Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vajíčka na sardeli

Plněná vejce jsou tradičním, rychlým a chutným předkrmem. Často jsou také součástí slavnostního pohoštění. Uvařené vaječné bílky naplníme krémem ze žloutků, másla a sardelové pasty. Ta dodá pokrmu typickou slanou chuť.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Petulle Petulle

Snadný

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 30 min

45 min (15 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 20 kusů

20kusů

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 417 kJ /
1 056 kcal
Bílkoviny86,80 g
Tuky75,60 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 2,59 g
Sodík 994 mg
Sůl2,10 g
Sacharidy7,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Vajíčka uvaříme natvrdo, zchladíme a oloupeme. Poté je rozkrojíme na poloviny a vydlabeme žloutky zvlášť do mísy. Krok 2: Žloutky smícháme s máslem, sardelovou pastou (tu přidáváme podle chuti) a nasekanou pažitkou. Krok 3: Půlky uvařených vaječných bílků plníme vzniklou náplní. Krok 4: Do pekáčku dáme pár plátků másla, naskládáme na ně naplněná vajíčka a dáme do trouby zapékat asi na 180 °C. Krok 5: Pečeme tak dlouho, dokud žloutky nezačnou zlátnout.

TIP: Top 7: Vaječné rychlovky

Zveřejněno 4. 4. 2013

Poznámka autorky Petulle

Recept je po mé babičce.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vajíčka na sardeli

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/m0OA

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vajíčka na sardeli

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/m0OA

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (7)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Taky občas dělávám, nezapékám, používám ve studené kuchyni.http://www.toprecepty.cz/recept/1872-vejce-se-sard...

Dělávám a mám moc ráda :-)

Je to fakt nečekaně dobrý, chválím:yes:

1974andrea: abych řekla pravdu taky nevím proč se to zapéká, ale vždycky sme to tak dělaly a je to moc dobrý... no nevim každému chutná něco jiného... ;-)

Takiy dělám, bez zapékání. Hm, asi že je to křupavější? Jinak fakt mi uniká smysl, ovšem pažitku bych teda do zapékání nedávala, je to škoda

Já taky jenom plním půlky vajíček touto směsí. Nevím, z jakého důvodu se to zapéká:-/

tohle znám, ale bez zapékání:-O to se v troubě nerozteče, ta náplň:-?

Tématické fráze:
vajíčka recepty, vajicka na pulky, míchaná vajíčka se sardelí, vajíčka recept, sardelová vajíčka, vajíča ze sardeloou pastou

Suroviny:
vejce, pasta sardelová, máslo, pažitka, máslo

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu