Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 2 750 kJ / 657 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 26,76 g |
| Tuky | 55,20 g |
| Vláknina | 2,40 g |
| Cholesterol | 137 mg |
| Sodík | 44 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 12,14 g |
Postup přípravy
Každou bramboru prokrojte nožem na tenké plátky tak, že nedokrojíte až dolů.
Vznikne tak jakýsi bramborový vějíř. Krok 5: Jakmile je šalvějové máslo připravené, vyndejte z něj lístky bylinky a pokapejte jím všechny brambory tak, aby se máslo dostalo i do všech mezer. Polovinu lžíce másla si ponechte stranou na pečený česnek. Krok 6: Brambory lehce osolte (kozí sýr je poměrně slaný), sůl by se měla dostat i do zářezů. Krok 7: Kozí sýr nakrájejte na plátky o tloušťce asi tak 1 mm a vložte je do každé druhé mezery v bramboře.
Do zbylých mezer vložte plátky barevných paprik a do tří z nich ještě navíc lístek šalvěje.
Naplněné brambory rozložte do zapékací mísy, přikryjte alobalem, položte mísu na větší plech a vložte do rozpálené trouby. Krok 8: Palici česneku odřízněte vršek tak, aby se odkryly všechny stroužky, přesuňte ji na plát alobalu a pokropte zbylým šalvějovým máslem.
Zabalte do pevného balíčku a přesuňte do trouby na plech k bramborám. Krok 9: Pečte 1 hodinu a 20 minut, odkryjte alobal a ještě 20 minut nechejte v troubě zezlátnout. Krok 10: Česnek bude upečený asi po 30 – 40 minutách, takže ho nezapomeňte zavčasu vytáhnout z trouby.
Upečený česnek vymáčkněte do mísy, ve které si připravíte dip.
Pořádně ho rozmělněte vidličkou na kaši a smíchejte s polovinou kelímku zakysané smetany.
Osolte, opepřete čerstvě mletý pepřem a případně rozřeďte 1 lžící mléka. Krok 11: Podávejte horké, přelité smetanovým dipem, případně dozdobené lístky tymiánu, nebo nasekané pažitky.
Zveřejněno 28. 5. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
"Bramborový vějíř" s kozím sýrem a paprikami
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/JK9o
Moje poznámka
"Bramborový vějíř" s kozím sýrem a paprikami
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/JK9o
Nejnovější recepty
Nivová s ořechy a jablkem
Přidáno před 30 minutami
Pražma královská v solné krustě podle Marka Raditsche
Přidáno před 9 hodinami
Kuřecí karbanátky se sýrem a slaninou
Přidáno před 16 hodinami
Lilek dušený s mrkví na česneku a rajčatech
Přidáno před 22 hodinami
Kapřík podle pánů z Rožmberka s bramborami
Přidáno před 23 hodinami
Losos na pomerančích z pánve
Přidáno 6. 12. 2025 16:10:24
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vepřové na paprice
Misicka77 před 13 minutami
Krémová polévka z pečené dýně s kokosovým mlékem
JarkaST. před 24 minutami
Dýňová polévka mistra kuchaře
Merylas před 25 minutami
Vajíčková pomazánka
Merylas před 26 minutami
Kuře s divokým kořením
Merylas před 26 minutami
Jablíčkové lívanečky
Merylas před 26 minutami
Nejjednodušší kokosky
aninah před 1 hodinou
Indické placky naan z pánve (bez droždí)
Dede. před 1 hodinou
Linecké cukroví
Karolinkaaa před 2 hodinami
Jablečné řezy s pudinkem
Antusa před 2 hodinami
Tématické fráze:
recepty s kozím sýrem,
bramborovy vejiř,
hasselback brambory,
recept s kozím sýrem,
hasselback,
bramborové vějířky,
vějíř z brambor,
brambory hasselback,
brambory plněné kozím sýrem,
brambory vějíř,
brambory naplnene syrem,
plněné brambory vejir,
bramborové vějíře,
bramborový vějíř recept,
vejirove brambory,
brambory plněné smetanou a sýrem v alobalu,
pečené hasselback brambory....,
haselback brambory,
pecene brambory s kozim syrem,
na kozím vršku
Suroviny:
brambory rané,
sýr kozí,
máslo,
šalvěj,
paprika čerstvá červená,
paprika čerstvá žlutá,
paprika čerstvá zelená,
smetana kysaná,
česnek,
mléko,
sůl,
pepř mletý
Komentáře (20)
www.refi-cz.cz/tipy/okouzlete-bramborami-hasselback-navstevniky-sve-restaurace/
a mmch.. krásné foto