Turrón- španělská pochoutka

Bibinka Kuchařka: Bibinka

Moučníky , Ostatní 17 názorů

Suroviny

250 g mandlí
250 g jemného krupicového cukru
3 žloutky
1 bílek
2 lžíce oleje
Recept si zatím oblíbilo 6 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Mandle spaříme, oloupeme, vysušíme, necháme vystydnout a jemně umeleme.

  2. Přidáme cukr, rozšlehané žloutky a dobře promícháme.

  3. Z bílku ušleháme tuhý sníh,který přidáme k mandlové směsi a opatrně promícháme.

  4. Plech vyložíme alobalem, který potřeme olejem a v síle asi 5 mm na ní rozetřeme mandlovou směs.

  5. Přikryjeme dalším poolejovaným alobalem.

  6. Něčím zatížíme- prkénko, závaží ap.,necháme v chladu 3 dny stát.

  7. Poté můžeme Turrón krájet na 6 cm dlouhé a 0,5 cm široké proužky.

Poznámka

Moc dobré mlsáníčko a velmi to chutná i dětem!

Zdroj: recept jsem si přivezla ze Španělska.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 6 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Turrón- španělská pochoutka

  • Bibinka Bibinka(autorka receptu)

    komara:Komaro, tak to by mě mrzelo, pokud by to zůstalo řídké:-( nevím, čím by to mohlo být, při nejhorším ještě můžeš vyzkoušet přidat něco medu, jestli by to zahustil, ale asi to pak bude hodně sladké;-):-p

    Odpovědět

  • komara komara(neregistrovaná)

    Dobry den,
    zkousim vyrobit turron podle vaseho receptu, ale take mi to netuhne. Ted jsem to po 4 dnech dala susit na mirno do trouby. Tak uvidime. Jsem z toho trochu zklamana. Jinak ale hmota chutna samozrejme vyborne. Priste ale zkusim radeji jiny recept.

    Odpovědět

  • lomacka lomacka

    Tak koukám, že to vypadá jako CHALVA,ale ta se dělá ze slunečnicových nebo sezamových semen.Tudíž i toto může být žůžo :yes::-))Ahoj

    Odpovědět

  • medunak medunak

    Tak Turron je v lednici už čtvrtý den a pořád netuhne:-Sdělala jsem to podle návodu a zatížené je to dost, tak nevím, kde je háček...;-(

    Odpovědět

  • vybusna vybusna(moderátorka)

    co som pozerala recepty na turron, tak tam idu len bielku..tu su aj zltka...nuz, bude to asi krajovy recept...to bude asi tak ako s nasimi svieckovymi a ruskymi borscami ;-)
    zakladny recipes som nasla takto

    1 kilo medu
    500 g cukru
    2 vaječne bielky


    1 1 / 2 kila mandle
    1 citrón

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Bibi, ale mrkni sem - tam ten med je mezi základními ingrediencemi ... tím nezpochybňuju tvůj postup, jen si to přečti, no .. nemůže to fakt být tím? Ale tys zas psala, že podle tvého postupu to šlo ...:-/ http://www.spanelsko.info/turron.htm

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka(autorka receptu)

    Výbušná, jak jsem recept dostala, tak to je a mám ho vyzkoušený, proto jsem bezradná, co je špatně, ale med tam opravdu nebyl-mohlo by se to s ním skusit;-)

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka(autorka receptu)

    Ajaj Papričko, to je nějaká zrada:-O, měla jsi to dobře zatížené:-?Teď mě momentálně nic nenapadá, čím by to bylo, když jsem ho dělala bylo to v poho....,není to úplně jako beton, ale dá se to nakrájet a při kousání držet v ruce, to sem z toho blázen;-)

    Odpovědět

  • pipre pipre

    Já se také bojím syrových vajec, ale možná by se na receptu nic nezměnilo, kdybych žloutky vyšlehala s cukrem v páře a delší dobu jako na krém, zchladila a promíchala s mandlemi a sněhem..zkusím to :-)

    Odpovědět

  • vybusna vybusna(moderátorka)

    bibi pocuvaj a nechyba tam med?

    Odpovědět

  • Paprika Paprika

    Bibi - turron neztuhnul ;-(. Nevím, kde udělali soudruzi z NDR chybu. Manžel se tím právě cpe lžičkou, a vrní blahem.:-p Chuťově je to skvělé, ale konzistence je obdobná, jako když jsem to do lednice dávala. :-//

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Jsem zvědavá na chuť, tak ji prozkoumej a popiš ;-):-p

    Odpovědět

  • Paprika Paprika

    Takže Bibi - turrón tuhne. na tenhle recept mně manžel ukecává už hodně dlouho, ale mně se tam moc nelíbí to syrové vejce:-// - dala jsem kupované, ty jsou snad kontrolované. No uvidím, jestli to dám i dětem. V každém případě dám za 3 dny fotku, jak to dopadlo.;-)

    Odpovědět

  • mamininka mamininka(neregistrovaná)

    taky máme rádi Turon, vozíme si ho ze Spanělska na každé vánoce, ale jen koupené, mají tam mnoho druhů a je to pro ně obdoba našeho cukroví, ale sama si ho udělat, tak to jsem nikdy nezkoušela, jsi šikovná moc!:-D:yes:

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka(autorka receptu)

    Papričko nepeče. V tom chladnu to jako ztuhne, ale ne jako prkno. Je to faktická dobrůtka:-p, i když to nevypadá, k čemu bych to přirovnala....možná malinko k marokánkám- ty se sice pečou, ale chutí by to bylo nejblíž.
    Já vůbec od narození nemusím sladké, ale tohohle bych se tam bývala ujedla, proto jsem si vyžebrala ten recept:-)):-D a děti, ty to tam mlsaly na kila;-)

    Odpovědět

Předchozí 1 2

Tématické fráze: španělské cukroví španělské vánoční cukroví španělský turon turon recept španělské vánoce recept na turon turon španělsko mandlovy turon turron-recept chalva slunečnicová recept turón cukroví turon-recept slunečnicová chalva recept mandlové turron turon recepty cukroví turon cukroví z bílků beton turon pochoutka španělsko turón španělské turony

Zapomněl/a jsem heslo