Jahodovo-rebarborový džem
Máte přebytky jahod a rebarbory? Zkombinujte obě chutě ve výborné marmeládě a připravte se tak na zimu. Marmeláda chutná skvěle jen tak na krajíci chleba s máslem, nebo ji můžete použít při přípravě moučníků.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 11 228 kJ / 2 684 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 7,90 g |
| Tuky | 2,10 g |
| Vláknina | 23,00 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 19 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 646,80 g |
Postup přípravy
Krok 1: Jahody a rebarboru omyjeme a očistíme.
Krok 2: Jahody a rebarboru nakrájíme na kousky, podlijeme troškou vody, přidáme asi 100 g cukru a prudce vaříme 25 minut. Přidáme Gelfix smíchaný s trochou cukru, chvilku za stálého míchání povaříme.
Krok 3: Přidáme zbytek cukru a vaříme asi 15 minut, než se cukr rozpustí. Pořád musíme míchat, aby se džem nepřipálil.
Krok 4: Nakonec přidáme kyselinu citronovou a povaříme asi 10 minut.
Krok 5: Marmeládu nalijeme do čistých a nahřátých sklenic, otřeme hrdla, zavíčkujeme a zavaříme na 85 °C asi 20 minut.
Zveřejněno 4. 8. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Jahodovo-rebarborový džem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mkZr
Moje poznámka
Jahodovo-rebarborový džem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mkZr
Nejnovější recepty
Bramborová roláda plněná mletým masem
Přidáno před 8 hodinami
Nepečená kávová zrna podle Ivety Fabešové
Přidáno před 12 hodinami
Grinchův elixír
Přidáno 20. 12. 2025 16:30:01
Mleté karbanátky z horkovzdušné fritézy
Přidáno 20. 12. 2025 13:16:10
Fíkové kostky
Přidáno 20. 12. 2025 13:01:11
Kuřecí prsa ve slanině a nízkosacharidový salát (vhodné pro diabetiky)
Přidáno 20. 12. 2025 12:19:24
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Marokánky - měkké a vláčné
Josi_25 před 23 minutami
Bramborová roláda plněná mletým masem
BinaSa před 53 minutami
Ořechové řezy děda
nenutilova68 před 1 hodinou
Domácí vánočka
Slaninova.L. před 1 hodinou
Křupavé vafle se zmrzlinou
janakrejzarova před 1 hodinou
Sekaná pečeně
bobnak před 3 hodinami
Pařížské řezy jednoduché
Koffi před 3 hodinami
Zapečené těstoviny s mletým masem a žampiony
jindrastec před 3 hodinami
Přírodní řízek z krůtího masa
Rabio před 3 hodinami
Tématické fráze:
jahodovo rebarborový džem,
jahodovy džem s rebarborou,
rebarborový džem s jahodami,
jahodový džem s rebarborou recept,
jahodova marmeláda s rebarborou,
džem z rebarbory a jahod,
jahodovorebarborový džem,
marmeláda z rebarbory s jahodami,
jahodovo rebarborová marmelada,
rebarborovo jahodovy dzem,
rebarborový džem,
marmeláda z jahod a rebarbory,
dzem z jahod a rebarbory,
jahodovo-rebarborový džem,
marmeláda z rebarbory a jahodami,
džem jahody s rebarborou,
jahodovo rebarborová marmeláda recept,
džem jahody a rebarbora,
marmeláda jahody a rebarbora,
marmeláda z rebarbory a jahod
Suroviny:
jahody,
rebarbora,
cukr krupice,
gelfix,
kyselina citronová
Komentáře (6)