Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jemné karboše od Renuše

Hodnocení receptu je 4,6 (6×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Reneels Reneels

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 781 kJ /
904 kcal
Bílkoviny125,54 g
Tuky43,68 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 1,10 g
Sodík 548 mg
Sůl1,13 g
Sacharidy2,10 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Sóju (podrcenou) si dáme do mísy, přidáme lžičku vegety nebo podobného koření a zalijeme horkou vodou asi tak 0,5 cm nad sóju a necháme odležet cca 1 hodinu, pokud je potřeba, tak malinko vody přidáme (musí nám vzniknout řidší kašička). Krok 2: Poté smícháme maso, soju i s vodou a kořením a zahustíme strouhankou do takové konzistence, aby nám šly vytvarovat karbanátky. Na jemně vymazaný plech je naskládáme a dáme péct do trouby. Mírně podle potřeby podléváme vodou.

Zveřejněno 29. 1. 2009

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jemné karboše od Renuše

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wpBR

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jemné karboše od Renuše

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wpBR

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (8)

také jsem dříve nahrazovala část masa sójovou drtí, moc nám chutnaly a nikdo to nepoznal :-D

No, já jej nevařím,zalívám vařící vodou, ale mám ho opravdu jemně nadrcený,a nějaké to koření se tam musí dát.

Jo a ještě, já i ten granulát jsem povařila v troše masoxu, nedrtila a on zase nabobtnal.

jj, omlouvám se všimla jsem si toho pozdě a už se mi nechtělo to přepisovat:-) omlouvám se:-8

Reni, máš úplně pravdu, já teď míň, ale kdysi, když ještě děti byly doma a nebylo peněz, tak jedna sekaná byla málo a ten sojový granulát to fakt nabobtnal a nikomu to nevadilo a kdybych neřekla, nikdo by to nepoznal. Používala jsem soju hodně, třeba na čínu z játry, jsem koupila ty nudličky sojové, ta játra nasákla do té soji a s tím vším lákem se to tak spojilo, že každý se olizoval a zase-bylo toho víc.;-)

Renatko, mám jen jednu připomínku: když píšeš, vypni si Caps Lock. Text ze samých velkých písmen na netu znamená, že křičíš;-)

SPAGETKO, JÁ A MÍ CHLAPI SÓJU TAKY NEMUSÍME, CELÝ KOUSEK BYCH NEPROTÁHLA KRKEM:-S, ALE V SEKANÉM MASE A DOCHUCENÉM NORMÁLNĚ JI FAKT NEMÁŠ ŠANCI POZNAT,:-) A MÁ TO JEŠTĚ JEDNO VELIKÉ + , STRAŠNĚ MOC TO NABUDE. JÁ S TÉHLE DÁVKY (POUZE 0,5KG MASA) MÁM AŽ 14 KARBOŠŮ A TEDA OPRAVDU NEJSOU MALÉ;-)

Já jsem zatím soje nijak na chut nepřišla, ale snažím se a vítám každý nový recept, takže :yes:;-)

Tématické fráze:
sekaná recept, karboše v troubě, sekaná ze sojové drti, pikantni karbose, karboše z vepřového, domácí karboše, karbose z veproveho masa, karboše z mletého masa, sekaná recept sojový granulát, karbose z vepřové maso, květakove karboše, bramborova rolada se sojovou drti, vepřové karboše, karbose sekana, recept karboše z mleteho, karbose z trouby, karboše v troubě recept, recept mlete karbose, karbiše, recepty na drcenou sóju

Suroviny:
maso vepřové mleté, soja, vejce, česnek, sůl, pepř, majoránka, strouhanka

Přidat fotografie receptu