Segedín z jednoho hrnce alias "eintopfsegedi"
Suroviny
Porce: 8 - 9
Nutriční hodnoty
Energie | 20 335 kJ / 4 860 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 188,47 g |
Tuky | 383,60 g |
Vláknina | 41,94 g |
Cholesterol | 585 mg |
Sodík | 9,67 g |
Sůl | 23,50 g |
Sacharidy | 146,05 g |
Postup přípravy
Poznámka autora receptu
Maso obalené ve škrobové moučce nepouští šťávu a tak zůstane po úpravě křehké a šťavnaté. Inspiroval mě kdysi recept na "čínu" a teď to používám i u všech gulášů. Hlavně na to musí být nepřilnavá úprava hrnců, jinak se moučka připeče.
Vím, že je tu "segedínů" přehršel ale takhle je to zas trochu jinak.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
7. 11. 2013 09:54
hosta: aby tam křupkalo, viď? Jak o něm (guláši) mluvíme, už se moc těším na oběd
7. 11. 2013 09:50
Jana Remkova:my taky knedlík, ale rozmáčené "buchty" nikdy k ničemu, ke všemu dělám knedlíky tyhle
http://www.toprecepty.cz/recept/36270-houskove-kne...
A mne zas moje babička naučila, že část vymačkaného a nadrobno překrájeného kysaného zelí - hrst, dvě - je dobrý dát až do hotového jídla
http://www.toprecepty.cz/recept/36270-houskove-kne...
A mne zas moje babička naučila, že část vymačkaného a nadrobno překrájeného kysaného zelí - hrst, dvě - je dobrý dát až do hotového jídla
7. 11. 2013 09:49
Škrobovú múčku určite vyskúšam. Názov ma neurazil a nie je ani smiešny.
7. 11. 2013 09:48
Pravý segedín se dělává z bůčku (a v jednom hrnci ) - když si nejsem jistá, mrknu do chytré knihy Receptury teplých pokrmů
Pokud je to segedín jiný, mívá krajové jméno
Jo, Tome, ještě se mi na tvém receptě líbí, že v něm máš hodně zelí (v poměru s masem) - někdo segedín zelím jen "polechtá" a to není ono.
Pokud je to segedín jiný, mívá krajové jméno
Jo, Tome, ještě se mi na tvém receptě líbí, že v něm máš hodně zelí (v poměru s masem) - někdo segedín zelím jen "polechtá" a to není ono.
7. 11. 2013 09:39
rozmarynaH: a s čím by sis ho dala ty?? Já jsem taky zvyklá na knedlík, nebo chleba
7. 11. 2013 09:35
Ještě jsem chtěla takovou připomínku. Není vždycky pravda, že se segedin dělá v jednom hrnci. Já si vzpomínám, že moje máma-(narodila se v Rokycanech, žila ve Všerubech u Plzně) dělávala segedin ze dvojího masa. Hovězí zvlášť-vepřové zvlášť a zelí taky zvlášť. Sice jsem to nikdy moc nechápala, ale u nich se to tak vařilo vždycky. Později však dělala taky jen z bůčku, ale opět-maso zvlášť a zelí zvlášť a tak jsem to dlouho dělala i já. No až kámoška mi řekla, proč to dělám tak složitě a od té doby to dělám v "jednom" hrnci. To jen k tomu, že segedin se VŽDY dělá přece v jednom hrnci. Každý ho tak holt nedělá
7. 11. 2013 09:34
cathleen: Už po přečtení názvu mě napadlo přesně to samé. K segedínu se většinou v zemích českých podává kynutý knedlík. Mým chuťovým pohárků to přijde brutální, k takové dobrotě konzumovat rozmáčenou "buchtu".
7. 11. 2013 09:31
Bibinka:...pěkně si mě nachytala...česnek dávám taky ale zapomněl jsem ho namontovat do postupu, tak jsem v surovinách smáznul
...a vyzkoušej to zvěrstvo, maso je dřív hotové
...jak už jsem psal, to byl pokus o úsměvný název - jaksi se mi to nevyvedlo
...a vyzkoušej to zvěrstvo, maso je dřív hotové
...jak už jsem psal, to byl pokus o úsměvný název - jaksi se mi to nevyvedlo
7. 11. 2013 09:07
taky jsem se chtěla zeptat, proč eintopf? Mně to směšné nepřijde, jen....zbytečné - segedín se přece vždycky dělá jen v jednom hrnci, ne? A eintopf je jídlo (+ jakoby příloha) z jednoho hrnce....
