Postup přípravy
Krok 1: Vezmeme pstruha, omyjeme pod tekoucí studenou vodou, odšupinujeme a posolíme z obou stran i zevnitř. Pokmínujeme celým kmínem a pokapeme citronem. Necháme odležet asi půl hodinky.
Krok 2: Poté obalíme v hladké mouce, trošku oklepeme mouku a vkládáme do rozpáleného tuku (Do tuku proti přepálení vkládám kousek syrové mrkve). Smažíme ze všech stran a nezapomeneme nakonec propéct hřbet. Odložíme na ubrousek, aby se vsáknul tuk a podáváme s bramborami v úpravě jak máme rádi.
Zveřejněno 2. 3. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Smažený pstruh jak ho dělal můj taťka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/7Jgy
Moje poznámka
Smažený pstruh jak ho dělal můj taťka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/7Jgy
Nejnovější recepty
Pažitkovo-česneková omáčka se zastřeným vejcem
Přidáno před 15 hodinami
Mrkvový dort s ořechy a smetanovým krémem
Přidáno před 17 hodinami
Bramborové pyré se šafránem, vepřová panenka s omáčkou ze sušených rajčat a švestek
Přidáno 14. 5. 2025 18:09
Dušená mrkev s medailonky z panenky
Přidáno 14. 5. 2025 12:59
Jednoduché rizoto s mletým masem
Přidáno 14. 5. 2025 12:27
Vaječný bagel
Přidáno 13. 5. 2025 19:39
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Linecký koláč s jahodami
zuzi777a před 7 hodinami
Trdelník...maxi
veverka30 před 7 hodinami
Citronová treska s petrželkou
danka77 před 8 hodinami
Pikantní aztécká polévka - Sopa azteca
Antonausprag před 8 hodinami
Plněné žampiony se sýrem
V.knollova před 8 hodinami
Banánové kuličky
Dedepeti před 9 hodinami
Svíčková na smetaně
Gretik před 9 hodinami
Luxusní jablečný koláč s karamelem
Megguse před 10 hodinami
Tématické fráze:
jak usmažit pstruha,
jak smažit pstruha,
jak dlouho smažit pstruha,
pstruh ve fritáku,
jak na pstruhy,
obalovany pstruh,
recept na smaženého pstruha,
smažený pstrh,
jak na pstruha,
smažený psruh,
smaženy pstruch,
jak dlouho smažit pstruha?,
pstruh obalovany,
vánoční smažený pstruh,
jak dlouho smzit pstruha,
smayeny pstruh,
pstruh na pánvy,
smazenypstruh,
pstruh po polsku,
jak smažit pstruhy
Suroviny:
pstruh,
kmín celý,
sůl,
mouka hladká,
citron,
olej
Komentáře (10)
"odšupinujeme"?
Taťka byl asi fajnovka
No, proti gustu...
Jani děkuji je to naše oblíbená rybka.
jumanji,mám pocit že pstruh ani příliš není cítit rybinou,ale někdy vyzkouším.