Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Cibulovo smetanový osúch (a česnekový)

Hodnocení receptu je 4,8 (18×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

17. 11. 2013 20:10

Suroviny

Nutriční hodnoty

Energie25 179 kJ / 6 018 kcal
Bílkoviny153,88 g
Tuky175,72 g
Vláknina71,81 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 65 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy928,87 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autora receptu

Pozerala som cibuľové koláče, ktoré tu sú, túto verziu som nenašla.

Osúchy nie sú fotogenické, ale chutia napr. ako druhý chod po sýtej polievke alebo aj v rámci pohostenia. Ja takéto veci často pečiem na rodinné akcie, oslavy, keď je nás viac. Míňajú sa viac ako tradičné chlebíčky.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Hana

18. 11. 2013 10:18

Líbí se mi - jen jsem trošíčku zmatená.
Konečný výrobek je na jednom plechu nebo na třech?

cathleen cathleen (moderátorka)

18. 11. 2013 09:57

Co říct (napsat).....že bych si hned kousek nabídla?:-) Tohle by mi moc chutnalo :yes:

magdalenka magdalenka

18. 11. 2013 09:17

Jitkas: To vieš, snažím sa...čo by človek nespravil pre šťastie svojho dieťaťa? ;-)
Som rada, že zaujal aj tento jednoduchý recept, dúfam, že niekto vyskúša a bude chutiť. Nič svetoborného to síce nie je, cibuľa v tej smotane len zmäkne, ako decku mi to nechutilo. Teraz to mám rada, chute sa rokmi menia.:-D

hosta hosta

17. 11. 2013 23:12

Tak tohle slyším poprvé, v rodinné ani jiné kuchařce toho teda moc asi nemám:-D, ale vypadá, či spíš chutná asi famozně. Chut cibule a zakysanky mne moc zaujala už u tý mý krompiruši:yes:

zizala zizala (moderátorka)

17. 11. 2013 21:50

To vypadá báječně :-p

Jitkas

17. 11. 2013 21:42

mahull: A ty, cece?

mahull

17. 11. 2013 21:39

Jitkas: proč se neregistruješ čéče:-?:-))...........fffff:-O

Jitkas

17. 11. 2013 21:22

Jo, gulas je klasika, zadny Ital mi jeste nerekl, ze mu nechutnalo, naopak. Jednou jsem varila pro 27 lidicek, velky ohlas. V Parme se basti moooc dobre, maslicko, suncicka, parmezanek, tortellini, takova ne uplne "dietni" kuchyne, ale velky pozitek. Ty ho musis mit v hrsti, varis bozsky!

Bosana

17. 11. 2013 21:19

magdalenka:Ano, jedu do Žiliny a pak Bytča a Kolárovice, dál dojedeš na Makov.:-)

magdalenka magdalenka

17. 11. 2013 21:14

Bosana: Je to jednoduché - naozaj, v porovnaní s tým veterníkom úplná hračka. To cesto - je jedno, či je hustejšie alebo redšie, z plechu nevypadne a netreba ho formovať a na vrch to len natrieš...manžel miluje s cesnakom, ale dcéra mala oslavu a chcela viac s cibuľou. (Kolárovice- slovensko moravská hranica? )

maris maris

17. 11. 2013 21:10

spagetka: o těch haluškách vím ;-):-)

Bosana

17. 11. 2013 21:08

magdalenka:Pamatuji si když je pekla moje milovaná babička z Kolárovíc,kde jsem jezdila na prázdniny,bylo to jen těsto upečené a potřené domácím máslem, bylo boží... . Tenhle je fakt parádní a až se zpamatuji s toho větrníku na plechu :-D ,tak si ho upeču, nemám foťák,přidala bych foto,ale napíšu jak se mi povedl,posílám:yes::yes::yes: :-K

magdalenka magdalenka

17. 11. 2013 21:05

Jitkas: U nás sa to tak kedysi pieklo, zrejme dlhé roky dozadu, keď som ešte bola "na houbách". Pôvodne z chlebového cesta v peci na chleba.
A vyzerá to, že naša rodina sa rozrastie o jedného člena - je od Parmy, tak sa teším na originálne recepty z jeho vlasti. Zatiaľ mu u nás najviac chutí klasický český guláš s knedlíkmi aj bramboráky, bryndzové halušky mu ale išli ťažko dole krkom.:-D

spagetka spagetka

17. 11. 2013 21:05

maris: Masruško, u nás je bramborák haluška - placka na plotně, brambiorák pak pro totéž těsto pečené v troubě. Já fakt nemůžu za názvy, které se vždycky používaly. Čti
http://cs.wikipedia.org/wiki/Halu%C5%A1ky
Vošouch se priostě používal pro něco jiného. Fakt zha svoé prarodiče nemohu.

ivulinka ivulinka

17. 11. 2013 21:03

Jistě veliká dobrota:yes:

1 2 3 4 5

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Další recepty

Tématické fráze: slovenský osúch osúchy osuch slovensky smetanovy posúch česnekový osúch tradiční slovenský smetanový posúch osúch kluci v akci osúch recept smetanový posuch slovenskỷ posúch recept na osúchy slovenský osůch recept smotanovy osuch cibulovo smetanový koláč cesnakovy osuch slovenský smetanový koláč kluci v akci osúch moravské osúchy slovenske posuchy recept osuch s brinzou

Suroviny: mouka hladká, droždí čerstvé, cukr, sůl, olej, voda, smetana zakysaná, sůl, cibule, pepř, česnek

TopRecepty.cz

Cibulovo smetanový osúch (a česnekový)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/MgDm