Andělsky nadýchaný perník
Perník je velmi jednoduchý a rychlý moučník, který nejčastěji připravují maminky k nedělní snídani. Tento recept obsahuje povidla a vlašské ořechy, které výslednou pochoutku dokonale provoní a zvláční. Nakonec stačí perník už jen posypat moučkovým cukrem a začít servírovat.
Suroviny pro 1 plech
1 plech
Nutriční hodnoty
Energie | 30 857 kJ / 7 375 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 131,01 g |
Tuky | 299,77 g |
Vláknina | 44,74 g |
Cholesterol | 548 mg |
Sodík | 550 mg |
Sůl | 1,88 g |
Sacharidy | 1 015,90 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Perník můžeme rozříznout a promazat marmeládou, džemem nebo krémem. Ale je báječný i bez promazání, jiný už nepřipravuji. Občas jej vylepším čerstvým sezónním ovocem, které nakrájím na kousky. Výborné jsou meruňky nebo broskve
Recept mám od své kamarádky Renaty.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
10. 7. 2017 17:27
Díky za skvělý recept, už ho nějaký čas peču, ale až teď jsem se dostala k pochvale. Lepší perník jsme nejedli.
3. 7. 2017 09:16
Miluska88: Miluško, to mám radost, že perník tak chutnal-skvělé
2. 7. 2017 11:07
Super recept, nejlepší co jsem kdy zkoušela, jen se po něm zaprášilo
10. 6. 2017 22:08
Veronika: Verunko, nemáte zač děkovat, mě těší, že Vám všem chutná
10. 6. 2017 13:46
Perník dělám už po několikáté, vždy se povede, je snadný a opravdu všem mooooc chutná! Děkuji za recept
21. 5. 2017 08:57
Geiss: děkuji
20. 5. 2017 16:35
Zatím nejlepší perník...
18. 5. 2017 21:31
Klára: Klárko, je to celkem jedno a nic se nestane, tak buď dobře promíchej, nebo prošlehej na pomalejší chod
18. 5. 2017 05:15
Ahojte mám takový menší dotaz jsem začátečnice 15 let tu tekou směs přidám do té sypké a jen zamíchám? Nebo musím pak vše vyšlehat mixerem. Děkuji Klára
16. 5. 2017 08:50
Meggi: Meggi, děkuji za odborný výklad
14. 5. 2017 17:18
Fiiiha,koukam,u ceho se cesky narod dokaze tak detinsky pohadat Jako v materske skolce
Ale jde o recept,a za mne je to supr pernik!Chutna jako pernik,davam oba prasky ,i do perniku(kdyz ho zrovna doma mam) ,prdlo pec nemusim,ted uz zde mame rovnou v mouce na peceni.Davam i lzicku medu a cit.kuru,tu davam do vsech trest uz leta..Jako cukrarka-kucharka uz 32r.,jsem si jista,ze pud.prasek ma svuj smysl.Nejsem chemik,ale je tam k necemu Patrat k cemu nehodlam,to necham na jine rejpalky -nactilete asi?
Kdyz zrovinka mam,pridam ho.Kdyz ne,je taky vysledek supr.Povidla v Uk moc nesezenu,jedine polsky,tak do testa prdnu 3lzicky jakekoliv kvalitni skvele ang.marmelady..Dnes byla z cerneho rybizu.Dovnitr davam treba i rozinky,mandle(ty dneska).A ze je vysoky?To tedaa,a paradne,ikdyz ho davam na velky plech,nadherne nabehne,a nam to nevadi,naopak,vsak kolac je lepsi poradny,nez tenka placka(to by jste tady zas psali/y,ze je nizka Jde jen o recept,sikovne ruce,kapku te cukrarske zkusennosti a selsky rozum.Taky kazda mouka jinak prijma tekutiny,takze nekdy davam i vice mleka.PremysletJde jen o peceni,a ne o zivot.A kdyz nejde o zivot,tak jde o...nicKomu nesmakuje,at ho nepece a najde jiny ,misyo psani nesmyslu a urazeni jinych,snad Vam neni nact..Kdyz kuknete recepty na perniky,je to vzdy skoro stejny. Za mne bodiik
Ale jde o recept,a za mne je to supr pernik!Chutna jako pernik,davam oba prasky ,i do perniku(kdyz ho zrovna doma mam) ,prdlo pec nemusim,ted uz zde mame rovnou v mouce na peceni.Davam i lzicku medu a cit.kuru,tu davam do vsech trest uz leta..Jako cukrarka-kucharka uz 32r.,jsem si jista,ze pud.prasek ma svuj smysl.Nejsem chemik,ale je tam k necemu Patrat k cemu nehodlam,to necham na jine rejpalky -nactilete asi?