Jinak vypadá recept dost dobře, segedín jsem vařila zrovna předvčerem
Jinak vypadá recept dost dobře, segedín jsem vařila zrovna předvčerem
7. 11. 2013 08:28
Tom Beyk:Tome, nejen, že ho máme rádi, ale dělám ho téměř stejně-také v jednom hrnci, něco mi tam přece jen chybí a to je česnek, pokud ho nedáváš, vyzkoušej to někdy s ním, ještě ho to vylepší a místo mléka používám smetanu, líbí se mi vychytávka s tím solamylemDávám 7.bod
7. 11. 2013 08:28
Segedínský guláš se odjakživa dělal v jednom hrnci, takže nechápu název A dávat na Maďarský klasický recept Německý název mi vtipný nepřijde, spíš naopak.
Jinak ta úprava masa ( to obalení a zatáhnutí ) se dělá u minutek. Dělat to u omáček je zvěrstvo, to pak omáčka za moc nestojí. Udělat takový guláš v Maďarsku, tak vás za to pověsí
Jinak ta úprava masa ( to obalení a zatáhnutí ) se dělá u minutek. Dělat to u omáček je zvěrstvo, to pak omáčka za moc nestojí. Udělat takový guláš v Maďarsku, tak vás za to pověsí
7. 11. 2013 08:19
hosta:ako urobíte všetko - segedín aj knedlíky v jednom hrnci?
7. 11. 2013 03:42
Díky za bodíky a všem kdo nejdou proti mě. Snad tady zas nevypukne eintopfsegedy válka
Jana R.: smetanu používám taky ale jen když si "naši mladí strávníci" přejí Segedyho guláš z libovějšího masa. Medvědi nevědí, že je bůček zdravější.
Jana R.: smetanu používám taky ale jen když si "naši mladí strávníci" přejí Segedyho guláš z libovějšího masa. Medvědi nevědí, že je bůček zdravější.
6. 11. 2013 23:17
No Tome, já jsem ze severní Moravy a název receptu mne taky neurazil! A pobavil mne "bobeklist". Já ho dělám skoro stejně, jen bez kůže a bez solamylu a místo mléka dávám smetanu
6. 11. 2013 22:08
Myslím, že je tu dost jiných "podivných" názvů, tohle mi vůbec nevadí. Ale já segedín taky dělám v jednom hrnci, tak mi ten název neevokuje žádnou odlišnost - teda krom toho solamylu, to je dobrý nápad
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Prsíčka s pórkem
Přidáno před 21 hodinami
Slunečnice se semínky
Přidáno 27. 3. 2024 08:47
Tilapie s asijskou omáčkou a batátovým pyré
Přidáno 27. 3. 2024 08:41
Tvarohovo-pudinkové pohárky s piškoty a meruňkami
Přidáno 26. 3. 2024 20:05
Velikonoční jidáše a vrkoč podle Petry Burianové
Přidáno 26. 3. 2024 16:04
Šlehaná vejce vařená ve formičkách
Přidáno 26. 3. 2024 13:25
Právě bylo uvařeno:
Čevabčiči do trouby
zuzana.vankova uvařila před 19 minutami
TOP Banánový chlebík
magdalena66 uvařila před 1 hodinou
Sušenky s kousky čokolády (cookies)
natomnesejde uvařila před 3 hodinami
Jednoduché, rychlé a levné těsto na štrúdl
misak2 uvařila před 3 hodinami
Listové těsto
misak2 uvařila před 3 hodinami
Vajíčková tlačenka
PaniMP uvařila před 11 hodinami
Velikonoční jidáše
Zuzana1 uvařila před 12 hodinami
Tvarohové řezy
Kattyy uvařil před 12 hodinami
Mazanec pro Irenku
Fitulka uvařila před 12 hodinami
Smetanové kari
Luciehola uvařila před 13 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: příloha k segedínu segedín příloha gulas z jednoho hrnce proč řídne omáčka segedin z krkovice segedínský guláš z jednoho hrnce segedínský guláš v jednom hrnci segedín z hovězího masa segedín z trouby recepty z jednoho hrnce eintopf německy recept v nj segedin guláš v jednom hrnci segedín v troubě hovězí segedín guláš do jednoho hrnce segedín s česnekem příloha k segedýnu z jednoho hrnce proč řídne guláš
Suroviny: bůček, cibule, zelí kysané, špek, sádlo, bujón zeleninový, mléko plnotučné, mouka hladká, paprika sušená sladká, bobkový list, koření nové koření, pepř, moučka škrobová, česnek
Segedín z jednoho hrnce alias "eintopfsegedi"
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/0M4N
35 názorů