Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Andělsky nadýchaný perník

Perník je velmi jednoduchý a rychlý moučník, který nejčastěji připravují maminky k nedělní snídani. Tento recept obsahuje povidla a vlašské ořechy, které výslednou pochoutku dokonale provoní a zvláční. Nakonec stačí perník už jen posypat moučkovým cukrem a začít servírovat.

Hodnocení receptu je 5,0 (883×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 40 min

60 min (20 min příprava + 40 min tepelná úprava)

26. 1. 2009 21:12

Suroviny

Nutriční hodnoty

Energie30 857 kJ / 7 375 kcal
Bílkoviny131,01 g
Tuky299,77 g
Vláknina44,74 g
Cholesterol 548 mg
Sodík 550 mg
Sůl1,88 g
Sacharidy1 015,90 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Perník můžeme rozříznout a promazat marmeládou, džemem nebo krémem. Ale je báječný i bez promazání, jiný už nepřipravuji. Občas jej vylepším čerstvým sezónním ovocem, které nakrájím na kousky. Výborné jsou meruňky nebo broskve

Recept mám od své kamarádky Renaty.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Bibinka Bibinka

29. 3. 2013 19:36

beruška:o žádném jídle správná kuchařka neříká, že je "hnusné", protože spoustě lidem může chutnat a co člověk, to jiná chuť:-p a dost bych se divila, že by někdo k tomu perníku měl takovou averzi, tak příště vol aspoň jiná slova;-)

Babajaga

29. 3. 2013 19:06

Toto je hódně muziky za málo práce!! Upekla jsem na klasický plech jednu dávku a pro tchýni speciálně poloviční do dortové formy, slazenou náhradním sladidlem, protože je diabetik. Je zajímavé, že s normálním cukrem bylo těsto řidší a lépe na plechu vyběhlo. Nicméně tchýně se taky olizovala až za ušima, přestože ho měla krapet méně nadýchaný.
Celá rodina se shodla, že je naprosto vynikající:-p:-p. Nechápu, jak může někomu nechutnat..kdo rád perník, ten si ho zamiluje a kdo nerad perník, ať si upeče něco jiného;-)Poslala bych bod, ale nerada se kdekoli registruji. Tak alespoň pěkně děkuji:-K:yes::yes::yes:

beruška

29. 3. 2013 17:34

toprecepty.cz
zaujal mě recept na andělský nadýchaný perník. nadýchaný opravdu je, ale bohužel nic hnusnějšího jsem snad co se týče různých perníků nejedla !!!! ztráta času a hlavně škoda peněz :no::no::no:

Jana Janouskova

27. 3. 2013 20:04

Nejlepší perník, který jsem kdy dělala:-K,moc děkuji za receptík:yes::yes::yes::yes:

Martina

27. 3. 2013 15:28

Bohužel se mi drobí jak potvora:-(že by méně oleje?:-((:-//

e.v.a.

27. 3. 2013 14:35

Omlouvám se, úplně jsem jej přehlídla :-) Už si ho jdu do receptu dopsat :-)

e.v.a.

27. 3. 2013 13:39

Cocoska: Můžu se jen zeptat, žádné jiné koření tam nepřijde? Stačí jen ta skořice? Mám pořád nutkání sypnout tam perníkové koření :-8

Cocoska

25. 3. 2013 21:19

Bibinka:To tedy se mi povedl Bibinko, právě likvidujeme poslední kousky-pekla jsem už v sobotu, měli jsme návštěvu... Vypadalo že ho je moc, ale je pryč:-O;-)A budu brzo dělat znovu;-), všem móc chutná:yes:díky za dokonalý recept:yes::-K

Bibinka Bibinka

25. 3. 2013 20:31

Cocoska:Cocosko, potěšila si mě, že jsi perník prubla-díky:yes: Máš ho moc pěkný a povedl se ti suprově:yes:

Cocoska

25. 3. 2013 20:15

Coby registrovaný nováček považuji za povinnost prubnout nejlépe hodnocený recept za historii těchto stránek. Přestože perník jsem moc nemusela, zabouchla jsem se do té fotečky, kde je jen pocukrovaný a... je to famózní ňamina, je opravdu nádherně vysoký, nadýchaný, výrazná chuť:-*hmmmm:yes:přidávám další bod:-Ka fotečku;-)

Sejbova

23. 3. 2013 10:54

Nejlepší perník jaký jsem kdy dělala, je vynikající. Dělala jsem ho do formy od bábovky a do malého pekáčku. Polevu jsem nepoužila, my jí moc nemusíme.Perník jsem nerozkrajovala, přišlo mi to zbytečné.

Bibinka Bibinka

22. 3. 2013 18:34

JitkaS:Jitko, ten plech je lepší mít vyšší a já ho dělám z 250 ml hrníčkem, někdy z 200 ml hrníčkem-tak si vyber;-)neboj, nevyleze ti to jako "hrnečku vař", ale je nadýchaný a vyšší.

Evušo a Evííku, moc vám děkuji, potěšilo mě to a je to pro mne ta nejlepší odměna:-K;-)

Eviik

22. 3. 2013 18:22

Přidávám se k pochvale, perník je výborný, chtěla jsem ho rozkrojit a promazat marmeládou a polít čokoládou, ale nestihla jsem to, pustili jsme se do něj jen tak :-D Fakt výborný :yes:

JitkaS JitkaS

22. 3. 2013 15:56

Prosím, jak velký hrnek používáte:-? Aby mi nepřetekl z pekáče:-D Děkuji:-K

evuska

20. 3. 2013 23:01

zdravím všechny kuchařinky a kuchaře, dnes jsem opět pekla tento luxusní perníček a je naprosto úžasný :-)) Přítel za chvíli přijde z odpolední a myslím, že se na něj hned vrhne. Děkuji za tento recept na perníček je famózní!!!:-K

1 40 41 42 43 44 93

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: perník recept perník recept na perník perník na plech recept perník nejlepší domácí perník na plech pernik na plech recept domácí perník na plech recepty perník nejlepší perník recept pernik na plech perník recepty top recepty perník recepty na perník dobrý perník výborný perník nejlepší perník na plech domácí perník recept na dobrý perník recept na perník na plechu

Suroviny: mouka hladká, mouka polohrubá, mléko, olej, cukr, pudink čokoládový, vejce, prášek do perníku, prášek do pečiva, cukr vanilkový, kakao, povidla švestková, skořice, ořechy vlašské, poleva čokoládová

TopRecepty.cz

Andělsky nadýchaný perník

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/R6zq