Couračka

Bahula Kuchařka: Bahula

Doba přípravy: 40minut 6 porcí Polévky 24 názorů

Suroviny

1 cibule
3 PL sádla
500 g kyselého zelí
750 ml vody
špetka krupicového cukru
5 brambor
sůl
kmín
bobkový list
3 kuličky nového koření
3 kuličky pepře
2 lžíce hladké mouky
200 ml sladké smetany
1 KL másla
3 vařená vejce
mletá sladká paprika
100 g slaniny
citron
Recept si zatím oblíbilo 34 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Cibulku zpěníme na sádle, vhodíme na ni zelí, zalijeme vařící osolenou vodou i s trochou láku, přidáme špetku cukru a vaříme doměkka.

  2. Zvlášť uvaříme brambory nakrájené na větší kostky se solí, kmínem, bobkovým listem, novým kořením a pepřem. Jakmile budou brambory skoro měkké, vybereme koření a zahustíme polévku moukou, kterou předem rozkvedláme ve smetaně.

  3. Povaříme ještě 5 minut, pak přidáme uvařené zelí i s tekutinou a zjemníme máslem. Závěrem přidáme opečenou slaninu se špetkou papriky. Dochutíme citronem a přidáme vejce.

Poznámka

Pokud se zdá zelí příliš ostré, propláchněte ho důkladně studenou vodou.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 2 730 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Couračka

1 2

TIP dne na email

Tématické fráze: polévka couračka couračka z kyselého zelí krkonošská couračka couračka polévka couralka couračka s klobásou polevka couralka coračka polívka couračka šouračka couračka s bramborem polévky couračka recept polévka couračka polevkacouracka kyselice recept polévka-couračka jak se dela couracka polevka couracka recept jak se vaři couračka recepty polévka couračka

Zapomněl/a jsem heslo