Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Medovníky (perníky, perníčky)

Výborné perníčky budou vaší odměnou za práci s přípravou tradičního cukroví popsaného dopodrobna v postupu receptu. Polevy umíchejte přesně podle receptury, budou luxusně vypadat i držet na těstu. Ozdobte roztomilé tvary a pak už jen mlsejte.

Hodnocení receptu je 5,0 (72×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 10 min bez doby chlazení a zdobení

40 min (30 min příprava + 10 min tepelná úprava, bez doby chlazení a zdobení)

6. 2. 2009 21:56

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

Nutriční hodnoty

Energie25 198 kJ / 6 022 kcal
Bílkoviny140,79 g
Tuky119,74 g
Vláknina40,50 g
Cholesterol 1,04 g
Sodík 547 mg
Sůl1,14 g
Sacharidy1 075,16 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Cukor na hustú polevu preosejeme niekoľkokrát na hustom site. Nesmú v ňom zostať krištáliky cukru, pretože tie upchávajú otvor kornútka.

Zemiaková škrobová múčka (Solamyl), nie maizena! pretože maizena nie je biela a zafarbí polevu.

Viacej fotiek najdete na http://www.hobby-origin.net/index.aspx

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Blanka 33 Blanka 33

31. 12. 2010 09:46

Ty jsou překrááásnéééé!!!!:-O:yes:

ercicka ercicka

6. 12. 2010 14:34

dakujem! :-K:-K:-K

Betyna

6. 12. 2010 14:16

+1 nádhera! :-K

magdalenka magdalenka

6. 12. 2010 13:30

Erika, si zlatá. Možno na budúce Vianoce sa dám na to znovu nahovoriť...;-)

ercicka ercicka

6. 12. 2010 13:26

magdi, ta musi byt taka husta ako plnka do samronov... proste nesmie ti odkvapkavat z varechy, musi to byt krem, ze z nej mozes urobit akoby pyramidu a bude drzat

magdalenka magdalenka

6. 12. 2010 13:24

Erika, ďakujem, už som sa potrápila, moja doména to zrejme nebude. V živote nikto vedľa mňa medovníčky nevyrábal, tak preto mám z toho chaos, najlepšie by bolo na vlastné oči tú hustotu vidieť...
Ja aj tak nikdy nepochopím, ako niečo také nádherné dokážeš vyrobiť!? O vkusnosti a decentnosti, estetickosti ani nehovorím. Škoda, že si tak ďaleko...
Veľa pozdravov!

ercicka ercicka

6. 12. 2010 13:13

magdi, tato tvoja otazka mi nejak usla, asi mi neprislo oznamienie mailom :-O ... niektore baby polevu mixuju, ja som to skusala tiez, ale poleva mi opadala, takze ju MIESAM v robote na najpomalsich otackach, ale nie metlou na sneh, ale na riedke cesto. alebo rucnym tobotom, tiez najpomalsie otacky a rob to tymi hakmi na kysnute cesto, su to take akoby spiraly.

hanah22

6. 12. 2010 12:48

parádne a úžasneééé:yes::yes::yes::-p

magdalenka magdalenka

24. 11. 2010 18:54

Erika, kukni do albumu mojeho, tam som dala foto, dnes pečiem ďalšie, adv. veniec. Poleva - urýchlila som to tyčovým mixérom, lebo sa mi nechcelo varechou. Neviem presne, akú hustotu to má mať. Mám to robiť varechou?

ercicka ercicka

24. 11. 2010 18:08

Magdi, si ma tak rozcitila! som strasne rada, ze sa ti medovnicky podarili, prajem ti to a to zdobenie, ved to je jedno, najkrajsie su medovnicky zdobene s laskou!!! :-K:-K:-K

a co sa ti stalo s polevou? miesala si ju rychlo? bola riedka ci moc tuha? alebo opadala? :-?

magdalenka magdalenka

24. 11. 2010 10:15

Erika, často sa chodím kochať tvojimi výrobkami. Preto som si aj cesto na moje medovníčky vybrala podľa teba. Robilo sa mi s ním dobre. Pri poleve som stratila nervy a urýchlila som to, na budúce budem múdrejšia. Ďalšie cesto ma čaká v chladničke.
Fotku nepridávam, pretože pri tvojich by vyzeralo všetko veľmi úboho.
Ďakujem za recept aj možnosť nazrieť na tvoje stránky. (Neexistuje žiaden taký veľký bod, ktorým by sa tvoje diela dali ohodnotiť...)

Jenny

5. 11. 2010 15:43

taková nádhera mi unikla...:yes::yes::yes::yes::yes:
phe,kam se hrabu...???

Ivousek

4. 11. 2010 18:17

Nádhera :-K :yes: :yes: dávám bodík a přidávám k oblíbeným :-))

Iwakk Iwakk

6. 10. 2010 15:28

Krásné :yes::-) škoda do toho říznout ...

Irrena Irrena

30. 9. 2010 11:14

Eriko tak takhle šikovná bych chtěla být, opravdu moc krásné, co krásné, překrásné:yes::yes::yes:

1 2 3 4 8

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: perníčky recept medovník recept perníčky perník recept perníkový adventní věnec adventní věnec z perníku perniky vánoční perníky recept medovníky medovnik perníčky medovníčky perníčky a medovníčky chaloupka z perníku adventní věnce z perníku recept na perničky recept na medovník perníky fotogalerie perniky recept medovníky recept vánoční cukroví recepty s fotkou

Suroviny: mouka hladká, med, cukr moučkový, kakao, soda jedlá, koření medovníkové, tuk, káva černá, vejce, vejce, voda, bílek, cukr, šťáva citronová, moučka škrobová

TopRecepty.cz

Medovníky (perníky, perníčky)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/5yNR