Koňský guláš

Bibinka Kuchařka: Bibinka

Jiné maso 76 názorů

Suroviny

1 kg koňského masa
1 kg cibule
6 stroužků česneku (může být víc)
chlebová strouhanka
červená paprika
majoránka
sádlo
kmín
pepř
sůl
Recept si zatím oblíbilo 15 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli osmažíme spolu s česnekem nakrájené na proužky na sádle a pěkně do hněda.

  2. Přidáme na kostky nakrájené maso, které restujeme, až se prosmaží tak ho osolíme, opepříme, posypeme majoránkou, kmínem, paprikou a trochou pepře, promícháme a chvíli dusíme ve vlastní šťávě.

  3. Poté zalijeme vodou a déle dusíme do měkka na nízké teplotě, nebo plameni.

  4. Před dohotovením zahustíme chlebovou strouhankou a dochutíme, je-li třeba.

Poznámka

Recept mi poskytla "špagetka" , ta naše z Topu a mám to schválené.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 59 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Koňský guláš

  • kitulinecka kitulinecka

    jéééé koninu néééé..měla jsem vlastního koně a dělá mi problém kolem koňskýho masa jen projít...ale lidi, co to jí, a mají to rádi neodsuzuju..jen vás chci poprosit,kupujte koňské maso jen když víte,že ten kůň před smrtí netrpěl..vím jak to chodí s koňěma v Polsku...Děkujuuuu ;-)

    Odpovědět

  • Colombo65 Colombo65

    Přidáno foto z letáku, kdo nevěří ať tam běží !!!;-);-);-)

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Colombo, v Albertu? Faakt:-O, já ji tam dneska neviděla - jenže já nebyla u masa, potřebovala jsem jiné věci....:-8 zítra naklušu :-p:-p:-p, fotku máš krásnou :-*:yes:
    A Jani na to jelení taky mrknu ;-)

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    Jéééé a u nás jen jelení!! Konina není:-(

    Odpovědět

  • Colombo65 Colombo65

    Albert opět před vánoci nabídl koninu, tak šup sem s foto. Panečku to je dobrota.;-)

    Odpovědět

  • Vaclav Fronek Vaclav Fronek

    Milé TOPKY. Znám mnoho lidí, kteří si nevidí na špičku nosu. Jeden můj ( je mi líto, kamarád, ale jinak ho mám rád) říká fuj na zelený. Okurky ale jí. Říká fuj na játra, ale jitrnice a paštiku jí. Říká fuj na drštky, ale bez nich polívku jí. Říká fuj na houby že jsou slizké, ale karboše z nich jí. ATD. A když třeba řeknu dal bych ti tlačenku, ale je tam srdce, jazyk a játra, tak mu to najednou nevadí. Mám pocit, že se předvádí a chce bejt důležite a přitom je poze nískej. Tí ale nezavrhuji lidi, co řeknou, že jim něco nechutná, nebo se jim něco nelíbí(třeba obraz, šaty apod.), ale nechaji jiné žít podle svého. AŤ třeba poradí, ale nezesměšňují. HOVG Václav.

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    syriano, víš, kdybychom tak přemýšleli, nejedli bychom maso žádné. Je mi líto koně, prasete, krávy, kuřat, ale nejsem vegetarián a věř mi, že vím, co to je jíst jen kuřecí a zeleninu. Leze to člověku úplně krkem a všemi možnými otvory. Když je kůň zraněný, nikdo nemá na vybranou, co s ním. A maso z koně je velice zdravé. Líbí se ti víc, že v Ćíně, nebo kde to, jedí psy? Jinde potkany? Nevím, po čem bys spíš sáhla. Já například mám pocit, že kedlubny mi už lezou i ze zadku.:-/ Úžasná představa stravovat se tak zbytek života.:-S

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka(autorka receptu)

    Pipre, co by jsme my ženský pro ty své manželata neudělali viď:-? klidně i snížíme množství cibule, cháááá:-D, ale znám lidi, kteří jí nemusí vůbec, ale to je už extrém, vždyť ta cibule dává chuť tolika pokrmům a já bych bez ní ani vařit neuměla.

    Odpovědět

  • pipre pipre

    Souhlasím s Bibinkou, že to bychom nemohli jíst žádné maso. Já koňské maso nejedla už hodně dlouho, nepamatuji ani jeho chuť, ale vzpomínám si, že maminka ho kupovala a upravovala. Ochutnala jsem nedávno ale koňský salám v Ostravě a opravdu byl dobrý. Ale gulášek mne láká, pokud ovšem někde narazím na koňské maso. Já nedávám moc cibule do gulášů, ikdyž se říká, že kolik masa, tolik cibule. I s větším množstvím cibule jsem guláš dělala, manželovi chutná víc, když dám cibule méně. Ale sto lidí, sto chutí :-D Za tip a krásnou fotku dávám bodík:yes:10.

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka(autorka receptu)

    Syriano, především tě tady mezi námi vítám a přeji ti, aby se ti tu líbilo;-)
    Jinak nemusíš říkat fuj, my se tak nevyjadřujeme, protože tobě to nechutná, ale jiným ano. Každému člověku chutná něco jiného. Pokud je to pro tebe"fuj",tak se nemusíš vyjadřovat vůbec a vařit tě to také nikdo nenutí:-!Mysli vždycky na ty, že jsou tady lidé, kteří to mají rádi. Co bylo příčinou koňského masa se můžeš dočíst v komentářích-úplně náhodná věc, mám všechny zvířata ráda,i prase, i krávu.......,taky se to baští že:-?

    Odpovědět

  • syriana syriana

    fuj z kone gulas :-(( ,chudaci kone :-(( to je lepsi z kurete gulas:-p

    Odpovědět

  • Karel Karel(neregistrovaný)

    Dík za uvitanou :-8

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka(autorka receptu)

    Karle, každý to má rád jinak víš a že je maso nasládlé to máš pravdu, ovšem není to až tak moc cítit;-)nám to takhle vyhovuje-je fakt vynikající a i do normálního guláše dávám tolik cibule, kolik mám masa.
    Jinak tě tady vítám, jsi tu zaregistrovaný od včerejška, ale já tě neviděla-tak ať se ti tu s náma líbí a my se těšíme na tvé recepty;-)

    Odpovědět

  • karel33 karel33

    Vaříl jsem uš hodně krat koňsky guláš ale nesouhlasím stím mnošstvim cibule je likoš konina je nasladle maso tak se musí s cibuli opatrně.L:-/

    Odpovědět

  • Melog Melog

    Vynikajici :yes::-)

    Odpovědět

1 2 3 4 5 6

Tématické fráze: gulas z konskeho masa guláš z koniny konský salám naložená svíčková úprava koňského masa konske maso gulas koňský kabanos konske maso recepty konsky salam recepty koňské recepty kdo jedl koňské maso? koňský salám recept naložená divočina recepty z konského masa recepty z divociny konskýguláš guláš z koňského salámu svíčková z divočiny normalní gulašek z divočiny recept na koňský salám

Zapomněl/a jsem heslo