Božské karamelové větrníčky
Suroviny pro 14
14
Nutriční hodnoty
Energie | 30 074 kJ / 7 188 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 118,24 g |
Tuky | 461,04 g |
Vláknina | 6,60 g |
Cholesterol | 2,66 g |
Sodík | 1,13 g |
Sůl | 2,84 g |
Sacharidy | 638,10 g |
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
23. 12. 2019 22:28
Pekla jsem z jedné dávky větrníky i věnečky po cca 30 kouscích, teploty a časy jsem dodržela cca podle Katky B. Krásně vyběhly i když po rozkrojení byly ještě trošku vlhké, chtělo to ještě asi minutku přidat. Jinak nespadly, jsou krásné. Měla jsem domácí vejce, tak jsem použila jen 5 ks, těsto se mi zdálo již přiměřené konzistence. Vodu s tukem samozřejmě vařící, až udělá kouli - odstavím. Po částečném vychladnutí zašlehám jedno vejce po druhém. Pekla jsem již podle tohoto receptu několikrát. Krém i poleva jsou taktéž výborné. Doporučuji.
15. 3. 2015 10:12
Klára:
Korpusy byly patrně málo propečené... Lepší je, s pečením to trošku přehnat...
Já zapékám při 230°C a dopékám při 175°C a podle toho jak se v troubě "chovají", tak ke konci "suším" při 160°C
Korpusy byly patrně málo propečené... Lepší je, s pečením to trošku přehnat...
Já zapékám při 230°C a dopékám při 175°C a podle toho jak se v troubě "chovají", tak ke konci "suším" při 160°C
14. 3. 2015 21:47
Klára: Dnes jsem pekla teprve své druhé odpalované těsto, takže zase takový profík nejsem, ale řekla bych, že je třeba ho déle péct. Já pekla podle jiného receptu tady na topkách (od Iwakk) takto:
Pečení: 1. fáze pečení- 210°C(horkovzduch)asi 12 minut v
uzavřené troubě, lehce pokapeme vodou
2. fáze sušení- 150 - 160°C(bez horkovzduchu) asi 7
minut do zlatova při uzavřené troubě
Zásadně neotvírat, ani v 1. fázi ani v 2. fázi
Pečení: 1. fáze pečení- 210°C(horkovzduch)asi 12 minut v
uzavřené troubě, lehce pokapeme vodou
2. fáze sušení- 150 - 160°C(bez horkovzduchu) asi 7
minut do zlatova při uzavřené troubě
Zásadně neotvírat, ani v 1. fázi ani v 2. fázi
27. 2. 2015 15:24
Vynikající recept. Sklízí úspěch u celé rodiny. Do pudinku smetanu nedávám a je ho i tak dost a karamelový krém mi vždy zbude. Těsto vyjde na zhruba 14 menších větrníků. Poradil by mi prosím někdo, jak zamezit tomu, že když větrníky vytáhnu z trouby krasně nadýchané, chvíli na to se mi zbortí. Děkuji
28. 7. 2014 14:12
Opět vás všechny zdravím, ráda bych se zeptala jestli tento rozpis je na 14 větrníků v klasické podobě (těch velkých nebo větších) a nebo je to na nějaké menší. Já budu dělat menší, proto potřebuji vědět jaké kdo máte zkušenosti s velikostí X počtem-podle toho zadělám z dvojité dávky
19. 6. 2013 13:46
No konečně jsem našla pořádný recept na klasický větrník!!!! Moc děkuji. Jak už někdo napsal suprově popsané!! Někdy by se v tom člověk zbláznil.... Kord v karamelovém základu (zapomínají na druhou část a potom hned je bordel v hlavě ) Ještě jednou děkuji
3. 3. 2013 17:20
Chtela bych vetrnicky dneska udelat...staci odpocinuti karameloveho zakladu jen par hodin? A neni na vanilkovy krem moc 500ml mleka+500ml smetany? Dekuju moc!
28. 2. 2013 17:37
Výborný, děkujem za recept. Dvě hodiny práce stojí za to. Doporučuji.
16. 2. 2013 09:41
Tomášnevim: jsem ráda, že se Vám větrníčky podařily
16. 2. 2013 00:40
Dnes jsem spáchal pečení dle receptu, cca 4 hodiny práce, suroviny se cenově blížili hotovým větrníkům z obchodu ale čert to vem :) byla to sranda a mohu jen doporučit.. recept je velmi přesný.
11. 2. 2013 19:48
Prosila bych jeden a kafíčko k tomu
11. 2. 2013 19:28
Nikdy jsem je doma nedělala, ale jakmile vidím v cukrárně karamelový větrník nebo banánek, nikdy neodolám
11. 2. 2013 13:31
Paradicka vetrnici. . .to je krasny sladky hrisek pekny receptik, vyzkousim
11. 2. 2013 11:22
no ty musí být úžasné
11. 2. 2013 08:41
Dělám hodně podobné - přidávám do podob. receptů
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Hovězí žebra s BBQ omáčkou
Přidáno před 13 hodinami
Kulajda podle Radka Davida
Přidáno před 13 hodinami
Červená řepa s fenyklem - salát
Přidáno před 14 hodinami
Drůbeží paštika s portským vínem
Přidáno před 15 hodinami
Francouzské řízečky
Přidáno před 21 hodinami
Palačinkové rolky
Přidáno před 23 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Nudle s mákem
ctomala uvařila před 49 minutami
Mrkvový dort
Princezna@Lada uvařil před 3 hodinami
Kuřecí miniřízečky
Libca1954 uvařila před 11 hodinami
Pohanková kaše se skořicí
gedzitka uvařila před 12 hodinami
Čočková polévka
1Marketa2 uvařil před 12 hodinami
Medvědí máslo
Merylas uvařil před 12 hodinami
Bábovka (hrníčková, olejová)
MartinaKucharka uvařila před 12 hodinami
Jarní bramborový salát
Kanaj uvařila před 13 hodinami
Gnocchi s kuřecím masem a špenátem
Ryngle uvařila před 13 hodinami
Jogurtová bublanina (bez mouky)
Kaca_ uvařila před 13 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: karamelový toping recept na karamelový krém na větrníky karamelovy topping karamelový topping recept karamelový krém do větrníků karamelove vetrniky bozske karamelove vetrniky karamelový krém na větrníky recept na karamelové větrníky nadýchané větrníky na plech božské větrníky karamelovy topink vetrniky karamelove větrníčky karamelový krém do věnečků poleva na karamelové větrníky karamelový krém z cukru nadýchané větrníky větrníky recept větrníky recept
Suroviny: cukr krupice, smetana ke šlehání, cukr moučkový, voda, smetana ke šlehání, mléko, pudink vanilkový, lusk vanilkový, cukr krupice, smetana ke šlehání, voda, olej, sůl, mouka hladká, vejce
Božské karamelové větrníčky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/4Kjk
17 názorů