Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Andělsky nadýchaný perník

Perník je velmi jednoduchý a rychlý moučník, který nejčastěji připravují maminky k nedělní snídani. Tento recept obsahuje povidla a vlašské ořechy, které výslednou pochoutku dokonale provoní a zvláční. Nakonec stačí perník už jen posypat moučkovým cukrem a začít servírovat.

Hodnocení receptu je 5,0 (883×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 40 min

60 min (20 min příprava + 40 min tepelná úprava)

26. 1. 2009 21:12

Suroviny

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie30 857 kJ / 7 375 kcal
Bílkoviny131,01 g
Tuky299,77 g
Vláknina44,74 g
Cholesterol 548 mg
Sodík 550 mg
Sůl1,88 g
Sacharidy1 015,90 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Perník můžeme rozříznout a promazat marmeládou, džemem nebo krémem. Ale je báječný i bez promazání, jiný už nepřipravuji. Občas jej vylepším čerstvým sezónním ovocem, které nakrájím na kousky. Výborné jsou meruňky nebo broskve

Recept mám od své kamarádky Renaty.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Bibinka Bibinka

27. 9. 2012 19:48

aisha: Aiso, to mám radost, že tak chutnal a těší mě, že se můj recept dostal tak daleko a já ti děkuji, že jsi ho upekla:yes:;-) Jinak vítej na Topkách a ať se ti tu líbí...jsi tu od května, ale ještě jsem tě tu neviděla;-):-K

aisha

27. 9. 2012 17:13

Uzasne dobry pernik. Chutnal cele rodine a kazdemu, kdo ochutnal. Ziji v arabskem svete, Arabove miluji preslazene moucniky, proto jsem pernik po vytahnuti z trouby polila trochou ateru (sirup - svarena voda s cukrem) a za chvilku nezbyl ani kousek.

Bibinka Bibinka

25. 9. 2012 21:25

michalam:Míšo, vítám tě v naší Topkové rodině jako nového člena a přeji ti, aby se ti tu s náma líbilo;-):-K
Díky za vyzkoušení perníku, doufám, že u vás zdomácní když tak chutná...z toho mám velkou radost:yes:;-)

michalam michalam

25. 9. 2012 20:54

Přítel prohlásil, že Váš perník je přímo božský, musím se přidat,je naprosto skvělý. Během odpoledne nezbyl ani kousek :-)

Bibinka Bibinka

21. 9. 2012 10:28

kulisek: Kulíšku, to jsi mě teda dvojnásobně potěšila...že chutnal a že si se zaregistrovala-díky:yes:
Jinak tě samozřejmně vítám do Topkové rodiny jako nového člena a přeji ti, aby se ti u nás líbilo;-):yes:

kulisek

21. 9. 2012 10:18

Bibinko, moc děkuji za skvělý recept,:-) je to paráda :yes:, jen se po něm zaprášilo:-D. Já jsem přidala nakyslejší višňový džem a místo prášku do pečiva dala do perníku. Rychlý, snadný, pekla jsem ho na 125 cca 40 minut a byl ťip ťop. Dokonce jsem se i zaregistrovala, abych mohla také dát bodík :-).

Bibinka Bibinka

20. 9. 2012 09:47

kawalirka:Kawalírko,kde je chyba netuším, ale mohlo by to být v troubě...každému jeho trouba peče jinak a myslím, kdybys přidala 5 minut, bylo by vše v pořádku. Někdo ho může mít naopak hotový za 30 min., pokud by ses držela receptu, tam je na pečení 40 min.:-!, chce to si troubu vychytat. Je mi to líto, ale podruhé to bude jistě dobré-držím palce ať se povede:yes:;-)

kawalirka

20. 9. 2012 09:24

Včera jsem pekla tento perník, ale nevím kde se stala chyba, nebo jestli to tak má být.Chutově je dobrý, ale při rozkrájení se zdál sirový.Přitom jsem ho pekla 35min na 180stupnu a podle špejle byl upečený:-! Tak by mě zajímalo jestli struktura toho perníku má být jiná než u normálního :-//

Pavla

19. 9. 2012 14:45

Pekla jsem ho podle tohoto receptu poprvé. Neměla jsem doma pořádné kakao, jen klasické Granko...tak jsem ho tam dala víc,aby byl perník pěkně hnědý. Když jsem nalila těsto do plechu, tak jsem si říkala, že to mi určitě uteče, ale nestalo se :-) Perník chutnal a je super :-) Děkuji za recept :yes:

Dáša

19. 9. 2012 12:56

mám tu pochoutku v troubě a voní celým bytem.rodina brouzdá okolo a nemohou se dočkat :-)

Comtesca Comtesca

17. 9. 2012 17:25

Zaujal mě tento receptík na perník a hned jsem se do něj pustila. Použila jsem domácí meruňkovou marmeládu. Odpoledne mi došla návštěva a musela jsem po chvíli plech schovat, jinak by perník celý snědli. I tak mi zůstala necelá polovina :D Moc výborný dávám 1* :yes:;-)

Bibinka Bibinka

17. 9. 2012 14:41

Jana:Jani, nejlepší jsou povidla, ale pokud je nemáš, je úplně jedno které tam dáš a žádnýma nic nezkazíš neboj;-) jde jen o příchuť, tak klidně i tu rybízovou marmeládu dej v pohodě:yes:

Jana

17. 9. 2012 14:30

Jaká marmeláda by se měla použít? Měla jsem jenom kyselou rybízovou, ta nejspíš není ideální.

piskota piskota

11. 9. 2012 15:35

Opravdu výbornýýýýýýýýýýý perníček, bodík udělen :-) :-K

alondra alondra

8. 9. 2012 09:32

:yes::yes::yes::yes::yes:Tak to je opravdu andělsky nadýchané. Nejlepší co jsem dělala;-):-)

1 45 46 47 48 49 93

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: perník recept perník recept na perník perník na plech recept perník nejlepší domácí perník na plech pernik na plech recept domácí perník na plech recepty perník nejlepší perník recept pernik na plech perník recepty top recepty perník recepty na perník dobrý perník výborný perník nejlepší perník na plech domácí perník recept na dobrý perník recept na perník na plechu

Suroviny: mouka hladká, mouka polohrubá, mléko, olej, cukr, pudink čokoládový, vejce, prášek do perníku, prášek do pečiva, cukr vanilkový, kakao, povidla švestková, skořice, ořechy vlašské, poleva čokoládová

TopRecepty.cz

Andělsky nadýchaný perník

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/R6zq