Kdyz zrovinka mam,pridam ho.Kdyz ne,je taky vysledek supr.Povidla v Uk moc nesezenu,jedine polsky,tak do testa prdnu 3lzicky jakekoliv kvalitni skvele ang.marmelady..Dnes byla z cerneho rybizu.Dovnitr davam treba i rozinky,mandle(ty dneska).A ze je vysoky?To tedaa,a paradne,ikdyz ho davam na velky plech,nadherne nabehne,a nam to nevadi,naopak,vsak kolac je lepsi poradny,nez tenka placka(to by jste tady zas psali/y,ze je nizka Jde jen o recept,sikovne ruce,kapku te cukrarske zkusennosti a selsky rozum.Taky kazda mouka jinak prijma tekutiny,takze nekdy davam i vice mleka.PremysletJde jen o peceni,a ne o zivot.A kdyz nejde o zivot,tak jde o...nicKomu nesmakuje,at ho nepece a najde jiny ,misyo psani nesmyslu a urazeni jinych,snad Vam neni nact..Kdyz kuknete recepty na perniky,je to vzdy skoro stejny. Za mne bodiik
8. 5. 2017 09:27
Lenunka: Lenunko, povedl se krásně a máš ho ozdobený zimě
7. 5. 2017 17:04
paráda. dovoluji si přidat bodík a foto
3. 5. 2017 09:00
Pavla Šedová : To jsem moc ráda
2. 5. 2017 16:25
Tak jsem dělala s vanilkovým pudinkem. Byl luxusní, jen se po něm zaprášilo. Určitě budu dělat znovu.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Křenový dip
Přidáno před 5 hodinami
Domácí skořicové vafle
Přidáno před 7 hodinami
Krůtí prsa na sušených hříbkách s italskými těstovinami
Přidáno před 7 hodinami
Banánovo-jablečné dortíky s jogurtovým krémem
Přidáno před 8 hodinami
Dip z kečupu a majonézy
Přidáno před 9 hodinami
Karbanátky z vepřové plece
Přidáno před 22 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Peřinková buchta s pudinkem
LucieLP uvařila před 1 hodinou
Hrnková bublanina s ovocem a drobenkou
Katerina98 uvařila před 2 hodinami
Brambory dušené na másle
Robyjika uvařila před 3 hodinami
Rybízový hrnečkový koláč s drobenkou
Madleova uvařila před 3 hodinami
Kapustová polévka s červenou řepou
ing.zdenek.trojan@seznam.cz uvařila před 3 hodinami
Polská omáčka s vepřovým jazykem
daninako uvařila před 4 hodinami
Lahodné kuře-pečené v marinádě
Jan Nemec uvařila před 4 hodinami
Hlávkový salát se škvarečky
dexulka uvařila před 4 hodinami
Gnocchi s kuřecím masem, špenátem a sýrovo-smetanovou omáčkou
Zdenka13 uvařila před 4 hodinami
Kynuté jahodové knedlíky
Jamca uvařil před 4 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
7 tipů, jak na nejlepší bublaninu: Důležitý je druh těsta i ovoce a taky správná teplota trouby. Co ještě nepodcenit?
Co dobrého upéct na chalupě? Třeba hrníčkový perník. Je snadný, rychlý a moc dobrý
10 nejlepších moučníků nejen na neděli: Upečte si andělský perník, šlehačkovou bábovku nebo moravské koláčky!
Další recepty
Tématické fráze: perník recept perník recept na perník perník na plech recept perník nejlepší domácí perník na plech pernik na plech recept domácí perník na plech recepty perník nejlepší perník recept pernik na plech perník recepty top recepty perník recepty na perník dobrý perník výborný perník nejlepší perník na plech domácí perník recept na dobrý perník recept na perník na plechu
Suroviny: mouka hladká, mouka polohrubá, mléko, olej, cukr, pudink čokoládový, vejce, prášek do perníku, prášek do pečiva, cukr vanilkový, kakao, povidla švestková, skořice, ořechy vlašské, poleva čokoládová, kokos, ořechy mleté
Andělsky nadýchaný perník
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/R6zq
1383 názorů