Plněné řízky ze dvojího masa

Bibinka Kuchařka: Bibinka

Doba přípravy: 15 minut+smažení 4 porce Vepřové maso 9 názorů

Suroviny

4 vepřové řízky
4 silné plátky Moravského uzeného tak 1 cm silné (může být jiné uzené)
1 velký stroužek česneku (může ho být víc)
100 g tvrdého sýra
olej na smažení
pepř
sůl
kovové jehlice nebo nitě
Trojobal:
mouka
rozšlehané vejce
strouhanka
Recept si zatím oblíbilo 7 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Z masa si nařežeme trochu větší pláty na řízky, aby nám šly zabalit, přes igelitový sáček je naklepeme, z obou stran, osolíme, opepříme a řádně potřeme rozmačkaným česnekem.

  2. Na jednu polovinu řízku dáme plátky uzeného masa, na něj silnější plátek sýra, zabalíme a aby nám nic nevyteklo zaštítíme kovovými jehlicemi.

  3. Pak už jen obalíme stejně jako řízky a smažíme s tím rozdílem, že ze začátku smažení přikryjeme řízky, aby se nám propekly, pak osmažíme ještě chvilku odkryté.

Poznámka

Že jsme si pochutnali, snad ani říkat nemusím a tak jsme se jen shodli, že je to opravdu takový rychlý nedělní oběd!

Podávala jsem s bramborovou kašičkou.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 533 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Plněné řízky ze dvojího masa

  • Bibinka Bibinka(autorka receptu)

    Dana61:Daní, tak jsem ráda, že vám chutnalo;-)vy česnek neradi:-?nebojsi ho vynechala jen tady u toho jídla;-)

    Odpovědět

  • Dana61 Dana61(neregistrovaný)

    měli jsme v sobotu a i bez česneku mňam mňam:yes::-D

    Odpovědět

  • Dana61 Dana61(neregistrovaný)

    Bibinka: děkuji, jsi kamarád:-D ale raději z časových důvodů je tentokrát udělám doma , přece jenom na jih to mám cca 400 km ;-) dnes mám minimálně do 17.00 h a než bych vyjela a k tobě dojela, no uznej :-D ale ještě jednou díky;-)

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka(autorka receptu)

    Dana61: Danuš dobře-jak si žádáš, vyhovím ti;-)ještě jsou dneska:-p

    Odpovědět

  • Dana61 Dana61(neregistrovaný)

    hmmmm mňam - plněné řízky jsou prostě vždy výborné:yes::-D já prosím bez česneku;-)

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    Anna : Vééliká pravda!! Krásné masíčko, Jani;-)

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka(autorka receptu)

    Anna :Ani, docela máš pravdu s tím, že co zrovna není až tak zdravé, to nám chutná:-D, ale to nakrájené uzené by nám dělalo trochu neplechu tím, že by možná vypadávalo;-)

    Odpovědět

  • Anna Anna (neregistrovaný)

    Ak tam dáte najemno nakrájané údené mäso, nebude to také slané a bude to trochu menej nezdravé.
    Problém je v tom, že nám najviac chutí to, čo nie je zdravé. Ale aby ten rezeň bol "zdravý", tak by tam nesmelo byť nič! A to nám nechutí.

    Odpovědět

  • Ivusa Ivusa

    :-KMňam...krásné servírování a fotky.:yes:To bychom si pochutnali.Samé dobré věci.:yes::yes::yes::yes:

    Odpovědět

Tématické fráze: moravsky řizek servírování řízků jehlice na maso moravský plněný řízek plněné řízky z krkovice plněný řízek vepřový moravský řízek top recepty veprove rizky plnene uzenym vepřové řízky plněné uzeným masem do čeho zabalit smažené řízky plněné řízky veprovy moravsky rizek hrbatý řízek smažené plněné řízky vepřové moravské uzené řízky řizek.moravsky řezen plneny řízky z moravského uzeného masa maso na řízky