Krůtí kari se špenátem

Tanicka Kuchařka:

4 porce Drůbeží maso 12 názorů

Recept si zatím oblíbilo 9 kuchařů
59

Suroviny

500 g krůtího masa
500 g listového špenátu
1 cuketa
1 mrkev
1 červená cibule
2 stroužky česneku
200 ml kokosového mléka
šťáva z půlky citronu
kokosový olej
sůl
pepř
česnek
kari
Recept si zatím oblíbilo 9 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Maso a cibuli nakrájíme, cuketu a mrkvičku si nastrouháme nadrobno.

  2. Na kokosovém oleji nejprve zpěníme cibuli, po chvíli přidáme nastrouhanou mrkev a cca po dvou minutách i maso. Vše bohatě zasypeme kari kořením a zprudka restujeme, aby se maso zatáhlo. Poté přiměřeně osolíme, opepříme, zalijeme kokosovým mlékem, citrónovou šťávou a necháme asi 10 minut zvolna pod pokličkou dusit.

  3. Po této době přidáme na nudličky nastrouhanou cuketu a nakonec listový špenát. Vše společně vaříme ještě asi 5 minut, pokud se nám omáčka zdá příliš řídká, můžeme přidat lžíci strouhaného lněného semínka. Jakmile má jídlo pro nás uspokojivou konzistenci, sporák vypneme a přidáme 2 utřené česneky. Necháme chvíli „dojít“ a rozležet a servírujeme.

Poznámka

http://tankavari.blogerka.cz/Maso/Kruti-kari-se-sp...

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdíleli již 4 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Krůtí kari se špenátem

  • Radulinka6 Radulinka6

    Výborná inspirase,mangold i kokosové mléko mám,až na ten olej.Ale ta volba surovin bude určitě jedlá,ukládám a vyzkouším.:yes:

    Odpovědět

  • socatko socatko

    Holky kokosove mleko je bajecne, moc chutne a hlavne skvele pro ruzne kari omacky a podobne..Zrovna jsem si dneska rikala, co mam delat na veceri - mam maso i to mleko, takze dekuji za napad a uz se tesim, u nas je kari velice oblibena :-8

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

    Také jsem s kokosovým mlékem ještě nic nepřipravovala:-8Moc hezky připravené jídlo:-p+6:yes:

    Odpovědět

  • rozmarynaH rozmarynaH

    magdalenka: Dávám za pravdu. Mangold je mimořádně výnosná zelenina, sklízím jí 5x za sezónu a už u 3. sklizně jej spařím a dám zamrazit do plastových krabiček (asi tak na 5 porcí) do mrazáku. Tak teď jich tam mám asi pro regiment vojáků:-D:-D Ale do nové sezóny se vždycky spotřebuje:-p

    Odpovědět

  • Ivana79 Ivana79

    Magdalenka:no vidíš,to ma nenapadlo:-8Dá sa vlastne aj mraziť ako špenát.Dík za tip:-K

    Odpovědět

  • Tanicka Tanicka(autorka receptu)

    Jana Remkova: To mléko moc doporučuji, já s ním nahrazuji kravské, hodí se do všeho a mají ho snad všude :-)

    Odpovědět

  • Jana Remkova Jana Remkova

    Super kombinace, jen to mléko, no, to jsem ještě nezkoušela;-)

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka

    Ivana79: Ja som si už trochu mangoldu zamrazila...

    Odpovědět

  • Ivana79 Ivana79

    Ukladám:-p:yes:Konečne by som mala kúpiť to kokosové mlieko a tiež spotrebovať mangold,ako Magda;-)

    Odpovědět

  • 1974andrea 1974andrea

    magdalenka:Magdi, tady taky upotřebíš hodně mangoldu;-) http://www.toprecepty.cz/recept/26111-bramborove-k...

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka

    Mne tiež... :yes: urobím s mangoldom!

    Odpovědět

  • 1974andrea 1974andrea

    Tohle by mi chutnalo:-p:yes:

    Odpovědět

1

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo