Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Rýžové pikeletky

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

DlabemeZdrave DlabemeZdrave

Snadný

Suroviny

Porce: 20ks

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 158 kJ /
994 kcal
Bílkoviny21,81 g
Tuky14,04 g
Vláknina6,64 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 132 mg
Sůl0,23 g
Sacharidy191,71 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Do mísy nalijeme vodu, přidáme mléko, olej a fruktosu. Prosejeme mouku, zamícháme, přikryjeme fólií a necháme přes noc v lednici odležet. Ráno vmícháme droždí a dáme odpočívat do tepla na 2,5-3 hodiny. Krok 2: Ve 2 lžících vody rozmícháme kypřící prášek a vmícháme ji do těsta. V čisté míse vyšleháme sníh z bílku a 2 lžic ledové vody. Opatrně zabalíme do těsta. Krok 3: Mísu s těstem přikryjeme a necháme 30 minut v pokojové teplotě. Necháme si rozehřát pánev na mírném plameni, tvoříme malé placičky. Krok 4: Pečeme tak dlouho, až je těsto na povrchu suché s velkým množstvím dírek a otočíme. Než dopečeme zbytek placiček, uchováváme hotové pikeletky v teplé troubě.

Zveřejněno 27. 3. 2013

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rýžové pikeletky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/K7Or

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rýžové pikeletky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/K7Or

Komentáře (3)

Originální recept je na tom stavěný, aby těsto mělo správnou strukturu. Když si všimnete, jsou to malá množství a sníh má v tomto těstě spíše zjemňující funkci, nikoliv kypřící. Ikdyž uznávám, že to droždí mi tam připadá zbytečné a fungovalo by to i bez něj. Příště vyzkouším a uvidím.

:-O Tak koukám, že je to 3x kypřené - droždí, kypřící prášek a sníh z bílků :-O:-)), je to opravdu potřeba???

Tématické fráze:
lečové placičky, rýzová mouka kuchařka, rýžové recepty

Suroviny:
voda, mléko obilné, mouka rýžová, mouka celozrnna pšeničná, fruktóza, droždí sušené, olej, bílek, kypřící prášek bio

Přidat fotografie receptu