Suroviny pro 14
14
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 30 074 kJ / 7 188 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 118,24 g |
Tuky | 461,04 g |
Vláknina | 6,60 g |
Cholesterol | 2,66 g |
Sodík | 1,13 g |
Sůl | 2,84 g |
Sacharidy | 638,10 g |
Postup přípravy
Krok 1: Nejprve si připravíme karamelový základ. V kastrůlku se silným dnem utavíme krupicový cukr na karamel.
Krok 2: Opatrně přilijeme horkou smetanu.
Krok 3: Smetanu mícháme, dokud se karamel úplně nerozpustí. Pak ji přecedíme přes kovový cedník a necháme přes noc uležet v lednici.
Krok 4: Druhý den připravíme z karamelového základu polevu a krém.
Krok 5: Na polevu utřeme moučkový cukr se 3 lžícemi studené vody. Do polevy vmícháme 2 lžíce karamelového základu. Na karamelový krém vyšleháme smetanu téměř do tuha. Pak do ní přidáme zbylý karamelový základ a došleháme ji.
Krok 6: Na vanilkový krém rozmícháme v troše mléka pudinkový prášek a dřeň z vanilky. Zbylé mléko osladíme a přivedeme k varu.
Krok 7: Vmícháme pudinkovou zálivku.
Krok 8: Uvaříme hustý krém a za častého promíchání ho necháme vychladnout. Pak ho našleháme a přidáme do něj pevnou šlehačku. Krém necháme v lednici asi hodinu odpočinout.
Krok 9: V kastrolu se silným dnem přivedeme k varu vodu s olejem.
Krok 10: Přisypeme mouku a sůl a těsto mícháme, dokud se na dně kastrolu nezačne tvořit bílý povlak.
Krok 11: Těsto přendáme do misky a necháme vychladnout. Pak do něj postupně zašleháme vejce.
Krok 12: Z vychladlého těsta nastříkáme pomocí cukrářského sáčku na plech větrníky.
Krok 13: Troubu ohřejeme přibližně na 200 °C a rozprašovačem do ní nastříkáme vodu.
Krok 14: Vložíme do ní větrníky a pečeme je, dokud nezezlátnou.
Krok 15: Větrníky necháme zcela vychladnout a pak je rozkrojíme. Horní díly potřeme polevou a necháme zaschnout. Na spodní díly cukrářským sáčkem nastříkáme nejprve vanilkový, pak karamelový krém a nakonec přiložíme horní díly s polevou.
Zveřejněno 10. 2. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Božské karamelové větrníčky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/4Kjk
Moje poznámka
Božské karamelové větrníčky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/4Kjk
Nejnovější recepty
Kuřecí játra se zeleninou a žampiony podle vietnamské kuchyně
Přidáno před 3 hodinami
Indické kuřecí nudličky
Přidáno před 12 hodinami
Krkovička se sušenými rajčaty a hráškem
Přidáno před 22 hodinami
Kořenová zelenina ve sladkokyselém nálevu
Přidáno 15. 9. 2025 08:44:53
Makový litý koláč se švestkami
Přidáno 15. 9. 2025 08:31:48
Kuřecí špíz s bylinkovou marinádou
Přidáno 15. 9. 2025 08:16:50
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Pečená rajčatová směs
Marfyk před 50 minutami
Polévka z hlávkového zelí
Pitan před 12 hodinami
Rychlý švestkový koláč
Macek13 před 13 hodinami
Špagety s mletým masem
Macek13 před 13 hodinami
Cuketové placičky
kachlicka77 před 14 hodinami
Jablkový koláč z jogurtu (s perníkovou drobenkou)
Sony.P před 14 hodinami
Karamelový dezert
thekumsen před 14 hodinami
Kuře pečené v máslové marinádě
jijana před 16 hodinami
Lasagne se špenátem
Sova1 před 16 hodinami
Uzený vývar s nudlemi a knedlíčky
barypb před 18 hodinami
Tématické fráze:
karamelový toping,
recept na karamelový krém na větrníky,
karamelovy topping,
karamelový topping recept,
karamelový krém do větrníků,
karamelove vetrniky,
bozske karamelove vetrniky,
karamelový krém na větrníky,
recept na karamelové větrníky,
nadýchané větrníky na plech,
božské větrníky,
karamelovy topink,
vetrniky karamelove,
větrníčky,
karamelový krém do věnečků,
poleva na karamelové větrníky,
karamelový krém z cukru,
nadýchané větrníky,
větrníky recept,
větrníky recept
Suroviny:
cukr krupice,
smetana ke šlehání,
cukr moučkový,
voda,
smetana ke šlehání,
mléko,
pudink vanilkový,
lusk vanilkový,
cukr krupice,
smetana ke šlehání,
voda,
olej,
sůl,
mouka hladká,
vejce
Komentáře (18)
Korpusy byly patrně málo propečené... Lepší je, s pečením to trošku přehnat...
Já zapékám při 230°C a dopékám při 175°C a podle toho jak se v troubě "chovají", tak ke konci "suším" při 160°C
Pečení: 1. fáze pečení- 210°C(horkovzduch)asi 12 minut v
uzavřené troubě, lehce pokapeme vodou
2. fáze sušení- 150 - 160°C(bez horkovzduchu) asi 7
minut do zlatova při uzavřené troubě
Zásadně neotvírat, ani v 1. fázi ani v 2. fázi