Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vepřová panenka ve slanině na žampionech

Vepřová panenka je libové jemné maso, kterému obalení slaninou pomůže, aby se při tepelné úpravě nevysušilo. Žampiony pokrm výborně dochutí, vše spolu hezky ladí. Panenka ve slanině a na žampionech vám určitě zachutná.

Hodnocení receptu je 4,8 (20×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 35 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 25 min

35 min (10 min příprava + 25 min tepelná úprava)

8. 3. 2013 13:27

Suroviny pro 1 porce

1 porce

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie295 kJ / 70 kcal
Bílkoviny2,13 g
Tuky0,37 g
Vláknina4,50 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 6 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy13,60 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Můj experiment. Záměrně neuvádím množství, každý použije tolik, kolik lidí bude u stolu.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

BILKOVAI BILKOVAI

8. 3. 2013 17:34

Jani paráda! V přípravě těchto jídel, včetně hovězích steaků mám stejný problém. Bude dostatečně propečené, šťavnaté a naopak nebude suché....? Věřím, že se Ti jídlo povedlo. Obrázky mluví za vše;-):yes: Taky se do něčeho takového musím pustit. No, teď budu dělat vepřové v kapustě, já vím, je to trošku o něčem jiném :-D , ale příště už bude panenka;-)

spagetka spagetka

8. 3. 2013 17:03

Arnold Hagara: vepřová panenka se nechala sehnat i za komunismu pod tímto názvem, i když těžko a sorry, s fotbalem to fakt nemá nic společného, řezníci to pužívali odjakživa, i když je fakt, že u nás to bylo dříve obtížně sehnatelné maso, ale : " vepřová panenka je téměř výhradně velký bedrovec (m. psoas major)." Jelikož mám v široké rodině řezníky už z dob Rakouska-Uherska a jsou to i příbuzní od manžela z Německa, vím, že tento název používali i sudetští řezníci v Jizerkách naprosto běžně.

Andrea

8. 3. 2013 17:02

Arnold Hagara: No asi tak. Česky je to panenka, ať se ti to líbí nebo ne:-!
Víš jak se to říká, komu se to nelíbí ať si p....políbí:-8:-D

1974andrea 1974andrea

8. 3. 2013 16:50

Arnold Hagara:Já si teda nemyslím, a je to můj názor, že by obalením slaninou někdo panenku znehodnotil. Je to část masa prakticky bez tuku a slanina jí dodá " šťávu". ;-)

JitkaS JitkaS

8. 3. 2013 16:41

Arnold Hagara: Z internetu: "Nejkvalitnější maso z vepřového je PANENSKÁ PEČENĚ (panenka). Občas se jí říká vepřová svíčková. Stejně jako hovězí svíčková i vepřová panenka je sval pod hřbetem."

aple

8. 3. 2013 16:10

Arnold Hagara:Protože se panenka nechávala u páteře a kotlety se sekaly i s panenkou.

JanaDorazinova JanaDorazinova

8. 3. 2013 16:09

Arnold Hagara: Díky za názor;-) a vážím si téhle kritiky. Co bych dodala? Možná bych mohla podotknout, že vepřovou panenku neznám pod jiným názvem, u nás je tak nazvaná i za pultem řezníka a taky to, že ne tak často si ji dopřávám, abych ji uměla na 100%.;-). Je to z mé strany jen experiment a dost důležité pro mne je, abychom to snědli a v rámci možností nám chutnalo a to se stalo..;-) Taky se bez mučení přiznávám, že zdaleka nejsem tak dobrá kuchařka, protože tahle jídla nejsou zrovna mou specialitou. Nikdy si nejsem jistá, že maso bude měkké a tak jen doufám. O hovězím bifteku se raději ani nezmiňuji, ten bych raději nikdy neprznila,:-D musela bych se mu v důsledku něčeho nepovedeného omluvit:-8.

Možná právě proto, že kdysi tyhle lahůdky nebyly běžně k dostání a dnes jsou docela nákladné, je tak často nedělám, abych měla nějakou praxi. Ještě jednou moc děkuji za tenhle komentář;-)

Arnold Hagara

8. 3. 2013 15:56

Ja som fanúšik kulinárskych výtvorov pani Remkovej, ale tentokrát by som recept nehodnotil 10-mi bodmi z desiatich (8,5-9). Myslím si, že bravčová sviečková je dobré mäso samo o sebe a teda nepotrebuje pridávať šampiňóny či anglickú slaninu, ktoré jej, podľa mňa, uberú svoju typickú a ničím nezameniteľnú chuť.
Napriek tomu si dovolím tvrdiť, že recepty pani Remkovej sú na tejto web stránke stále tie najlepšie a zatiaľ nikým neprekonané!

Desí ma názov mäsa "panenka". Podľa mňa je to nedostatok úcty k menu najslávnejšieho československého futbalistu všetkých čias (Antonín Panenka a nie kus mäsa), ktorého gól vo finále Majstrovstiev Európy nielenže nám dal majstrovský titul, ale že položil na kolená mužstvo namyslených Nemcov (dvaja z nich skončili v blázinci...), čo nikto iný z Československa nikdy viac nedokázal (ani ten gól a ani ten blázinec!!!...) a že jeho originálny gól je do dnešného dňa nazývaný ako gól "à la Panenka" na celom svete (dnes niektorí hráči sa odvážia o podobný hazard, aj keď nie vždy s úspechom...).

Prečo sa hovädzia sviečková nenázýva "hovädzia panenka"?
Nie je to preto, že za čias komunistického teroru sa v lepších reštauráciách dal jesť biftek z tohoto mäsa, ale nikdy sa neobjavilo jedlo z bravčovej sviečkovej? Kam išlo toto mäso? Do Sovietskeho zväzu na Brežnevov stôl? Predsa bravčové mäso vždy bolo to najkonzumovanejšie v našich zemiach (okrem obdobia vládnutia primitívneho prezidenta Novotného). Alebo tie komunistické beštie mali viacej rešpektu pred pánom futbalistom Antonínom Panenkom?
Predsa svine (tentokrát mám na mysli len zvieratá...) mali aj vtedy časť, ktorá sa volá sviečková! Čo robili tie svine (tentokrát nemám na mysli tie zvieratá...) s tým mäsom? Prečo som musel čakať až do mojich tridsiatich rokov, aby som toto mäso ochutnal a aj to za hranicami a nie doma?


:-):yes:

JanaDorazinova JanaDorazinova

8. 3. 2013 15:46

Díky, holky:-8

jarka skrobakova

8. 3. 2013 15:08

:-p:yes: panenka moc dobré masíčko :yes::-p

Irule Irule

8. 3. 2013 15:07

Teda Jani, ty tvoje recepty a fotky, no úžasné :yes::yes::yes:
Hned tisknu a vyzkouším :-p a bodík přidávám už teď :yes:

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: veprova panenka recepty vepřová panenka vepřová panenka ve slanině vepřova panenka recept vepřová panenka na slanině vepřová panenka se slaninou a žampiony recepty z vepřové panenky vepřová svíčková panenka recept vepřová panenka na houbách recepty na vepřovou panenku vepřová panenka ve slanině recept vepřová svíčková na žampionech recept na svíčkovou panenku vepřová svíčková ve slanině panenka žampiony vepřová pannenka na žampionech recept na vepřovou panenku svickova ve slanine žampiony na slanině panenka se žampiony

Suroviny: panenka vepřová, žampióny, slanina anglická, cibule, sůl, pepř, olej, mouka hladká, voda

TopRecepty.cz

Vepřová panenka ve slanině na žampionech

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/VZ4W