo kuličky
Danstejn před 6 hodinami
Pečené nudličky z kapra
TondaJ před 6 hodinami
Bílá vánoční zelňačka
LenkaF. před 7 hodinami
Lilek dušený s mrkví na česneku a rajčatech
Alamatej před 7 hodinami
Tématické fráze:
kureci bochanky,
kuřecí bochánky,
recept na kuřecí bochánek,
recepty kuřecí bochánky,
bochanky z kureciho masa,
kureci bochanky s pepřem,
bochánky z kuřecích prsou,
kuřecí bochánek,
jihočeský velikonocní bochánek,
kuřecí prsa pečená na bochánky,
žloutkové bochánky,
kuřecí prsa v glazuře,
baba bochánky
Suroviny:
mléko obilné,
mouka pšeničná,
mouka celozrnna pšeničná,
sůl,
fruktóza,
máslo,
droždí sušené,
žloutek,
voda,
semínka sezamová,
olej,
omáčka sojová,
med,
prsa kuřecí,
cibulka jarní,
koriandr čerstvý,
sůl,
pepř
Komentáře (1)