Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 572 kJ / 137 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 3,50 g |
Tuky | 0,18 g |
Vláknina | 3,85 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 11 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 28,35 g |
Postup přípravy
Krok 1: Do hrnce si dáme vařit zelí, ponořené ve vodě, přidáme kuličky pepře, bokový list, trochu soli, nové koření a vaříme do změknutí zelí, cca 15 minut, přilijeme smetanu a mléko.
Krok 2: Zahustíme moukou rozkvedlanou v mléce. Převaříme.
Krok 3: Přihodím nakrájené houby a klobásu, majoránku (u nás doma se majoránkou nešetří) a necháme provařit.
Krok 4: Podle chuti osladíme, nebo naopak přidáme ocet - jak kdo rád.
Zveřejněno 23. 1. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kyselica
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/v23m
Moje poznámka
Kyselica
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/v23m
Nejnovější recepty
Plněná kuřecí prsa na pórku
Přidáno před 12 hodinami
Rybí závitek z makrely
Přidáno před 12 hodinami
Salát s řapíkatým celerem a pomerančem
Přidáno před 12 hodinami
Cuketové knedlíky a cuketové zelí
Přidáno před 13 hodinami
Koláčky s tvarohem a kiwi
Přidáno před 13 hodinami
Kuskus s restovanou zeleninou a žampiony
Přidáno před 13 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Nadýchaná piškotová roláda
lunav1 před 14 minutami
Kuřecí naložené, v jednom pekáčku upečené
fossa před 2 hodinami
Vepřová plec pečená pomalu společně s bramborami a mrkví
Suumaa před 11 hodinami
Jahodové řezy se smetanou a želatinou
Martina5672 před 11 hodinami
Dort z palačinek
Martina5672 před 11 hodinami
Řezy raffaelo
Martina5672 před 11 hodinami
Tažený štrúdl
Lenuus před 11 hodinami
Jablkový perník
collins před 13 hodinami
Přírodní kotlet s žampiony
DavidVolvo před 15 hodinami
Vepřový pörkölt s nokedli
caprioli před 16 hodinami
Tématické fráze:
kyselica,
kyselica recept,
kyselice,
vanočni kyselica,
slovenská kyselica,
recept kyselica,
slovenská kyselica recept,
polevka kyselica,
kyselica polévka,
kyselice recept,
recepty kyselica,
kiselice,
recept kyselice,
nejlepší kyselica,
houbová kyselica,
kysalica,
kyselica polévka valašská,
kyslica,
recept na kyselicu,
kyselica recepty
Suroviny:
zelí kysané,
klobása,
houba hřib,
sůl,
pepř,
bobkový list,
koření nové koření,
majoránka,
mouka,
mléko,
smetana,
brambory
Komentáře (17)
No, možná přijdu o životní zážitek, ale nevyzkouším!
Podle známého "Podporujte svého šerifa" jsem u zelináře koupil kysané zelí... Při zmínce co budu vařit, pán nahodil ksicht určitě kyselejší než to zelisko
Doma mám pouze nakládané žampiony (jsou výýýborné
Korunu všemu nasadila paní casinová: Při zmínce co budu vařit, tak zezelenala (před 22:00 komentář nelze publikovat a na gastrofóru už vůbec ne)
Tož tak
Je to sice taková Babi.ovina, ale pochutnali jste si patrně právě proto, že jste udělala úkrok stranou s těmi sušenými houbami
Přijde mi, že v polévce jsou sušené houby vs. nakládané houby jako nebe a dudy
***
V týdnu (snad) stihnu vyzkoušet podle tohoto rcp
Kdysi mi kolegyně napsala: "Nemusím přece zkoušet každou pitomost která se tu objeví..."
No, neříkám tak ani tak leč obávám se, že na její slova dojde