Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Levný chléb od Ládi Hrušky

Pečení vlastního domácího chleba nabývá na popularitě a my vám ukážeme, že to jde levně a jednoduše. Recept podle Ládi Hrušky není náročný a jeden chutný voňavý bochník vás vyjde na 12Kč.

Hodnocení receptu je 5,0 (50×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 80 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 50 min + doba kynutí

80 min (30 min příprava + 50 min tepelná úprava, + doba kynutí)

15. 1. 2014 13:50

Suroviny

Nutriční hodnoty

Energie11 394 kJ / 2 723 kcal
Bílkoviny87,00 g
Tuky15,13 g
Vláknina23,25 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 4,81 g
Sůl12,00 g
Sacharidy548,13 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Vím, že tady máme hodně podobný chléb bez hnětení. Nenašla jsem však tento chléb, který nás stojí cca 12 kč.

Zdroj http://tn.nova.cz/zpravy/na-vasi-strane/lada-hrusk...

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Dana61

16. 1. 2014 12:45

holky povedly se vám krásné chlebíky:yes::-D Láďa Hruška by měl radost;-) také ho vyzkouším:-p

Vanda

16. 1. 2014 12:41

Tenhle chleba pečeme už aspoň rok....vždycky se povede, dá se nahradit jeden hrnek hladké mouky žitnou. Přidávám lžíci octa. A těsto se nemusí překládat, stačí ho zhruba hodinu před pečením probrat v míse vařečkou , pak zase nakyne. Tím odpadá "patlání" těsta na vále.

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

16. 1. 2014 12:00

Irrena:Naštěstí ano ! No jenom jestli to vyjde i podruhé? Já se znám !
V chlebu jsem totální nemehlo.:-(

Irrena Irrena

16. 1. 2014 11:52

Veroniko moc se ti povedl;-)

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

16. 1. 2014 11:39

Irule:Mně se takovej chleba povedl jenom jednou ,a to jsem vyzkoušela snad 50 ruzných receptu! No uvidíme,jestli to nebyla náhoda ,že se poved ! Zkus, uvidíš !
Já už věřím i tomu,že kvasnice organizují spiknutí , za účelem totální diskreditace mé osoby.:-D

casino casino

16. 1. 2014 11:16

Poklici nahřívat společně s hrncem jak píše senky:
Já dokonce žhavím na 250°C a když dám do hrnce těsto, tak snížím na 225°C a dále už skoro podle rcp.
Protože chleba ve styku s litinou se více peče, tak obvykle posledních 5-10´dopékám na "barvu" volně na roštu vyndaný z hrnce, aby spodek bochníku nebyl moc přicmoudlý.
Ještě tu nezaznělo, že chleba je upečený, když na poklep zní dutě... No, dodrží-li se postup, tak zní vždy, jako když si poklepeme na makovici:-)):-)):-))

senky senky

16. 1. 2014 11:04

Veronika.Hrozna:Veru, no vidíš :-)):-)):-)) máš ho nádherný:yes::yes:
Já nahřívám i poklici, pak to vlastně plní funkci pícky!!
Taky večer zadělám ....

Irule Irule

16. 1. 2014 10:54

Veronika.Hrozna:máš ho krásnej:yes:, asi si dodám odvahu a taky vyzkouším ;-):-)

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

16. 1. 2014 10:42

Nahřála jsem i poklici ,ale neuškodilo ! Pošlu fotky ! Já ten papír na pečení sepnula jehlicí ,aby to kynulo do délky a ne dokola. :-D

JanaDorazinova JanaDorazinova

16. 1. 2014 10:24

hanes24: Asi ano, nezkoušela jsem to;-)

JanaDorazinova JanaDorazinova

16. 1. 2014 10:23

Veronika.Hrozna: Verčo sory!! Dříve jsem se tady nedostala, máme problém se signálem. Poklicí nenahřívat, vodou jsem nemazala. Takže snad to dopadne, držím všechny palce!! A přidávám foto rozkrojeného chleba s kulisou prádla na sušáku! Omlouvám se,:-D zjistila jsem to až teď :-8

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

16. 1. 2014 10:00

V 5,35 ráno kontrola ! Chovali se celou noc slušně ,nakynulo!
Dilema ohřát celý hrnec i s poklicí nebo ne ? Mazat vodou před pečením ,nebo ne? Mazat vodou po dopečení ? Dát vodu do trouby?
Potřebuju oponenta! Budíček,"co je? " Chleba ! Otázka:" ty jsi už upekla?To si dám! "Nedáš, jenom potřebuju radu!"
Vysypala jsem dotazy a manžel reagoval. "Má to v receptu o té poklici a mazání a o vodě ?" No nemá. Tak TO upeč dle receptu a až bude chleba ,tak mě vzbuď !:-((

hanes24

16. 1. 2014 02:47

:-))Diskuse veselá, když dám jeden hrnek otrub a 2 hrnky mouky, dostanu Graham, neníliž pravda?:-)):yes:

JanaDorazinova JanaDorazinova

15. 1. 2014 23:40

ivulinka: No, taky mne napadlo dát jeden hrnek tmavší mouky;-). Ivuli, asi nebudou bulky.. Kdo by je u nás jedl?? Já sním 1-2 kusy pečiva, pokud možno celozrnného za den, Láďa spíš chleba, nebo taky tmavý rohlík. A ty bulky jsou bílé, pokud vím. Ale uvidíme;-)

ivulinka ivulinka

15. 1. 2014 22:26

Jani, od jisté doby si taky peču, zdejší známý od Leoška a tuším, že tento bude taky skvělý, jen bych pro sichr nahradila jeden hrnek hladké mouky moukou žitnou chlebovou, bodík je jasný.
PS: a zítra jistě budou sýrové bulky:-? :-)):yes:

1 8 9 10 11 12 13

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: láda hruška recepty tn.cz recepty láďa hruška recepty ládi hrušky tn.cz recept na chleba láďa hruška tn.cz domácí chléb od hrušky tn.cz recepty chleba za 12 kč lada hruska domácí chleba ládi hrušky nova recepty ládi hrušky tn.cz levné recepty domácí chleba tn.cz levné recepty domácí chleba chleba podle ládi hrušky láďa hruška chleba tn.cz pivní rohlíky ládi hrušky tn cz hruška recepty domaci chleb podle ladi hrusky tn.cz zprávy recept na pečení chleba od hrušky recepty ladi hrusky chleba chleba ládi hrušky tv nova tn cz recepty ládi hrušky

Suroviny: mouka hladká, voda, droždí sušené, sůl, kmín celý

TopRecepty.cz

Levný chléb od Ládi Hrušky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/v5wL