Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Andělsky nadýchaný perník

Perník je velmi jednoduchý a rychlý moučník, který nejčastěji připravují maminky k nedělní snídani. Tento recept obsahuje povidla a vlašské ořechy, které výslednou pochoutku dokonale provoní a zvláční. Nakonec stačí perník už jen posypat moučkovým cukrem a začít servírovat.

Hodnocení receptu je 5,0 (883×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 40 min

60 min (20 min příprava + 40 min tepelná úprava)

26. 1. 2009 21:12

Suroviny

Nutriční hodnoty

Energie30 857 kJ / 7 375 kcal
Bílkoviny131,01 g
Tuky299,77 g
Vláknina44,74 g
Cholesterol 548 mg
Sodík 550 mg
Sůl1,88 g
Sacharidy1 015,90 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Perník můžeme rozříznout a promazat marmeládou, džemem nebo krémem. Ale je báječný i bez promazání, jiný už nepřipravuji. Občas jej vylepším čerstvým sezónním ovocem, které nakrájím na kousky. Výborné jsou meruňky nebo broskve

Recept mám od své kamarádky Renaty.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Bibinka Bibinka

31. 10. 2017 11:21

Jituna: to mě vždycky moc potěší-děkuji ;-):yes:

Jituna

31. 10. 2017 11:03

Perník jsem dělala několikrát a je výborný!!:yes:

Štěpánka

10. 10. 2017 12:52

Že začátku jsem byla maličko skeptická prze co si nenavážím přesně podle váhy tak si nejsem jistá že to bude vypadat tak jak má. Ale zkusila jsem to přesně podle receptu a jsem nadšená. Děkuji za báječný recept<3 :-K :yes:

Lenunka Lenunka

1. 10. 2017 16:42

xvitko13: smíchám sypké, tekuté naliji doprostřed a prošlehám vše 2 min metličkama - někdy ani nepatlám šlehač a promíchám to normálně metlou v ruce - a dávám jen ten prášek do perníku:-), jinak když ho nemám, taky dávám normální prášek a perníkové koření, takže tím by to být nemělo

MarcelaPa

1. 10. 2017 14:20

xvitko13: tak nějak, sypké suroviny smíchám vařečkou a mokré metličkou a ty mokré pak vliji do sypkých surovin a smíchám vařečkou. A možná by to nechtělo otevírat troubu. A také dávám 1 kypřící prášek do pečiva a 1 prášek do perníku. A už musím přestat, fušuju Bibince do řemesla.:-p;-)
Nebojte, ono se to povede, zkuste to podruhé.:yes: Držím pěsti.

xvitko13

1. 10. 2017 14:09

MarcelaPa: A ještě se ujistím, ty tekuté ingredience (mléko, vejce, olej, med) rozšleháte ručním šlehačem, ty sypké (mouka, cukr..) jen třeba lžící a pak to vše spojíte např. vařečkou nebo opět šlehačem šleháte? Děkuji, ale opravdu by mě zajímalo, kde se stala chyba. Perník tu sice máme, jíme ho, ale není to ono, když je zdrclý namísto nadýchaného... :-(

MarcelaPa

1. 10. 2017 13:58

Lenunka: já vím, xvitko13 dala 1 prášek do pečiva a perníkové koření, ale v receptu je 1 prášek do pečiva a 1 prášek do perníku. Perník peču podle receptu již několik let a je vždy vynikající.

xvitko13

1. 10. 2017 13:50

MarcelaPa: Nene, nespletla. Já jsem měla doma akorát obyč kypř. prášek (kypř. pr. do perníku jsem totiž neměla), tak jsem prostě dala jen jeden a pak perníkové koření jako na ochucení. Nevím, tak příště možná zkusím 2xkypř. prášek.

xvitko13

1. 10. 2017 13:47

Lenunka: Dobrý den, a vy teda všechny ty ingredience, co jsou v receptu, dáte do mísy a pak 2 min prošleháte a hotovo? Chápu to tak správně? Příště to taky takto udělám...Jinak je pravda, že tu troubu jsem tak 3x otevírala a kontrolovala jestli už je hotový. Ale když jsem se dívala do trouby jen za okýnkem, tak ani ze začátku nenaskočil, nenafouknul :-(

Lenunka Lenunka

30. 9. 2017 23:45

MarcelaPa: xvitko13 psala že dala perníkové koření i prášek do pečiva:-)

MarcelaPa

30. 9. 2017 22:43

xvitko13: já bych řekla, že jste si spletla perníkové koření s práškem do perníku. Je to velký rozdíl, perníkové koření je čistě jen koření, těsto nenakypří, ale prášek do perníku je kypřící.

Lenunka Lenunka

30. 9. 2017 21:54

Já myslím, že práškem to nebude, perník jsem pekla a byl výborný, ale s dvěma práškama se až dost drobil tak už peču jen s jedním a nikdy se mi nezdrcl, spíš to bude přešleháním těsta, když se to přežene tak vzduch pak uteče rychle ven a těsto se zdrcne. Krátce bych prošlehala tekuté ingredience bez oleje a olej a sypký zbytek bych jen zamíchala (já teda naházím do mísy vše a prošlehám krátce cca 2 min max, jen co se to spojí). Taky je potřeba dávat těsto do vyhřáté trouby a prvních 15-20 min ji neotvírat.:-)

Bibinka Bibinka

30. 9. 2017 20:24

xvitko13: Já si myslím, že opravdu chybí ten druhý prášek do pečiva, marně se to nepíše, že se dají dva, proto je pak krásně měkký a vysoký, Jinak nevím, čím jiným by to mohlo být, někdy také moukou, ale tady si to nemyslím. Po druhé dej dva prášky a uvidíš:yes:

xvitko13

30. 9. 2017 17:01

xvitko13: jinak v jedné misce jsem si lžící promíchala ty sypké ingredience a v druhé misce olej, mléko, vejce atd....Potom jsem to spojila vše a zašlehala ručním šlehačem. Tak nevím jestli to mohlo způsobit tohle? Ráda perník upeču znovu, pokud mi někdo poradí, co jsem udělala špatně, protože tolik kladných recenzí, to není možné že se mi tak nepovedl :-D

xvitko13

30. 9. 2017 16:53

Tak já perník dnes pekla a dost mě teda mrzí, že se mi nepovedl - zhrcnul se mi v troubě a vůbec není nadýchaný :-( moc mě to mrzí, protože nevím kde jsem udělala chybu. Dala jsem tedy jen 1 kypřící prášek do pečiva + perníkové koření a těsto jsem šlehala mixerem, napadá vás kde je zakopaný problém? Děkuji :-)

1 11 12 13 14 15 93

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: perník recept perník recept na perník perník na plech recept perník nejlepší domácí perník na plech pernik na plech recept domácí perník na plech recepty perník nejlepší perník recept pernik na plech perník recepty top recepty perník recepty na perník dobrý perník výborný perník nejlepší perník na plech domácí perník recept na dobrý perník recept na perník na plechu

Suroviny: mouka hladká, mouka polohrubá, mléko, olej, cukr, pudink čokoládový, vejce, prášek do perníku, prášek do pečiva, cukr vanilkový, kakao, povidla švestková, skořice, ořechy vlašské, poleva čokoládová

TopRecepty.cz

Andělsky nadýchaný perník

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/R6zq

Naposledy jste si prohlédli